Nike blundert met provincie

Aan de afbeelding van de staat is weinig NC.

De ophef zou groot zijn als Nike een shirtje zou maken met een afbeelding van Zuid-Holland en een Ajax-logo. Laat nu zijn dat datzelfde Nike in de VS nu een t-shirt heeft bedacht met een logo van de Carolina Panthers en een plaat van de staat South-Carolina. Daar zijn de fans uit Charlotte gelegen in North-Carolina natuurlijk niet blij mee. Het bedrijf van de Swoosh is uiteraard door het stof gegaan, maar is niet uniek in haar fout.

Eerder al maakte een andere shirtfabrikant de fout toen Texas A&M de overstap maakte naar de SEC-competitie in college door bij ‘Welcome to the SEC’ een plaat van North-Carolina af te beelden. Geen enkel team in de SEC komt uit deze staat.

Overigens speelden de Carolina Panthers sinds hun intrede in de NFL niet altijd in North-Carolina in de stad Charlotte. In hun debuutjaar werd gespeeld in South-Carolina in Clemson. Dus eigelijk is het shirt net als een collectors-item gewoon een populair retro-stijl-shirt.

 

Lees ook:Panthers Receiver Wil Niet Meer Top Zijn
Lees ook:Holiday Season Met Rick Romo
Lees ook:Gibran Hamdan Gooit Voor Niks Warm
Lees ook:Michael Vick Houdt Van Lichtblauw
Lees ook:Sluwe Vos Gaat Naar Denver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.