NFL-speler bedreigt Zimmerman en jury

Zimmerman is vijand bij meerdere publieke figuren.

De VS is in rep en roer over de uitspraak in de rechtzaak van zelfverklaarde burgerwacht Zimmerman. NFL-spelers van naam doen er een schepje bovenop. Victor Cruz (Giants) twitterde dat Zimmerman binnen een jaar wel het slachtoffer zou worden van ‘the hood’. Andere receiver Roddy White (Falcons) ging nog een stapje verder door de 15-koppige jury aan te zetten tot zelfmoord: “All them jurors should go home tonight and kill themselves for letting a grown man get away with killing a kid.”

In de zaak Zimmerman schoot de verdachte naar eigen zeggen uit zelfverdediging een 17-jarige Afro-Amerikaanse jongen neer nadat de tiener snoep had gekocht maar zich verdacht gedroeg volgens de gedaagde. Sinds het overlijden is er een openlijke link met de prof-sportwereld. Het begon toen de Miami Heat spelers openlijk hun steun uitten voor de familie en tegen de verdachte. NFL-spelers volgden sindsdien hun voorbeeld. Cruz heeft zich inmiddels verontschuldigd en gaf de emotie van het moment de schuld. Roddy White blijft vooralsnog stil… Waarschijnlijk totdat de baas van de Falcons hem op zijn flikker geeft voor dergelijke emotionele reacties bij politiek geladen thema’s. Een top tien regel van de mediatraining: zwijg en praat niet over zaken waar je geen verstand van hebt…

Lees ook:Historisch Uitje Van Falcons In SF
Lees ook:Falcons Grazen In Potje Met Receivers
Lees ook:Pro Bowler Niet Naar Pro Bowl
Lees ook:Miami Quarterback Gaat Honkballen
Lees ook:Victor Cruz De Nieuwe Miles Austin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.