Tulip Bowl Wordt Slijtageslag

Tulip Bowl posterGoed, beetje jammer dat deze blogpost nu lijkt opgelegd. Maar ik was echt van plan om over het Nederlandse kampioenschap American football (Tulip Bowl) te schrijven. Ik heb 'vrienden' bij beide teams, dus ik probeer zo neutraal mogelijk te blijven. Onderstaande heb ik niet alleen gedaan. Mijn dank gaat uit naar een koppende fullback bij de Arnhem Falcons. Als meer mensen zoals hem mij voorbeschouwingen zouden sturen, dan hoef ik tenminste in de 'Reacties' niet meer voor rotte vis te worden uitgemaakt door ene Steve… (grapje, Steve).

Op zondag 13 juli vindt in Arnhem de Tulip Bowl plaats. Tijdens deze jaarlijkse finale van de Nederlandse American football-competitie neemt titelverdediger Maastricht Wildcats het op tegen de Amsterdam Crusaders. De revanche van de titelstrijd van vorig seizoen belooft een gevecht tot het einde te worden.

De Limburgers hopen hun landstitel te prolongeren, terwijl de Noord-Hollanders, kampioen van 2002 tot en met 2006, de troon willen heroveren.

Maastricht lijkt daarbij de beste kaarten in handen te hebben. De Wildcats wonnen de afgelopen vier ontmoetingen met de Crusaders, inclusief de verrassende winst in de Tulip Bowl van afgelopen jaar. Toen kwamen de Amsterdammers in de eerste helft tot tweemaal toe op voorsprong, maar werden beide scores afgekeurd. In de tweede helft was Maastricht veel te sterk voor de hoofdstedelingen, die uiteindelijk met 12-24 ten onder gingen.

De Wildcats hebben sindsdien het vergaarde momentum gecontinueerd en bleven dit speeljaar ongeslagen, met uitzondering van een verliespartij op reglementaire gronden.

De Crusaders kenden een moeilijk seizoen, met twee verliespartijen in de Europese EFAF-cup en drie nederlagen in de vaderlandse competitie. Toch is de formatie van hoofdcoach Marcus Muler verre van kansloos. In het meest recente treffen met de zuiderlingen kwam de Mokumse equipe op een 14 – 0 voorsprong maar gaven de Amsterdamse American footballers uiteindelijk het heft uit handen.

De Wildcats, aangevoerd door spelverdeler David Drane en verdediger Allesandro Bourne, beginnen op hun beurt vol vertrouwen aan hun tweede Tulip Bowl in successie. De Limburgse aanval draait op volle toeren en de defensie lijkt nog sterker dan voorheen.

Alle ingrediënten voor een kraker van jewelste tussen deze twee zwaargewichten zijn dan ook aanwezig.

De aftrap van Tulip Bowl 2008 is op zondag 13 juli om 14 uur op sportpark Valkenhuizen te Arnhem, de toegang is gratis.

Lees ook:Tulip Bowl Tussen Crusaders En Wildcats
Lees ook:Tulip Bowl XXIII: Allemaal Naar Sportpark Sloten
Lees ook:Tulip Bowl XXVI 4 Juli In Nijmegen
Lees ook:Waarom Wildcats Geen Kampioen Worden
Lees ook:Amsterdam Declasseert Amsterdam

3 reacties op “Tulip Bowl Wordt Slijtageslag

  1. Chowan

    Ik had erheen gewild.

      /   Beantwoorden  / 
  2. JB

    “Ik had erheen gewild.”

    Kan nog steeds hoor…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Grey Poupon

    Amsterdam Crusaders Kampioen!!!!!
    amsterdam wint de TulipBowl met 20-8
    van Maastricht!!!!
    Defensive MVP: Eric Bodemeijer DB Crusaders
    Offensive MVP: Claudio Bartolozzi QB Crusaders

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.