Tulip Bowl XXV: Lightning (!) – Crusaders

Struck!

Struck!

Ik durf het niet met zekerheid te publiceren, want ik was er niet bij in Maastricht. Maar het blijkt toch echt uit SMS-verkeer en Limburgse postduiven dat de Wildcats thuis onderuit zijn gegaan tegen Lightning Leiden (07-10). Hiermee valt de gedoodverfde finalist buiten de boot en spelen ze voor het eerst in drie seizoenen niet in de landelijke finale. Amsterdam deed wel wat het moest doen. Zij speelden Rotterdam Trojans op Sportpark Sloten van het veld.

Hiermee komt er een einde aan een reeks finales tussen Maastricht Wildcats en Amsterdam Crusaders. De Limburgers stalen twee seizoenen geleden de show en namen de titel af van de hoofdstedelingen. Vorig jaar zetten de Crusaders de zaak recht door de Zuid-Nederlanders in de finale een koekje van eigen deeg te geven.

Het is nu heel gemakkelijk te zeggen dat Nederland een fantastische finale is ontnomen. Maar is dat ook zo? Mogen we met zekerheid stellen dat Tulip Bowl XXV een walkover wordt? In de eerste wedstrijd van het seizoen troffen beide formaties elkaar ook. Toen werd het 20-0 voor Amsterdam. Later in het seizoen werd het 33-13. Ook voor de regerend kampioen.

De hoofdcoach van Leiden is een Duitser. I’d say: don’t rule anything out!

Ondertussen wachten we met spanning op officieel woord van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Niet lang geleden lieten zij zich ontvallen dat NY400 zich achter de finale schaart.

Lees ook:Tulip Bowl Tussen Crusaders En Wildcats
Lees ook:Tulip Bowl XXVI 4 Juli In Nijmegen
Lees ook:Tulip Bowl XXIII: Allemaal Naar Sportpark Sloten
Lees ook:Cru & Wildcats Stevenen Af Op Kampioenschap
Lees ook:Amsterdam Declasseert Amsterdam

3 reacties op “Tulip Bowl XXV: Lightning (!) – Crusaders

  1. Dinesh

    Je hebt gelijk Perry.. in een eerdere blog zei je al dat de Wildcats geen kampioen zouden worden…

      /   Beantwoorden  / 
  2. online casino game

    Ich finde Ihre Homepage sehr gut und fundiert. Die Informationen helfen mir bei einer Diplomarbeit für den Bereich der Medizinischen Dokumentation vielen Dank und weiter so.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.