$500.000 Dollar Boete voor Belicheat

Patriots Meet BushDe National Football League heeft een veel te lichte boete uitgevaardigd aan de New England Patriots en hun hoofdcoach Bill Belichick. Belichick kreeg –naar aanleiding van het spionageschandaal– een geldboete opgelegd van $500.000 dollar. Bovendien werden de New England Patriots nog eens bestraft met een boete van $250.000 en een verlies van een draft pick. Een schorsing van de hoofdcoach bleef wonderwel uit.

Commissioner Goodell heeft naar eigen zeggen wel een schorsing overwogen, maar ziet daar vanaf omdat de huidige straf de Patriots al op lange termijn schaadt. De ploeg uit New England verliest een first-round draft pick als het dit jaar de playoffs haalt, de ploeg verliest second- en third-round draft picks als het buiten de playoffs blijft.

De video guy van de Patriots werd afgelopen zondag betrapt toen hij de coaches van de Jets aan het filmen was, terwijl zij signalen aan de spelers doorgaven. Een doodzonde.

Meer nog dan dit alles verliest de organisatie respect. Van fans, van media. Het brengt in ieder geval de genialiteit van hoofdcoach Bill Belichick in twijfel. Belichick werd vaak bewonderd om zijn kunde de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar hoeveel van deze kunde is toe te schrijven aan de spionage? En hoeveel zwarte randjes zitten er aan de Superbowl kampioenschappen? Zelfs de opmars van Tom Brady als Hall of Fame quarterback kan in dit licht in twijfel worden getrokken.

Met de uitspraak van Roger Goodell worden de Patriots licht gestraft. De boetes (de zwaarste geldsanctie die mogelijk is) zijn een druppel op een gloeiende plaat. Een schorsing –zoals bij spelers wel vaak wordt gehandeld– van Belichick was meer op zijn plek geweest.

Lees ook:49ers Hebben Toekomst NFL in Handen
Lees ook:Oud-Patriots Personeel Actief Op Spelersmarkt
Lees ook:Gok Komt Patriots Duur Te Zijn
Lees ook:Kansas Deal Voor Cassel Corrupt
Lees ook:Spygate II: Walsh Gezocht Voor Ondervraging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.