Admirals 2008: Nieuw Logo Was Showstopper Kick Off Party

Admirals logoHoe had de toekomst van de Admirals er eigenlijk uitgezien als de Amerikanen niet hadden besloten NFL Europa op te doeken? Stompzinnige vraag wellicht, maar wel een die voldoende voer voor discussie geeft. De komende weken geven we elke vrijdag een stukje Admirals 2008 prijs.

Het is publiek geheim dat de Admirals jaren bezig zijn geweest met de ontwikkeling van een nieuw logo. Het oude voldeed niet om nieuwe mensen het stadion binnen te trekken en werd door veel onwetenden geassocieerd met een roeiclub of een studentenvereniging. In 2004 besloot voormalig General Manager Ronald Buys dan ook dat er een nieuwe wind door de organisatie moest waaien. Hij liet een aantal logo's ontwikkelen.

PiratenlogoHet logo links is een van de meer bekende uitingen van de Admirals onder Buys. Het is ontwikkeld door DZPLY en viel eigenlijk meteen in goede aarde bij de Admirals-werknemers. Aan het einde van 2004 was iedereen het intern er over eens dat dit het voorland was. We hoefden eigenlijk alleen nog maar toestemming te vragen aan de NFL.

Dit ging uiteraard niet zo gemakkelijk. In een poging de tongen los te krijgen kwam Buys daarom met een gewaagd concept op de proppen. Aan de vooravond van World Bowl XII liet hij shirts ontwikkelen, waarop bovenstaand logo prominent te zien was. De tekst daaronder: "Admirals – Back in 2005".

Het shirt stal de show tijdens de World Bowl persconferentie en haalde diverse internationale publicaties. De NFL was natuurlijk not amused. Waarschijnlijk dat dit dan ook de reden was waarom het logo nooit het levenslicht heeft gezien, alhoewel het onder Eskes nog regelmatig over de vergadertafel is geslingerd.

Enfin… now, it's out there.

De komende weken worden benut om nog eens zeven andere logo's aan je voor te leggen. Soms lagen we buikschuddend onder de tafel, soms waren we geintrigeerd naar de mogelijkheden van een nieuw voorstel. Ik hoor graag jullie mening. Ook over de gezag inboezemende aristocraat die op deze pagina staat vermeld! 

Lees ook:Admirals 2008: De Koddige Zeeman
Lees ook:Admirals 2008: Haren Overeind van Abstract Logo
Lees ook:Nieuw Super Bowl logo onthuld
Lees ook:Admirals 2008: Tribal Gremlin Met Diarree
Lees ook:Admirals 2008: Overgang Naar Nederlandse Leeuw

5 reacties op “Admirals 2008: Nieuw Logo Was Showstopper Kick Off Party

  1. Mike van D.

    Lekker dan, je gaat toch niet alles van de Admirals nu al prijsgeven he, haha…

    Moet zeggen, was toch een mooi logo geweest. Jammer dat het nooit zo ver heeft mogen komen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. perryhendriks

    Nee joh, ik spreid het uit. Heb een jaar de tijd… de climax komt natuurlijk rond de tijd dat je boek uitkomt, haha.

      /   Beantwoorden  / 
  3. MdB

    Hmm ik zie niet echt in waarom dit dan specifiek wél met football geassocieerd zou worden. Wel mooi hoor daar niet van :)
    Hoor ik iets over een boek? Ben er ook eentje aan het schrijven :D

      /   Beantwoorden  / 
  4. perryhendriks

    MdB,
    Het was niet zozeer dat het logo niets met football te maken had. Meer dat het niks aan emotie met zich meebracht. Het triggerde mensen niet om naar het stadion te gaan. Deze rijke aristocraat wekte wellicht meer nieuwsgierigheid op. Maar goed… de komende weken nog zeven logo’s. En we eindigen natuurlijk met het logo dat de Admirals in 2008 daadwerkelijk gingen voeren…
    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  5. Dre

    Het logo spreekt me helemaal niet aan, alsof het niet met de tijd is meegegaan. Just being honest. Ben wel heel benieuwd naar de andere logo’s.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.