“De Nachtwacht” Gekocht Door NFL Eigenaar

De Nachtwacht

Nee. Natuurlijk is 'De Nachtwacht' niet door een NFL eigenaar gekocht. Maar het had niet veel gescheeld als we het nieuwe boek van Parool journalist Mike van Damme ("Amsterdam Admirals, 1995-2007") mogen geloven. Met de goedkeuring van Admirals General Manager Ronald Buys mogen we namelijk het volgende zwart-op-wit terugzien.

"…De teameigenaren uit de NFL kregen van de gemeente Amsterdam zelfs een diner aangeboden onder de Nachtwacht in het Rijksmuseum. ‘Daarmee heeft Amsterdam zich onsterfelijk gemaakt,’ zegt Buijs. ‘Een van de eigenaren vroeg tijdens het diner zelfs hoeveel het schilderij moest kosten. Hij wilde het graag meenemen naar huis.’…"

Ronald Buys kreeg dat mooi voor elkaar bij de gemeente, waar hij twee jaar later ontzettende ruzie mee zou maken (via een primeur in NRC Handelsblad) in een poging lijfbehoud van de Admirals te bewerkstelligen.

Waar je het boek van Mike van Damme kunt kopen mag nu overigens wel duidelijk zijn. Je kunt ook wachten op de exclusieve prijsvraag op dit americanfootball.blog.nl. Want dankzij de meer dan persoonlijke verhouding met de auteur mogen we drie boeken weggeven!

Lees ook:Amsterdam Sjanst Opnieuw met NFLE
Lees ook:Eskes Vond Buys Maar Een Rare Snuiter
Lees ook:“Amsterdam Admirals, 1995-2007″
Lees ook:Admirals Boek Krijgt Andere Titel
Lees ook:Op De Bank Met World Bowl XIII

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.