Playoff Race In AFC Nek-Aan-Nek

Scherp sausje

Scherp sausje

Een bizar avondje American football heeft in ieder geval het playoff plaatje in de NFC scherp gekregen. De zes playoff kandidaten zijn terecht, het is alleen de vraag in welke volgorde de zes januari-gangers worden gehusseld. In de AFC is het plaatje nog lang niet ‘final’ en dat hebben we vooral te danken aan overwinningen van Pittsburgh, Philadelphia, Houston en New York Jets.

Een korte scan leert ons dat Denver nu nog als vijfde geplaatst is, maar dat ze niet meer de controle over de eigen eindbestemming hebben. In het geval dat volgende week de New York Jets en de Baltimore Ravens namelijk winnen is het over en sluiten voor de formatie van Kyle Orton. Dankzij de three-way tiebreaker zitten de Broncos dan thuis op de bank.

Houston en Pittsburgh kunnen dankzij knappe overwinningen op rechtstreekse concurrenten nog steeds hopen op het naseizoen. Probleem voor deze formaties is echter dat ze in de slotweek moeten winnen… en moeten hopen dat twee teams met een beter record onderuit gaan. En dan hebben we het nog niet eens over de mathematische kans dat Miami of Jacksonville door gaan.

Volgende week belooft in ieder geval interessant te worden. Het kan namelijk zomaar dat de wedstrijden in Week 17 een tryout zijn voor Wild Card Weekend. Als het lot enigszins sarcasme heeft, spelen de acht kandidaten zowel in week 17 als in week 18 tegen elkaar. Voor Green Bay Packers en Arizona Cardinals lijkt dat zelfs al een gegeven.

Volgende week wordt een mooie football week. De volgende wedstrijden hebben een lekker sausje:

Philadelphia at Dallas (winnaar van dit duel speelt de week hierna thuis)
New England at Houston (een behoorlijk vette kluif voor de Texans)
Green Bay at Arizona (als een paal boven water — deze teams spelen in Wild Card Weekend ook tegen elkaar)
Baltimore at Oakland (geen gegeven paard — Cincy en Pittsburgh verloren al in Oakland)
Cincinnati at New York Jets (verplaatst naar ‘s nachts — dus het plaatje is in het uiterste geval pas maandagmorgen bekend)

Lees ook:Predictor Stick: Week 17
Lees ook:Predictor Stick: Week 9
Lees ook:[Update] Predictor Stick: Week 4
Lees ook:ESPN America Zondag Wedstrijden: September
Lees ook:Predictor Stick: Week 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.