Hoop Nog Niet Verloren Voor Tim Tebow

Wat maakt ons sterk?

Wat maakt ons sterk?

Het is schrijnend dat het grootste boegbeeld van de NCAA College Football competitie -Tim Tebow- geen enkele kans maakt in de National Football League. Ook voor Tebow zelf. Daarom is het wonderkind in trainingskamp gegaan om iets aan zijn fundamentals te doen.

Schrik niet, want met fundamentals wordt zijn hele manier van spelen onder de loep genomen en omgegooid. Bedenk maar: niet alleen de manier waarop Tebow de bal vasthoudt (ter hoogte van zijn zij, terwijl schouderhoogte wordt gepromoot) en de bal gooit (dwergwerpen in plaats van langs het oor) zijn fout. Ook aan de manier waarop Tebow een 3-step en 5-step drop maakt zijn afzichtelijk. In college speelde hij namelijk voornamelijk vanuit een shotgun-formatie.

Tebow heeft aangegeven dat hij wel bij de NFL Scouting Combine is –die morgen aanvangt- maar dat hij daar niet in actie zal komen. Tebow bewaart zijn NFL-auditie graag tot 17 maart. Dan heeft Florida een Pro Day, waarbij alle studenten in actie komen. Het geeft het godswonder in ieder geval nog even de tijd om zijn loopbaan in de National Football League te redden.

Lees ook:Cheap Shot Op College Football Ster Tebow
Lees ook:Nog Geen “Boner” Voor Tebow
Lees ook:Tebow Slaagt Voor NFL Debuut
Lees ook:Tebow Nu Ook Als Aziatische Animatie
Lees ook:Rijen Bikini’s Voor College Football

17 reacties op “Hoop Nog Niet Verloren Voor Tim Tebow

  1. Tiel

    Ik snap dat je met zijn release kwetsbaarder bent voor fumbles, en dat zijn voetenwerk niet 100% is. Maar je zou toch zeggen dat zo’n indrukwekkende college-carriere enige ‘carry over’ heeft naar de grote league. Vooral als je ziet wat voor pannenkoeken er nog steeds een starting job hebben in de NFL.
    Ik was, voor die spaarzame wedstrijden die ik van hem gezien heb, onder de indruk van Tebow. Zijn fundamentals zijn misschien niet perfect, maar in de NBA zie je dat wel vaker. Spelers met een afzichtelijk schot, of die weigeren hun lay up fundamenteel goed uit te voeren, maar wél prima spelers met een goede contributie zijn.
    Tebow krijgt wel ergens een kans, en dan heeft hij nog maanden om zijn zwakke punten bij te werken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Bovendien is iedereen die met hem gewerkt heeft zeer te spreken over zijn work ethic. Denk ook dat heel ‘coachable’ is. Die jongen neemt graag adviezen aan die hem als speler beter kunnen maken, omdat hij hoe dan ook wil slagen in de NFL. Dat heeft hij zich gewoon als doel gesteld, linksom of rechtsom. Een basis waar hij altijd op terug kunt vallen, als het straks wat minder zou gaan. Dit is bij hem veel sterker ontwikkeld dan bij menig college speler. Let maar op: hij gaat iedereen verrassen bij de Combine! Picture this: Goodell die tijdens de draft naar de microfoon loopt en zegt: “With the 10th overall pick the Jacksonville Jaguars select…Tim Tebow from the University of Florida! It just might happen…

        /   Beantwoorden  / 
  2. Perry

    Dat zou een schok voor me zijn. Tebow die iedereen bij de Combine verrast. Het is namelijk al bekend dat hij dan geen enkele bal zal gooien, :) .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Ik had mijn ‘gruwelijke’ fout al ontdekt Perry! Waarschijnlijk last van een ‘blond momentje’. Met alle respect voor de blondharigen football fans natuurlijk…Beter gezegd: ik verwacht dat hij tijdens zijn Pro Day geen gek figuur zal slaan. En als je uitgaat van mijn scenario dat de Jags hem gaan draften met hun tiende pick, is het geen slecht idee om een trade uit te onderhandelen met de Eagles om Vick naar J’ville te halen. TT zou dan rustig gebracht kunnen worden, kunnen leren van Vick (de wildcat?) en in de tussentijd verder werken aan zijn mechanics. Imagine that: een backfield met Vick en Jones-Drew! En TT achter de hand! Deze franchise zit te springen om een beetje reuring in de tent. Ze moeten wel, want het gaat niet goed met de Jags. Kleine mediamarkt, dalende toeschouwersaantallen en te wisselvallig qua resultaat. De league heeft al besloten dat er sowieso een NFL team wordt gestationeerd in LA. Een verhuizing van J’ville naar LA is derhalve een zeer reële optie voor de league, indien eea niet gauw veranderd in ‘Gator Nation’. Met het aantrekken van Vick en het draften van ‘local boy’ TT zou je dit proces wellicht kunnen ombuigen. We zullen het gauw genoeg merken. It’s the off-season, don’t you just love it? Greetz! Marc

        /   Beantwoorden  / 
  3. Perry

    Geloof me nou, volgend jaar rond deze tijd zijn we ‘oeh’ en ‘ah’ aan het roepen, vanwege het fantastische werk van Michael Vick in St Louis.

    En je blonde fout is je vergeven, salesguy!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Denk ‘t ook PR-goeroe! Kunnen we dan wellicht weer spreken van de ‘The Greatest Shown On Turf’ Part Two? I wonder…

        /   Beantwoorden  / 
  4. Marc

    Blijft toch raar dat Urban Meyer er nooit voor gekozen heeft Tebow de fundamentals van een pocket passer bij te brengen. Moeten we hieruit opmaken dat het ook in College steeds meer gaat om winnen en derhalve steeds minder om het ontwikkelen van talent? Of vergis ik me en is het altijd zo geweest? You tell me…

      /   Beantwoorden  / 
    1. wiljo

      je vergist je…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Perry

        Inderdaad — ik heb begrepen dat er juist met man en macht is geprobeerd om de bad habits van Tebow te veranderen, maar dat het een te langdurig proces was dat telkens weer werd onderbroken door games.

        Als (oude) quarterback weet ik hoe makkelijk het is om in oude gewoonten te vervallen als er een horde linemen achter je aanzit, haha.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marc

          Ik dacht al dat het zoiets was Perry! Ik besef me terdege dat je als coaching staff niet aan de gang kan blijven gaan. Op een gegeven moment er moeten ook wedstrijden gewonnen worden. By the way, leuk die topic over Steve Smith en de AFL! Goed om te horen dat er iets ‘broeit’, ook al is het (maar) Arena Football…Maarrruh, was jij een mobiele QB (Roethlisberger/Favre) of meer het type ‘strijkplank’ (Manning/Brady)? Groet, Marc

            /   Beantwoorden  / 
          1. wiljo

            Uit ervaring weet ik dat Perry als een ware Eli gedwongen werd een soort van Favre te zijn… maar Perry is natuurlijk gewoon Perry, iedere vergelijking met andere QB’s doet hem te kort, hij is uniek!

              /  
  5. Perry

    Haha, vraag dat maar aan de blogosphere. Mijn bijnaam was “Paniek in de pocket”, dus ik geloof dat dat al je vragen beantwoordt. Ik was net Michael Vick: alleen dan intelligenter en minder athletisch.

    Mijn favoriete play was de naked bootleg. Totdat ik daar een keer mijn schouderkom door brak.

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
    1. Perry

      Misschien is de omschrijving van Wiljo beter op z’n plaats, haha.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marc

        ‘Als een ware Eli gedwongen een Favre te zijn’. Hmmmm….

          /   Beantwoorden  / 
    2. Marc

      Ouch!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Perry

        Als je me nu ziet, dan zou je ook nooit geloven dat ik op 18-jarige leeftijd ooit een 7.24 noteerde op de 60 meter sprint en een 4:55 op de 1500 meter.

        Ah, als een echte Al Bundy mijmer ik over de good old days.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marc

          Breek me de bek niet open! Bij mij worden de prestaties en heldendaden alleen maar groter, naarmate ik ouder wordt. Sommige nemen zelfs (zeer onterecht) mythische proporties aan…

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.