Niners Op Terugweg Naar 80s Met Mays

One-two

One-two

In de jaren tachtig had je Jerry Rice, Ronnie Lot en Joe Montana. Het drietal stond garant voor heel wat overwinninkjes voor de San Francisco 49ers en -uiteindelijk- een dynasty. Zo’n 25 jaar later krijgen de Niners opnieuw vorm. Werd vorig jaar al receiver Michael Crabtree toegevoegd, dit jaar ging het team voor mijn favoriete draft prospect USC safety Taylor Mays. Heeft iemand nog een Notre Dame quarterback te leen om het trio compleet te maken?

Mays was echter wel teleurgesteld dat hij niet in Seattle terecht kwam. De verdediger stond bij USC altijd op goede voet met college coach Pete Carroll, die inmiddels de sprong heeft gemaakt naar de NFL. Maar Carroll, die zich in de universiteitsdagen een beetje opwierp als vaderfiguur, liet Mays tijdens de draft links liggen. Sterker nog, in de eerste ronde koos hij voor safety Earl Thomas. Tot bittere teleurstelling van de nieuwbakken 49er.

De komende jaren mag hij twee keer per jaar aan Pete Carroll laten zien dat hij een grote vergissing heeft gemaakt.

Lees ook:Favre Niet In Vorm Van 2009
Lees ook:Kansas Ruilt Pick Niet – Pakt Safety
Lees ook:Bengals Plukken Westkust Leeg
Lees ook:USC Coach Naar Seattle
Lees ook:Florida Gators Verder Zonder Hoofdcoach

8 reacties op “Niners Op Terugweg Naar 80s Met Mays

  1. Marc

    Mays staat bekend als een ‘safety that can’t cover’. Derhalve ga ik ervan uit dat de Niners hem puur gaan inzetten als extra slot op de deur tegen de running attack van de tegenstander. Past ook perfect in de power running game van coach Singletary. Met betrekking tot een beschikbare ex-Notre Dame QB: Denver heeft Brady Quinn nog op de plank liggen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Perry

    Je sais: maar ik heb game tape gezien. De potentie is er — en met een coach als Singletary kun je er prat op gaan dat deze jongen snel de fijne kneepjes van het vak leert. Hij wordt om van te smullen — zou fijn als de Niners wat stevige corners kunnen aanbrengen om de flanken in ieder geval dicht te houden vooralsnog, haha.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Agree. Maar echt Perry, complimenten voor de draft strategie van jouw favo clubje! Erg knap als je bedenkt dat de Niners al een tijdje geen GM in place hebben. Waarschijnlijk was alles was al lang en breed voorbereid, zodat McCloughan met een gerust hart kon vetrekken. Al dan niet vrijwillig. En kennelijk zit er veel kennis in de organisatie, want ik heb niet het idee dat er echt sprake was van paniek in de Bay Area. It looks like you guys have turned the corner! Kan nog een leuk worden dit seizoen…Groet, Marc

        /   Beantwoorden  / 
  3. Dennis

    Laat die Mays gewoon blij zijn dat die gedraft is, in plaats van z’n oud coach af te zeiken!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Over z’n oude coach gesproken, hij haalt LenDale White in een trade naar Seattle! Wat een veelbelovende herstart van Pete (Christmas) Carroll in de league! Groot compliment ook voor GM John Schneider en de rest van de staf. Deze move past perfect in de draft strategie van de Seahawks, waar ik zeer te spreken over ben. Als ik dan mijn fantasie de vrije loop laat (wat ik enige regelmaat doe) zie ik een hereniging met z’n oude ploegmaatje Reggie Bush. Geen slecht idee, al zeg ik het zelf…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marc

        En dan was ik Leon Washington nog vergeten! Ook naar Seattle in een trade met de Jets. Wow!!!

          /   Beantwoorden  / 
  4. Wilco

    Raiders zijn aardig bezig, goeie draft picks en Jason Campbell voor een spot prijsje. Na ja, kans onder Shanahan had Jason toch nooit gekregen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Whahaha voor een 4th round pick in 2012, dat is inderdaad een spotprijs! Het gaat de goede kant op met de Raiders McClain, Veldheer en Houston zijn veelbelovend!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.