Cheerleading Blijkt Geen Echte Sport

Stop cheering

Stop cheering

Triest nieuws voor iedereen die van cheerleading houdt: we mogen jullie buitelingen, pyramidevorming en salto’s geen sport noemen. Zo oordeelde althans een Amerikaans gerechtshof.

Het gerechtshof oordeelde hierover, omdat zij een klacht hadden ontvangen van een Amerikaans college volleybalteam van de universiteit van Quinnipiac. De volleybalmeisjes waren op hoge poten naar de rechter gestapt, omdat de school had besloten het volleybalpakket uit het curriculum te schrappen. In plaats hiervan waren de heren (con)rectoren het er unaniem over eens dat het cheerleaderteam wel mocht blijven. U mag eentwee keer raden welk van de twee groepen korte rokjes draagt.

Maar de schoolleiding werd in het ongelijk gesteld. Waarschijnlijk was de rechter vrouwelijk en van ‘Opzij’. Zij brieste namelijk: “In de toekomst kan cheerleading wellicht kwalificeren als een sport, maar vooralsnog is de tak nog onderontwikkeld en te ongeorganiseerd”.

Ergens weet ik dat Admirals Cheerleader Coordinator Ashley Orman (later: Director of Entertainment) weent om zoveel onrecht.

Lees ook:Yankees nieuw in de NFL
Lees ook:Cheerleader Dans Audities Op 18 november
Lees ook:Twitter aan NFL-banden gelegd
Lees ook:Model Voor Cover “Madden 09″ Bekend
Lees ook:Klasse-justitie: Speciale NFL-rechtspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.