NFL Europe QB Heeft Gevaarlijke Ziekte

Wuerffel

Wuerffel

Een van de beste quarterbacks uit de geschiedenis van NFL Europe (en van College Football) lijdt aan een gevaarlijke auto-immuun ziekte. Danny Wuerffel, pupil van Admirals coach Bart Andrus tijdens zijn Rhein Fire seizoen in 2000, heeft het Syndroom van Guillian-Barre.

De ziekte maakt van de meest onschuldige ziekte een rare moordenaar. Het immuunsysteem valt dan namelijk niet de ziektekiemen aan, maar het zenuwstelsel van de zieke. Het ziekteverloop kent geen vast verloop. Er zijn gevallen bekend waarin de patient in een rolstoel eindigt, maar er zijn ook gevallen te over waarbij de schade tot een minimum wordt beperkt. Tot zover mijn overtuigende dokterskwaliteiten. Uiteraard hopen we in het geval van de quarterback op het laatste.

Wuerffel gooide in 2000 een NFL Europe record van 25 touchdown passes. En dat terwijl de ploeg de quarterback alleen in het eerste, derde en vierde kwart inzette. Hij leidde zijn formatie dat jaar terecht naar de World Bowl, die gewonnen werd ten koste van de Scottish Claymores (13-10).

Lees ook:Perfecte Rating Voor Kurt Warner
Lees ook:Brock Lesnar Nieuwe UFC Koning
Lees ook:Bijzondere Recordjacht Brett Favre
Lees ook:David Sills (11) Verbreekt Record Brett Favre
Lees ook:Seattle Verrast Regerend Kampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.