NFL: Grote Schoonmaak Is Begonnen

Schoonmaak

Schoonmaker

Wat doe je als je een mooie luchtballon oplaat en er voor wil zorgen dat het zaakje -ondanks brandstofproblemen- toch hoog in de lucht blijft? Dan gooi je overbodige ballast overboord. En dat is precies wat de Dallas Cowboys op de eerste dag van het nieuwe NFL-seizoen hebben gedaan. Eigenaar Jerry Jones stapte vandaag de kleedkamer binnen met onheilspellend nieuws voor ondermeer receiver Roy Williams en running back Marion Barber.

Beiden mogen na een teleurstellend verblijf in Dallas namelijk de koffers pakken. Zij zijn niet de enige veteranen die door de eccentrieke oliemagnaat bij het grof vuil zijn gezet. Ook Pro Bowl guard Leonard Davis mag op zoek naar een nieuwe werkgever. Er is een kans dat tackle Marc Colombo ook op de shitlist staat.

Williams werd twee jaar geleden met veel poespas binnengehaald in Big D. Jones tastte diep in de buidel voor hem, in de hoop dat hij een andere miskoop (Terrell Owens) kon doen laten vergeten. Dallas moest -naast een slordige 20 miljoen dollar aan gegarandeerd salaris- ook een first round en third round pick aan de Detroit Lions afstaan (klein detail: met deze pick kozen de Detroit Lions tight end Brandon Pettigrew, die vorig seizoen een van de beste tight ends in de NFL was met 71 receptions).

Barber heeft in zijn korte tijd bij het team ook niet veel gebracht. Sterker nog, vorig jaar liep de running back slechts voor een schamele 350 yards. Zijn ontslag geeft de ‘Boyz de nodige ademruimte. Barber was namelijk een duurbetaalde kracht. Door hem te laten gaan, bespaart Dallas zich 4,75 miljoen dollar in capruimte.

De schoonmaak wordt waarschijnlijk een dezer dagen opgevolgd met een aantal fantastische actieve dagen in free agency.

Het nieuws in Dallas volgt op eerder nieuws over een leegloop in Baltimore. De Ravens hebben in voorbereiding naar het nieuwe seizoen ster wide receiver Derrick Mason en tight end Todd Heap de wacht toegezegd. Ook running back Willis McGahee (29) mag op zoek naar een andere club.

Lees ook:Depressieve Tiki Wil Terug Veld Op
Lees ook:Verkeerde Keuze Voor Run Ricky Run
Lees ook:TO Aflopende Zaak in Dallas?
Lees ook:Dallas Ster Vindt Texas Een Nachtmerrie
Lees ook:Afkeurde speler klaagt ‘Bounty’ aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.