Grove Toename In Lange Fieldgoal

Jani

Het is maar goed dat de NFL nooit de NFL Europe regel heeft aangeomen dat 50 yard fieldgoal vier punten waard zijn. De lange fieldgoal is namelijk allang geen moeilijk kunstje meer.

Inclusief de negende speeldag, ligt de National Football League op koers voor 138 field goal attempts van 50 yards of meer. Dat is 18 pogingen meer dan het vorige record, dat werd gevestigd in 1993. De kickers reageren hongerig op de bereidwillendheid van coaches om langere fieldgoals binnen te stampen. De kickers hebben dit seizoen 72.6% van alle long-distancers binnengetrapt. Dat vertaalt zich in 100 lange-afstand fieldgoals aan het einde van dit seizoen. En dat ligt maar liefst 35 rake trappen boven het vorige NFL record.

Waarom de coaches meer risico nemen met de fieldgoal? Volgens Josh Scobee ligt het aan de evolutie van de kicker, die in de meeste gevallen meer weg heeft van een gepensioneerde honkballer. Sebastian Janikowski bijvoorbeeld doet niet onder voor de gemiddelde linebacker. Ook krachttraining is bovendien tegenwoordig een aardig onderdeel van het rigoureuze trainingsregime van de kickers.

Ook dat zien we overigen maar al te graag. Het zou mooi zijn om een statistiek te zien, die bijhoudt hoeveel kickers dit jaar een moordende tackle hebben gemaakt tijdens special teams play.

Lees ook:Kickers Trappen Steeds Schever
Lees ook:46-jarige Bezorgt Saints Overwinning
Lees ook:Kickers Onder De Maat In Playoffs
Lees ook:Waarom Franchise Je Een Kicker?
Lees ook:Hartley Schlemiel Van French Quarter

2 reacties op “Grove Toename In Lange Fieldgoal

 1. Knurk

  Hehe, altijd heerlijk om te zien hoe een returner voor lul staat als hij ondersteboven wordt gelopen door een kicker, de hit van Neil Rackers van vorige week staat me nog goed bij. Die 50-yard fieldgoals bezorgen mij trouwens heel wat meer kopzorgen met kickerkeuze in Fantasy Football dan ik vantevoren had ingecalculeerd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wilco

  Fielgoals, leuk :rolleyes:.

  Ik zit eingelijk te wachten op het Penn St. verhaal. De hele dag, echt de hele dag lang heeft ESPNradio het er al over. Dit is toch wel weer een schandaal.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.