Honden van Vick Riskeren Euthanasie

PETA hond"These dogs are a ticking time bomb. Rehabilitating fighting dogs is not in the cards. It's widely accepted that euthanasia is the most humane thing for them." We praten hier met Daphna Nachminovitch, een woordvoerdster voor People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Kennelijk zijn er zo'n 50 vechthonden geconfiskeerd op het terrein van Vick, die nu een gewisse dood wachten.

De honden zitten verspreid over een aantal kennels in de Verenigde Staten en wachten (agressief) tot een nieuw baasje zich voor hen meldt. Maar zo voorspoedig lopen die dierlijke adopties natuurlijk niet. Er zit immers niemand te wachten op een hond met kwalijke littekens en bijgeslepen tanden.

Wat te doen als een stamboom alleen maar het aantal KO's tijdens hondengevechten vermeldt? Dan zetten we de spuit erin. Alsof het een deadrow prisoner in Texas betreft. Het is 'alom geaccepteerd dat euthanasie voor deze hondjes het meest humaan is'.

Eigenlijk is Vick dus Humanitas himself. Alhoewel zijn methodes rigoreus waren (verdrinken, ophangen, doodslaan), had hij het beste met de beestjes voor. Goede uitspraak, PETA! 

Lees ook:McNabb Houdt van Honden (en Vick)
Lees ook:Vick’s Blue: Illegale Hondengevechten
Lees ook:Vick: Van Quarterback tot Crimineel
Lees ook:Michael Vick Nu Verbonden met Al-Qaeda
Lees ook:PETA Scoort Met Michael Vick E-Game

3 reacties op “Honden van Vick Riskeren Euthanasie

  1. Mike van D.

    Beetje kort door de bocht, Per. Is toch verschil tussen wat Vick doet en wat de PETA genoodzaakt is te doen.
    Stel je voor dat we oude omaatjes ophangen, verdrinken….hmmm….

    Maar bewijs is wel weer geleverd: honden gaan op hun baasje lijken, of andersom. In het geval van Vick en zijn pit bulls is het om het even….

      /   Beantwoorden  / 
  2. perryhendriks

    Nou ja, ik noem ‘kort door de bocht’ eerder sarcasme. Kan er met mijn hoofd gewoon niet bij, zoals ik je al vertelde. Bovendien is het mijn plicht jullie reacties te ontlokken. En dat is dan weer gelukt, :) .

      /   Beantwoorden  / 
  3. roy van wijck

    nou heb echt geen goed woord over die kloodzak vick want dat is hij honden gebruiken voor vermaak,winst en winst daar gaat t natuurlijk om want er gaat in de usa heeel veel geld in om ze zouden hem met wat hij heeft gedaan goed moetten berechten in de plaats van die slappe wet daar in de usa hij zou gewoon celstraf moetten krijgen en niet te zuinig een fietsendief krijgt 2jaar en zo eentje die geld genoeg heeft krijgt een boette en geen celstraf dat vind ik erg zon mensen verdiennen zelf het daglicht niet sorry

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.