Oud-Admiral als Ultimate Fighter

Dikke kans dat je op RTL7 het voorfilmpje hebt gezien van Ultimate Fighter Championship (UFC), om misschien wel de uitzending van gisteravond. Opvallende verschijning is Kimbo Slice, de grote neger met woeste baard. Leuk natuurlijk om te weten dat deze free fighter in 1997 in de pre-season uitkwam voor de Miami Dolphins. Hij werd voor het seizoen begon ontslagen, waarschijnlijk omdat Dan Marino bang voor hem was. De link tussen UFC en de NFL is echter groter! Sterker nog er is zelfs een link tussen de Admirals en het programma. Oud-Admiral Matt Mitrione doet ook mee. Hij speelde voor de Giants en Vikings, maar kwam ook uit voor het kampioenschapsteam van de Admirals.

Een blik in de statsboeken van toen leert dat zijn leven bij de Admirals van korte duur was. Hij kwam tot twee tackles voordat hij als NFLE league active speler werd verscheept naar de Frankfurt Galaxy. De defensive tackle maakte in het paars dertien tackles met vier sacks. Ik kan me vergissen maar volgens mij stond hij aan de overkant van de line of scrimmage toen het rushing record werd gevestigd door de Admirals.

De link met de NFL en de UFC houdt overigens nog niet op. Er zijn nog drie andere spelers die ooit speelde voor een NFL-team. Marcus Jones was zelfs een first round draftpick van de Buccaneers in 1996. Hij maakte in zeven seizoen 124 tackles, 24 sacks en forceerde 4 fumbles. De statistieken van de overige footballers gone fighting is minder heftig. Wes Shivers werd door Super Bowl runner up Titans gedraft in de zevende ronde van 2000. Als offensive tackle kwam hij maar drie wedstrijden in actie. Brendan Schaub zat op de practice squad van de Buffalo Bills en speelde in de Arena League bij de Utah Blaze.

We zullen zien hoe goed onze footballers kunnen vechten…

Lees ook:UPDATE: Brown Een NFL Europe Succes Story
Lees ook:Oud-Admiral bij de Steelers!
Lees ook:Haynesworth Geschorst Door Skins
Lees ook:Tennessee Behoudt Oud-Admiraal
Lees ook:Slechts 1 Admiral in Grey Cup

6 reacties op “Oud-Admiral als Ultimate Fighter

  1. P.Guijt

    Ach dit is oud nieuws deze reeks van the ultimate fighter is nu namelijk afgelopen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wilco

    Bob Sapp, ook een ex NFL speler die aan het vechten is…..ik zou trouwens een Alistair Overeem ook wel eens op het footballfield willen zien, die jonge is me toch sterk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Onno

    Een ex-AFBN speler heeft ook wat wedstrijden achter zijn naam………

      /   Beantwoorden  / 
    1. wiljo

      ja, wie was dat ook weer… ;-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Onno

        Was dat niet die ene….

          /   Beantwoorden  / 
  4. Tiel

    TUF season 10 is niet écht geweldig maar zeker het volgen waard. Zitten wat leuke gevechten en rivaliteiten in. En Matt krijgt het zwaar te verduren, zowel binnen- als buiten de ring!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.