Tennessee Slecht Poolse Verdedigingslinie

De favoriete maaltijd van Daunte

Ik schakelde vandaag pas laat in bij de wedstrijd Detroit Lions – Tennessee Titans. Ik moest de kinderen naar bed brengen en dat duurde en dat duurde. Toen ik beneden kwam, dacht ik dat de wedstrijd al was afgelopen. Althans. Dat vermoedde had ik toen ik tussenstand zagĀ (28-3). Helaas voor het dozijn Detroit fans… groot was mijn verbazing toen ik zag dat er nog 12 minuten te spelen waren. In de eerste helft wel te verstaan.

In Amerika gaan stemmen op dat Detroit de Thanksgiving wedstrijd moet worden ontnomen. En neem het ze eens kwalijk. Wat een drama. Detroit deed me denken aan Polen. Om precies te zijn aan de Poolse verdedigingslinie aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. De Polen hadden destijds uberhaupt geen idee dat ze werden aangevallen. U snapt mijn punt?

Voor Daunte Culpepper (die tijdens zijn pensioen duidelijk teveel Monday Night Football heeft gekeken onder het genot van Chicken Wings) lijkt me dit het einde van een sombere loopbaan. Hij heeft zichzelf geen plezier gedaan door de Motown te ballen. Over 50 jaar is zijn naam slechts een vlek in de NFL geschiedenisboeken.

Happy Thanksgiving! Maar niet voor inwoners van Detroit lijkt me. Je kunt onmogelijk gelukkig zijn als je tegenstanders meer touchdowns scoort, dan dat jij first downs haalt.