Laatste kunststukje Admirals-helden!

Assepoester verhaal compleet?

Assepoester verhaal compleet?

Iedereen die de Amsterdam Admirals een warm hart toedraagt, kijkt ook vol trots naar de prestaties van oud-Admirals in de NFL. Daarin staan twee spelers ver voor op de rest: Adam Vinantieri en Kurt Warner (And don’t piss me off door te gaan zeiken over Kurt en zijn Sin City vergelijking). Beide spelers zouden als enige oud-Admirals wel eens de Hall of Fame kunnen bereiken. Adam en Kurt staan op kruispunten in hun carrière en daarom zouden deze playoffs wel eens heel interessant kunnen worden. Het laatste kunststukje?

Kurt Warner is dit seizoen wederom heerlijk statistisch op dreef. Het optreden van onvermogen van Matt Leinart afgelopen zondag heeft bovendien bewezen dat Kurt de sleutel tot Arizona’s succes is. Fysiek was het voor de oud-Admirals quarterback geen eenvoudig jaar (hersenschudding) en dat is weer voer voor de discussie dat Warner na dit seizoen zijn shoulderpads aan de wilgen hangt (gelukkig zal Kurt minder dralen dan Brett Favre). Hij kan vanaf nu dus echt spelen alsof iedere wedstrijd zijn laatste is. Dat belooft wat en daarom zit ik alleen al voor Kurt (and you can call me sentimental) voor de buis zondag om hem te zien winnen van de Packers.

Anders wordt het voor Adam Vinatieri. De kicker met vier Super Bowl ringen is toch wel de ballentrapper met de meeste rake trappen als de wedstrijd ‘on the line’ is. De knie van de Admiral uit 1996 is halverwege het seizoen onder het mes geweest en vandaag werd bekend dat de Colts kiezen voor zijn vervanger als eerste kicker. Adam is schijnbaar nog niet op zijn oude niveau. Indianapolis plaatst hem echter niet op injured reserve, maar als backup voor Matt Stover. Hiermee blijft het Assepoester-gevoel bij mij overeind dat Vinatieri toch nog van de bank af kan komen tijdens de playoffs voor wat clutch-kicks.

En gelet op het nachtelijke tijdstip ga ik nu helemaal dromen: Is een finale tussen de Colts en Cardinals niet helemaal heerlijk. Een paar rake fieldgoals van Vinatieri en de beslissende touchdown pass door Kurt Warner (het is al eens andersom geweest, dus eerlijk is eerlijk). Je Admirals-hart gaat er toch harder van kloppen, niet?

Lees ook:NFL: Niemand Meer Ongeslagen
Lees ook:Amsterdamse Kicker Geopereerd
Lees ook:Admirals Kicker in Gevecht Met Metaaldetector
Lees ook:Wie Biedt Meer dan 18 Ex-Admirals?
Lees ook:Warner slachtoffert Leinart!

10 reacties op “Laatste kunststukje Admirals-helden!

  1. Grey Poupon

    Ben bang dat de Packers van de cardinals gaan winnen…
    Zo ook de Jets over de Bengals, Patriots waarschijnlijk over Baltimore.
    Eagles v/s Cowboys tja wie durft het te zeggen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Grey, na de wedstrijd zul je dit vaak horen: “How about them Cowboys!”

        /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Inderdaad zondag zeg maar, bye bye tegen de Cardinals!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Perry

    Misschien moet je het verhaal nog een keer aandachtig lezen, Rutger. Dan begrijp je waarom die link niet echt nodig was, :) .

      /   Beantwoorden  / 
  4. rutger

    Dat had ik vanochtend al door, helaas geen edit knop :)

    Ennuh. De cards gaan echt niet verliezen. Kurt is een ander mens in het postseason. Zo anders dat hij niet god maar de fans bedankte toen ze naar de superbowl gingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rutger

      Zo, krijg ik ook een keer gelijk O.o wat een waanzin die pot.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Martijn

    Ik heb echt zo’n zin in de play-offs, ik ben van plan om zo veel mogelijk te gaan kijken. En natuurlijk blijft Warner een cult-held, toch een beetje oranje in de NFL.
    Zijn er trouwens nog mensen die aan de Playoff Challenge meedoen?? Ik zit in een groepje met een aantal andere Nederlandse footballfans, dus als iemand wilt joinen zoek even naar de Dutch Gurus League :D

      /   Beantwoorden  / 
  6. Dennis

    Martijn doe ook mee! Maak jullie af!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Martijn

    Pas op hè ;) Je hebt het wel tegen een Fantasy Football kampioen :p

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.