Saints Marcheren Naar Super Bowl Winst

Dats Why!

Dat's Why!

Wat een nacht! De New Orleans Saints hebben -met dank aan een van de meest riskante plays uit de geschiedenis- de Super Bowl weten te winnen ten koste van de Indianapolis Colts. De tweede helft behoorde helemaal toe aan de ploeg uit New Orleans. Vanaf een gewaagde onside kick bij de aanvang van het derde speelkwartier, tot aan de plagerige interception van Tracy Porter (kijk trouwens eens in de herhaling hoe Darren Sharper tijdens de play Peyton Manning uitlacht — waarop deze een geirriteerd wegwuifgebaar maakt). Het werd uiteindelijk 31-17.

De keuze van hoofdcoach Sean Payton zou hem eigenlijk een MVP Award op moeten leveren. Want voor een onside kick kiezen op het grootste sportplatform ter wereld vergt moed. Als de Indianapolis Colts de stuiterbal van N’Awlins aan het begin van het derde kwart hadden veroverd, dan was de wedstrijd zeker anders gelopen. In plaats daarvan waren de scheidsrechters na wat zoekwerk van mening dat de bal aan New Orleans toebehoorde. Het was het begin van een frusterende tweede helft voor Peyton Manning.

De echte MVP Award behoorde aan Saints quarterback Drew Brees toe, die met 32-van-39 passes en twee touchdowns loepzuiver was. Behalve de touchdowns gooide de leading man van N.O. ook nog een puike two point conversion naar receiver Lance Moore — een onwaarschijnlijke catch met een onwaarschijnlijke manoeuvre om de twee punten binnen te halen.

Al met al leek de overwinning van New Orleans voorbestemd — en werd maar eens onderstreept dat de Indianapolis Colts moeite blijven houden om de zenuwen op het allerhoogste niveau in bedwang te houden. Als uitroepteken? Peyton Manning. De quarterback met de lange lijst van career-achievements kon zijn team opnieuw niet eigenhandig over de drempel krijgen.

In Claus Event Center zagen 260 bezoekers van het Claus Event Center in Hoofddorp de wedstrijd live op big screens — onder luid gejuich van San Francisco quarterback Shaun Hill. Nog maar net bekomen van een emotionele Admirals openingsvideo waren de aanwezigen duidelijk op de hand van alles dat Black & Gold oogde.

Lees ook:Football Ster Verdoezelt Knie Operatie
Lees ook:Speler Gooit Helm In Publiek
Lees ook:Claus Zit Weer Stampvol Voor Super Bowl
Lees ook:Hosting.nl Voor Drie Jaar Met Super Bowl Party
Lees ook:Hoofdcoach Saints Slaapt Met Super Bowl

2 reacties op “Saints Marcheren Naar Super Bowl Winst

  1. Marc

    Heb ik niets aan toe te voegen Perry (zie mijn commentaar eerder)! Ben benieuwd wat voor impact dit verlies heeft voor de Colts tav het nieuwe seizoen. Ik denk dat Manning’s reputatie toch een behoorlijke deuk heeft opgelopen. De snelste manier om dat te herstellen is om volgend jaar in Dallas tegen Dallas SB 45 overtuigend te winnen. Dan zingt Deion Sanders (future HOF’er absoluut) gelijk een toontje lager! Heb namelijk het idee dat Prime niet echt een fan van de Colts c.q. Manning is. Hij zal vast niet de enige zijn, maar als analist dien je toch onafhankelijk te zijn én te blijven nietwaar? Wist je trouwens dat Alex Smith co-commentator was bij de BBC? Helaas kwam hij niet verder dan het intrappen van behoorlijk wat open deuren. Als dat de franchise QB van de niners is/wordt/blijft (doorhalen wat niet van toepassing is Perry), dan vrees ik het ergste…By the way, gefeliciteerd met de uitverkiezing van Jerry Rice voor de HOF. A no-brainer, but well deserved!! Greetz, Marc

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marc Tjon

    In de Ultimate Rankings van ESPN staat Indy gewoon weer op 1. Benieuwd of ze dit seizoen weer ‘a 12 win season’ kunnen neerzetten. Daarmee zouden de Horseshoes (weer) geschiedenis schrijven. En nu (peep) wél afsluiten met een titel!!!! Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.