Kristallen Bol Week 5

Broke back mountain

Broke back mountain

Met een 8-4 record in mijn voorspellingen, lijkt het me tijd om de guru eens een veer in de reet te steken. Ik kan gerust stellen dat het na vijf competitieronden safe is en dat je met een gerust hart al je spaargeld op Unibet kunt versmijten aan de nu volgende vier wedstrijden. Daarbij natuurlijk meteen de melding dat ik geen enkele aansprakelijkheid neem als je miljoenen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Doen jullie mee?

Cleveland at Buffalo

Winnaar: Cleveland. Ik heb het een beetje gehad met de wispelturigheid van de Buffalo Bills. Er komt niks goeds uit handen van Dick Jauron, die wat mij betreft bij het oud vuil mag worden gezet. De Cleveland Browns mogen de pot wat mij betreft hebben, al wat het alleen maar om de spanning in de AFC North nog verder op te drijven. Het probleem van Cleveland is dat ze nauwelijks scoren, maar tegen de Bills hoeft dat niet eens een probleem te zijn. En dan te bedenken dat Cleveland de eerste overwinning vorige week al binnen had. De scheidsrechters knepen alleen een oogje dicht bij een gemiste fieldgoal.

Atlanta at San Francisco

Winnaar: Atlanta. Ik kan hier niet verliezen. Heb ik gelijk, dan ben ik een goede analyst. Heb ik geen gelijk, dan zijn de San Francisco 49ers for real! Even terug: de stemming in Frisco is euforisch. Beste seizoenstart sinds 2003, Michael Crabtree eindelijk gecontracteerd en een wedstrijdje of twee voorsprong op de rest van de divisie. Het kan niet op. Zelfs bij de bookies zijn de Niners momenteel favoriet. Toch denk ik dat Atlanta een maatje te groot is. Ze hebben veel afspeelmogelijkheden en een running back die de raderen laat draaien.

Houston at Arizona

Winnaar: Arizona. Ik ben te veel een liefhebber van offenses om hier tegen de Arizona Cardinals te gokken, maar mijn hemel… dit wordt een fantastisch aanvallend spektakel. Beide formaties hebben een big play offense en het onderliggende verhaal is natuurlijk de one-on-one tussen de twee beste receivers uit de NFL: Andre Johnson en Larry Fitzgerald. Fitzgerald heeft -na een ‘tegenvallende’ seizoenstart- een bye week gehad om alles recht te zetten.

New York Jets at Miami

Winnaar: Miami. Vorige week werd ik al uitgekotst, omdat ik de New Orleans verkoos boven de New York Jets. Dat zal nu niet anders zijn. Ik geloof gewoon niet zo in de hype rond New York. Het is volgens mij een PR-push om wat meer merchandise te verkopen in een van de grootste markten in de US. Miami is dit keer de tegenstander en is op papier veel beter dan dat het record momenteel verraadt. Met Chad Henne heeft de formatie nu ook mogelijkheden ‘down the field’. Nog een belangrijk factor: Sanchez moet het ogenschijnlijk doen zonder de receiver met de bijbelse naam, Jerricho Cotchery.

Lees ook:Kristallen Bol Voor Week 17
Lees ook:Predictor Stick: Week 3
Lees ook:Kristallen Bol Voor Week 12
Lees ook:Predictor Stick: Week 10
Lees ook:Predictor Stick: Week 17

20 reacties op “Kristallen Bol Week 5

  1. Knurk

    Na mijn dramatische 0-4 van vorige week ga ik deze week weer grotendeels tegen jouw voorspellingen in!
    Bills, 49ers, Cardinals en Jets. Zoekt u logica? Zoekt u verder.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Knurk

    Zijn de wedstrijden die je elke week uitzoekt om te voorspellen nog ergens op gebaseerd trouwens? Want de wedstrijd waar ik persoonlijk het meest naar uitkijk is toch wel de Patriots tegen de Broncos.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Grey Poupon

      Gaat Perry gaat voor de easy ones?
      Bij gebrek aan inhoudelijke football kennis kan je eerst uitvoerig de injury reserve en de ods bestuderen, die zitten er nooit naast.
      Maar halen wel de romantiek uit de pre aranged NFL! Iedereen weet toch dat Roger Goodell aanstuurt op een SuperBowl tussen de Manning brothers!!!
      Giants – Colts in de finale, heel verrassend!

        /   Beantwoorden  / 
      1. perryhendriks

        De easy ones? Gast, veeg de poep eens even uit je ogen. Cleveland @ Buffalo, Jets @ Miami. Kijk ook even naar de beoogde winnaars. Maar we draaien het volgende week wel lekker om. Mogen jullie verzoekjes draaien. Of ik voorspel ze vanaf volgende week gewoon allemaal. Vind ik ook best. Met een 12-4 record kan er ook maar niemand in de buurt komen van het Orakel, dus kom maar op!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Grey Poupon

          Challenge accepted!! vanaf week 6.
          Alle games op zijn laatst zaterdag gepost!
          Als je wint krijg je een doosje Cubanen.

            /   Beantwoorden  / 
  3. thomas

    geen cotchery, wel braylon edwards

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tony

    Buffalo: betere D, geballanceerdere O
    San Francisco: Super D en geen fan van Turner.
    Houston: Beter Qb en O klikt
    Jets: D kan de wildcat wel aan.
    En als extra Denver over Patriots: the apprentice defeats the master

      /   Beantwoorden  / 
  5. DrAtomic

    browns, 49-ers, texans, jets

      /   Beantwoorden  / 
  6. Wilco

    Redskins gaven Detroit zijn eerste overwinning sinds tijden….en vandaag zijn ze weer zo sociaal om Carolina ook hun eerste win van het seizoen te gunnen.

    Bager

      /   Beantwoorden  / 
  7. Knurk

    perry’s eerste voorspelling is echt helemaal spot on, ongeleooflijk, 6-3!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  8. perryhendriks

    I gladly accept. Dus we beginnen op 0… maar voor de bloglezers nog wel elke week de vier highlighted games door en voor mij… want het zou zonde zijn om een 12-4 record weg te gooien. Als tegenprestatie: ehm… een fles champagne voor jou?

      /   Beantwoorden  / 
  9. Grey Poupon

    Deal! champagne lekker.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Knurk

    Perry, met jouw onfeilbare voorspellingen heb ik opeens weinig hoop dat de Jets vannacht iets uit het vuur kunnen slepen. Misschien dat je Rex Ryan even kan bellen dat hij zich de wedstrijd kan besparen. Mijn record so far: 1-6!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Dennis

    Dolphins gaan inderdaad morgen winnen en maken de divisie weer spannend! Trouwens de Browns was een inkoppetje, de Bills missen gigantisch veel spelers door blessures. Had niet verwacht dat de Falcons het zo makkelijk zouden hebben, maar goeie tips en goed onderbouwd!

      /   Beantwoorden  / 
  12. DrAtomic

    54/22 (71.05%) mijn ratio tot nu na 5 rondes.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Knurk

    Geweldig vierde kwart gisteren, helaas zak ik af naar 1-7.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Henri(nflnieuws.nl forum)

    Waarom doen jullie niet gewoon mee met de NFLnieuws matchprediction..

    http://www.nflnieuws.nl -> even registreren-> naar Match prediction

    Scheelt weer bijhouden van de statistieken voor jullie en degene die aan het einde van het seizoen op 1,2 en 3 staan winnen een leuke prijs!

      /   Beantwoorden  / 
    1. affan

      Henri kan je aub stoppen met de hele tijd hier je eigen site promoten? we weten er vanaf en we doen het hier omdat we het leuk vinden!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Grey Poupon

      Ach een dood spookforum, bijna net als Detroit!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.