Spike Lee’s Kobe Bryant Documentaire Ook In NFL?

Aspen?

Aspen?

We betreuren het zeer dat regisseur Spike Lee een gepassioneerd basketbalfan is. Ik zou de wonderbaarlijk mooie documentaire over NBA-grootheid Kobe Bryant namelijk best wel gekopieerd zien worden in de NFL. Terrell Owens of Chad Johnson zijn volgens mij fantastische onderwerpen om een dag lang te volgen met 30 camera’s! Als je basketbalfan bent heb je geluk: ESPN America brengt 20 mei om 22:00 uur de exclusieve televisiepremière van “Kobe Doin’ Work”, een documentaire over een dag uit het leven van NBA-superster Kobe Bryant.

ESPN Films werkte voor deze productie samen met de met een Oscar-genomineerde regisseur Spike Lee. Het eindresultaat is een documentaire van 90 minuten, waarbij de MVP van het 2008 NBA seizoen een dag lang wordt gevolgd. De eendagsbiografie is geïnspireerd op een soortgelijke documentaire met voetballegende Zinedine Zidane, “Zidane – A 21st Century Portrait”.

ESPN Films gebruikte 30 camera’s om de NBA-held vorig jaar april te vereeuwigen. Op die dag speelde het team van basketballer Kobe Bryant, de LA Lakers, een belangrijke wedstrijd tegen de San Antonio Spurs. De filmploeg van ESPN en Lee had tijdens de dag all-access. Voor, tijdens en na de belangrijke wedstrijd. Grammy-winnaar Bruce Hornsby voorzag de montage later van de muzikale aankleding, waarbij ook het lied “Levitate” werd meegenomen.

Kobe Bryant is één van de meest bekende Amerikaanse sporters. De timing van de documentare is goed gekozen. In Amerika zijn momenteel de playoffs van de Amerikaanse basketbalcompetitie in volle gang.

Voor de productie had regisseur Spike Lee (o.a. ‘Do the Right Things’ – 1989) toestemming nodig van hoofdcoach Phil Jackson, de familieleden van Bryant en NBA Commissioner David Stern. Tot bevredigend resultaat voor Lee: “Het was aan het einde van het seizoen. Een belangrijke wedstrijd op nationale televisie. Het mooie is dat een documentaire zoals deze zich niet laat scripten, terwijl er wel ontzettend veel planning bij komt kijken. Maar dat maakt sport ook zo mooi: het is onvoorspelbaar.” Bryant is volgens Lee zeker één van de grote sporthelden van deze tijd.

De documentaire werd in april voor het eerst getoond op het Tribeca Film Festival. Vandaag mag het Amerikaanse televisiepubliek al smullen van de film. Op 20 mei is het publiek van ESPN America aan de beurt.

ESPN America heeft het meest uitgebreide aanbod van Amerikaanse sporten, inclusief Major League Baseball, NHL en NCAA college football and basketball. ‘NBA Fastbreak’ wordt ook geproduceerd door ESPN en is een driewekelijks highlight programma over het Amerikaanse basketbalseizoen.

Lees ook:Kobe Bryant Zet Standaard Voor NFL
Lees ook:NFL Komende Vier Jaar Op ESPN America
Lees ook:Dood Tony Soprana Raakt Ook NFL
Lees ook:NFL Football In Hard Rock Cafe A’dam
Lees ook:ESPN SportsCenter Vanaf 1 Maart Op TV

2 reacties op “Spike Lee’s Kobe Bryant Documentaire Ook In NFL?

  1. dratomic

    Bijt op zijn lippen om niet weer over @$#@!@# UPC te beginnen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Henri

      Same here…maar vandaag gaat er iemand richting het UPC hoofdkantoor in Amsterdam om te overleggen of het mogelijk is deze beslissing te wijzigen(evt. ESPN-America voor 2 euro per maand als extra kanaal)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.