Radioverslaggever Goed Pissig Op Favre

Fallen hero

Fallen hero

De Minnesota Vikings fans waren al opgestaan van hun stoeltjes. Die laatste memorabele drive zou het toegangsticket zijn tot de eerste Super Bowl in decennia. Maar de paarse formatie verprutste een legitieme kans op een game-winning field. Eerst door met twaalf man in de huddle te staan (na een time-out), daarna door fossiel Favre uberhaupt de kans te geven om zich onsterfelijk (belachelijk) te maken. Met de pass van de quarterback, die waarschijnlijk met pensioen gaat, viel ook de deur voor toekomstige finales in het slot.

De radioverslaggever van de Vikings weet dat als geen ander. Geniet daarom van een flink mooi staaltje emotionele radio.

Lees ook:Favre en Bradshaw head2head!
Lees ook:Loopbaan Favre Ten Einde?
Lees ook:Favre Toont Meesterlijke Klasse (Filmpje)
Lees ook:En… Wat Gaat Favre Doen?
Lees ook:Sam Bradford Zal Zich NFL Start Lang Heugen

8 reacties op “Radioverslaggever Goed Pissig Op Favre

  1. Bart

    ‘This is not Detroit man. This is the Super Bowl’ Ehm….no it isn’t :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paul

    Zes fumbles meen ik? Het verlies ligt niet alleen aan Favre, maar aan de losse handjes van de Vikings en het geblunder van een coach. Als ik naar de laatste 2 seizoenen van Favre kijk, zie ik geen noodzaak om te stoppen. Hij is nog steeds 1 van de betere quarterbacks. Afgelopen zondag lag hij wel vaak op z’n kont. Misschien dat ‘t hem op andere gedachten brengt, alhoewel hij na afloop nog erg strijdbaar klonk. We’ll see.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bart

    ….zeker last van mijn oren. Superdome natuurlijk

      /   Beantwoorden  / 
  4. John

    Beste Perry,

    Goed dat er aandacht aan American Football wordt gegeven. Ik heb me als oud Admirals fan kapot geërgerd aan het gebrek aan publiciteit.
    Eén probleem: je schrijft dit stuk behoorlijk negatief. Ik ben geen Favre fan, maar een fossiel kun je hem moeilijk noemen. De meeste QB’s dromen van een jaar zoals hij dat heeft gedraaid. Ook je opmerking omtrent het zich onsterfelijk (belachelijk) kunnen maken, is gewoon ondoordacht. Moesten de Vikings op het moment dat Favre geblesseerd raakte, het seizoen dan in handen van een (stuk minder goede) QB geven die tot op dat moment alleen aan de zijlijn een balletje heeft gegooid? En Favre in wellicht zijn laatste wedstrijd aan de kant houden? Resultaat komt eerst, maar je houdt Favre niet op zo’n moment aan de kant.
    Ik begrijp wel dat je grappig wilt zijn, maar je bent dat niet. Bovendien schets je de sport op deze manier als een onproffessionele prutsbende af, waar fout op fout wordt gemaakt en waar “zelfs een oude man” succes kan hebben. Het is geen darts! (overigens een prima sport, maar minder professioneel dan NFL)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Perry heeft een beetje last van die cwazy wabbits John…maar de goede man is een liefbehher c.q. kenner van het spelletje. Dat is voor mij altijd het criterium. Dat zal bij jou niet anders zijn. En ach, ik kan ook soms vinnig uit de hoek komen. Ben wel benieuwd naar je voorspelling van de SB. Ik heb namelijk dat het (sterke) idee dat deze finale niet het predikaat ‘one for the ages’ zal krijgen. The Colts zijn zeer gedisciplineerd en zulllen niet zo vaak ‘the rock’ verliezen als Favre en consorten. Ik vrees dat Indy over de Saints heen gaat denderen! Groet, Marc

        /   Beantwoorden  / 
    2. Perry

      John,

      Bedankt voor je reactie. Om heel even op je ‘onsterfelijk belachelijk’ terug te komen. Ik refereer niet naar het feit dat Favre die laatste drive nog in het veld stond. Dat is volkomen terecht.
      Waar ik wel aan refereer is de belachelijke play-calling van de Minnesota Vikings. De coach heeft doelbewust gekozen voor een quarterback roll-out op een play die slechts 8 / 9 yards hoefde te genereren. Wie de geschiedenis van Favre een beetje bijhoudt, weet dat dit soort plays ‘vragen om problemen’ is. Favre is een gunslinger — dat is zijn charme. Maar een dump off of een screen pass was in dit geval stukken verstandiger geweest. Vandaar. De coach gaf Favre de kans om zich uit te leven — en die keuze ontplofte recht in zijn gezicht.
      Perry

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marc

        Hadden ze hier ook voor een draw of een stretch play kunnen gaan? De Saints D’ zal, net zoals alle defenses in die situatie en zeker tegen Favre, alles voor zich houden. Om in ieder geval de pass weg te nemen. Of had Favre de bal moeten houden, lopend wat extra yards pakken om vervolgens buiten de lijnen te stappen? Maar misschien heb ik het helemaal mis…Groet, Marc

          /   Beantwoorden  / 
  5. Marc

    Of een bootleg play…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.