Brett Favre Verliest Eerste Pot

Iron Man

Iron Man

Brett Favre heeft de magische winning streak van vorig jaar niet kunnen herhalen. De Minnesota Vikings gingen donderdagavond in hun eerste duel onderuit tegen de New Orleans Saints: 14-9.

Fraai was de wedstrijd allerminst. Afgezien van de opening credits, van Saints quarterback Drew Brees en de zijnen, viel er aanvallend weinig spektakel te noteren. Pas nadat oude mammoet Favre zijn eerste interception van het seizoen had gegooid, kwam er wat schot in de aanval van de paarse formatie. Dat Favre hierbij uitgerekend leunde op zijn tight end Visanthe Shiancoe mag niet verbazen, omdat het overgrote deel van de Vikings receivers tot die tijd verstoppertje speelde met de cornerbacks van New Orleans.

Twee achtereenvolgende passes van Favre op zijn favoriete doelwit brachten een 9-7 (touchdown, met een mislukte conversie) voorsprong voor Vikings op het scorebord voor de rust. De druk lag bij de Saints, die met 15 passes uit de eerste 16 aanvallende plays Minnesota duidelijk probeerde af te troeven in het luchtruim.

Vooral de verdediging van New Orleans wist zich na de theepauze in te graven. Het zorgde voor een output van 171 passing yards door Favre – en geen enkele aanvullende score voor Minnesota. Ook New Orleans wist echter in de tweede helft niet te overtuigen –afgezien van een laatste 71 yard drive in het vierde kwart- waardoor het de laagste offensive output van de ploeg was sinds coach Sean Payton daar sinds 2006 de scepter zwaait.

Voor de Saints lag de overwinning al wel in het verschiet. De laatste zeven keer dat de Super Bowl winnaar als gastheer fungeerde voor de Thursday Night kickoff, wist de regerend kampioen ook te winnen.

Eén reactie op “Brett Favre Verliest Eerste Pot

1. Grey Poupon

Het is zo langzamerhand een schrijnend verhaal aan het worden.
    Poor Farve ik denk dat ik mijn bookie maar eens sms’je stuur: $100.-
    op het einde van Bret’s carrière voor game 5!
    .
    Waarom is het zo rustig in Miami? Gewonnen van de Buck’s en
    Jaguars en met een last minute FG verloren van Dallas in een zeer goede game! Met de Chaddies, vooral Henne, maar ook Thigpen. Een lekkere backfield met nog steeds Ricky williams*, Een aanval die play-off waardig is. Defence moet nog beter maar al met al het ziet er goed uit!
    *gekkenhuis als je daar ff bij stil staat.