Wie Wordt De NFL MVP?

Drew Brees

Drew Brees

Dat Green Bay Packers Aaron Rodgers dit jaar MVP wordt, staat eigenlijk buiten kijf. “Eigenlijk”, zeg ik, omdat het op een simpele manier afbreuk doet aan de fantastische zegetocht die Drew Brees in New Orleans maakt. Ik durf te stellen dat N’Awlins momenteel het sterkste team in de National Football League is.

Brees kreeg daarvoor gisteren de kers op zijn taart: met nog een wedstrijd te gaan verbrak hij het 27-jaar oude record van Dan Marino voor passing yards in een seizoen. Dat stond sinds 1984 op 5084 yards. Door voor 307 yards te passen in een 48-16 monsterzege op divisierivaal Atlanta Falcons (die de Saints een divisiezege bezorgde), kwam de accurate quarterback op 5087. Het record viel met een touchdown pass op running back Darren Sproles. Dat de offensive line volledig op de hoogte was, bleek wel toen de quarterback na de pass werd belaagd door meer dan 1000 kilo vlees.

De Saints hebben zeven wedstrijden op rij gewonnen. Over deze periode scoren ze gemiddeld meer dan 34 punten per wedstrijd.

Rodgers is ‘not bad himself’. De Packers speler werd slechts de derde speler sinds 1960, die in een seizoen tien wedstrijden met minstens drie touchdown passes noteerde. Hiermee leidde Rodgers de ploeg uit Green Bay naar een 14-1 record en de top seed in de NFC Playoff bracket.

Lees ook:Favre Afgeserveerd In Minnesota
Lees ook:Brees Is SI Sportman Van Het Jaar
Lees ook:NFL Kiest Luchtruim – Binnenkort Op Maan?
Lees ook:Eerste Touchdown Is Van New Orleans
Lees ook:Mooiste Affiche Wild Card Weekend

6 reacties op “Wie Wordt De NFL MVP?

  1. FREDmirals

    kijk nu al uit naar 22jan. NFC championshipgame

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Geweldige gozer die Tebow, ik mag ‘m steeds meer! Ga zo door Tim!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wilco

      Hoe kun je niet van Tebow houden? (hoewel dat misschien wat raar klinkt vanuit een Gators fan)
      Deze jonge is de Ray Lewis onder de QB’s, de oprechte passie en wil om te winnen druipt er gewoon vanaf.
      Mensen mogen best geen fan zijn van Tebow the QB, maar iedereen die een hekel heeft aan Tebow the football player snapt er echt niks van.
      Tebow plays because he loves to compete and he loves the game of football…not because he wants to earn a boat load of money like Fat Albert. You hate Tebow, then you hate everything that makes football amazing. Just saying. ;)
      http://www.youtube.com/watch?v=U4VxVoYvqOw

        /   Beantwoorden  / 
      1. Dennis

        Wilco, was je ook zo’n grote fan van Tebow als die voor de Cowboys had gespeeld? Orton komt zondag ff revanche nemen op Tebow & co!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Wilco

          Ik haat de Cowboys als collectief/team/organisatie, de spelers (merendeel daarvan) respecteer ik maar ik wens ze geen succes toe todat ze een sterloze helm opzetten. Ik zou Tebow nog steeds geweldig vinden maar ik zou hem dan niet willen zien winnen.

            /   Beantwoorden  / 
  3. Boes2000

    Tim Tebow is een voorbeeld in de sport. Je kunt van hem houden of niet. Ik denk dat het laatste vaak het geval is, omdat mensen sport en religie niet een goede combi vinden. Ben ik het op zich mee eens als atheist. Echter, de winnaarsmentaliteit, de sportviteit en de ambitie spat er vanaf.

    En ja, ik ben ook een enorme Gators fan. Ben je wel eens naar het Ben Hill Griffin Stadium (The Swamp) geweest? Nee, OK, dan kan ik me er nog iets bij voorstellen…. ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.