Brent Grimes Leidt Admirals Feel Goods

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/Brent_Grimes-Hamburg_Sea_Devils.jpg

Brent Grimes. Foto: Torsten Bolten, AFPix.de

Het onwaarschijnlijke “Admirals Feel Good” verhaal van 2010 is hoogstwaarschijnlijk de opkomst van cornerback Brent Grimes bij de Atlanta Falcons. Grimes speelde tijdens het laatste jaar van NFL Europe een tijdje voor de Amsterdam Admirals.
Grimes is een voorbeeld van hoe scouts de spelers van kleine college’s links laten liggen — al zijn hun statistieken op dat niveau nog zo goed. De cornerback speelde voor de Shippensburg Red Raiders en was zo goed, dat hij 28 interceptions uit de lucht plukte. Een conference record, maar niet genoeg om scouts in katzwijm te laten vallen. Toch gaven de Atlanta Falcons hem een kans. Twee keer zelfs. En de tweede keer, in januari 2010, was dat goed genoeg om hem een second look te geven in Europa. Na wat omzwervingen in Amsterdam werd hij door Bart Andrus en de coaching staff verstoten. Naar latere kampioen Hamburg Seadevils notabene.

De cornerback was de vorige speelronde de NFC Defensive Player of the Week. Omdat opnieuw een quarterback eigenwijs genoeg was om vaak zijn richting op te gooien. Grimes eindigde met een onderschepping en vijf verdedigde passes. Grimes heeft inmiddels vijf onderscheppingen en begint zich langzaam te ontpoppen als een van de betere cornerbacks in de league. De rappe verdediger is dit jaar van vaste waarde in de secondary van de Dirty Birds — nadat hij vorig jaar al acht duels in de basis stond (en zes interceptions wegplukte), daar heeft hij dit jaar nog geen basisplek gemist.

Lees ook:Packers Naar NFC Championship Game
Lees ook:Favre Pakt Viking record af
Lees ook:DeAngelo Hall Wint Van Bears
Lees ook:DeAngelo Hall Wil Weg Uit Atlanta
Lees ook:Admirals Linebacker Bij Patriots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.