ArenA League Slaat Een Jaartje Over

Walt Disney Eigendom

Walt Disney Eigendom

Als welgerespecteerde bloggers dorpsgekken proberen we Nederland al een tijd gek te krijgen voor ArenA League Football. Zoveel hype en zoveel enthousiasme! Maar dan helpt het aan de andere kant natuurlijk niet dat ze in Amerika de boel een jaargang stil leggen. Pijnlijke beweringen doen de rondte dat dit het einde is van de indoor versie van American football, terwijl goedgelovigen claimen dat de league er juist sterker van wordt. My take? Als dat zo is, waarom is de AFBN dan nog geen mondiale sportbond.

Kidding natuurlijk.

Ik denk dat de kans alleen maar groter wordt dat ArenA League hier tussen juli 2009 en maart 2010 een keer een wedstrijd komt spelen. De AFL heeft volgens ingewijden al aangegeven dat ze er –behalve de spelersalarissen– geen cent extra voor neerleggen om in Europa te mogen spelen. En dat betekent dat zo’n wedstrijd alleen doorgaat als er een goede commitment is van een stad of regio.

Dus als de stad of regio toch al een lobby houdt voor een exhibition game, waarom dan niet de Full Monty gaan en je via een uitgekiend rekenmodel verzekeren van 8 keer een uitverkocht huis. Zeker als je je stadion nu moet vullen met EO Jongerendagen of concerten van Gerard Joling.

Lees ook:Los Angeles Ziet Indoor Football Team Vertrekken
Lees ook:Frankfurt Pissig over Verdwijnen NFL Europa
Lees ook:Openingsdag ArenA League Zonder Admirals
Lees ook:ArenA Football League Trapt Af In N’Awlins
Lees ook:Europa Vestigt Hoop Op Arena Football

Eén reactie op “ArenA League Slaat Een Jaartje Over

  1. brandonW

    ik wil hier nog wat aan toevoegen: espn richt een europese zender op:en espn is aandeelhouder in de AFL:wat zou nou betere marketing zijn dan een lokaal team op espn te zien spelen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.