De Schande van Pro Bowl Keuzes

Wel Witten en geen Gonzalez? WHY WHY WHY?

Het kostte me een dag om van de Pro Bowl selecties bij te komen. Deze all-star-handel kon me al weinig bekoren, maar met de selecties van dit jaar wordt het helemaal een belachelijk event. En dan te bedenken dat de helft zich toch gaat afmelden, enerzijds omdat de ploeg in de Super Bowl speelt een week later of anderzijds uit schaamte omdat hij weet dat de uitverkiezing niet helemaal terecht was. Grootste shock is natuurlijk dat er geen enkele speler van de Bengals is verkozen. Winner van de AFC North en een record van 10-5, waarschijnlijk te veel een team. Chad heeft in ieder geval getwitterd dat het voor hem niet uitmaakt, omdat de Bengals sowieso in de Super Bowl spelen. Nice going Chad!

Helaas geen Admirals in de Pro Bowl dit jaar. Kurt Warner was de enige kans geweest, maar is voorbij gestreefd door Favre, Brees en Rodgers. Opmerkelijk is verder dat er drie rookies zijn doorgedrongen in het sterrenensemble. Allemaal op defence: Orakpo (Redskins), Cushing (Texans) en Byrd (Bills). Of het terecht is zal ik in het midden laten, zoals altijd heb je weer de vaste namen die zelfs gekozen worden als ze niet eens meespelen (Lees: Tom Brady).

Eerlijk is eerlijk ik heb nog nooit een Pro Bowl wedstrijd gekeken (alleen wat highlights naderhand). Ik verwacht dat ik mijn tv niet afstem op ESPN op 31 januari a.s.

Lees ook:Chad Johnson Wil Bengal Blijven
Lees ook:Weinig Pro In Pro Bowl
Lees ook:NFL Legende Slaat Advocaat
Lees ook:Update: Things You Don’t Want Your Draft Pick To Say
Lees ook:Van Distraction tot Super Bowl MVP?

3 reacties op “De Schande van Pro Bowl Keuzes

 1. Marc

  De cornerbacks van de Bengals en Vincent Jackson (WR Chargers) hadden zeker een uitverkiezing verdiend!Twee vraagjes Maarten: Welke teams gaan straks strijden om de SB? En wat vind jij van de beslissing van de Browns om Mike Holmgren binnen te halen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Maarten van den Broek

  Strijd om de SB… een lastige. Ik hoop vanuit de NFC natuurlijk de Cardinals ;-) . Serieus gezien denk ik dat Arizona een betere kans heeft dan Minnesota en New Orleans die over hun piek heen zijn. Grootste horde worden de Eagles, mits deze ploeg de number twee seed behouden. De Packers zijn een mooie stille outsider. Als ze hun runninggame op peil weten te houden. Dus:
  1. Eagles, 2. Cardinals, 3. Packers.

  In de AFC ga ik voor de Chargers. Ze hebben eindelijk een meer allrounde luchtaanval en samen met een degelijke defense moet het dit jaar gaan gebeuren voor Rivers en LT. De Colts gaan weer de prijs betalen voor het benchen van hun starters, en de Patriots zijn te wisselvallig. De Bengals zijn een mooie outsider, maar zonder onderbouwing is dit team toch ‘net niet’. Van de huidige teams die nog naar de playoffs kunnen met wat momentum op de schouder, zie ik alleen de Ravens als outsider als Flacco ten minste TD’s weet te maken in plaats van FG op te bouwen.

  Dan nog je vraag over Holmgren. Kan de juiste man zijn om de bezem door de Browns te halen. Er moet wel veel gebeuren, want in aanvulling op alle ‘staph-infections’ die hier hebben geheerst kun je deze franchise toch wel als ziek of behekst bestempelen. Mike moet wel een goede rechterhand aanstellen zoals de Tuna deed bij de Dolphins en dan net als Parcells ook je coach publiek de ruimte geven. Ik vrees echter dat de reorganisatie in Cleveland wel iets zwaarder is dan in Miami. Ik hoop dat Mike zijn hart dit aankan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marc Tjon

   Dan zou het de tweede keer op rij zijn dat de Cards een seizoen afsluiten met een winning record. Knap voor een franchise die geen traditie kent van winnen. Hulde voor je favoriete team Maarten!
   Met betrekking tot de SB. Ik geloof gewoon niet in de Chargers. De offense is super, maar LT heeft duidelijk zijn beste tijd gehad en Sproles kan die leemte niet opvullen. Anders dan jij, heb ik wel twijfels over de defense. Ik denk dat het wegvallen van nose tackle Jamal Williams (één van de beste in de league) en het feit dat Merriman niet op z’n oude niveau speelt, ze toch gaat opbreken. Ze vangen het tot nu toe aardig op door veel te roteren in de line-up, mar adequate vervangers zijn niet voorhanden. Bovendien hebben ze nog niet te maken gehad met een ‘high-powered’ offense als die van Indy. Ik verwacht dat ze daar problemen mee gaan krijgen. Manning & co hebben iets onoverwinnelijks dit jaar. Ze kunnen ook ‘lelijk’ winnen. Tevens is de defense van de Colts veel beter dan iedereen denkt. Snel waren ze al, maar zijn ze ook een stuk agressiever dit jaar. Anyway, Miami is bekend terrein voor Indy…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.