Eerste Hoofdcoach aan de Galg

Met een 1-1 record op zak, lijkt hoofdcoach Lane Kiffin zijn koffers te kunnen pakken. Zelden wordt zo vroeg in het seizoen een coach ontslagen. Het rommelt echter al maanden tussen de jongste hoofdcoach in de NFL (33 jaar) en de oude eigenaar van de Raiders (79 jaar). Professioneel ruziemaker Al Davis ondermijnt openlijk zijn coach en lijkt niet meer van de ontslagplannen af te willen zien. Zelfs niet na de overwinning van zondag.

Voornaamste kritiekpunt van de eigenaar is dat Kiffin niet de macht heeft zich als hoofdcoach te profileren. Hij heeft hem daarom ontzegt om iets te zeggen over de verdediging. Niet Kiffin, maar defensive coördinator Rex Ryan bepaald wat er defensief gebeurd. Opmerkelijk aangezien de jonge hoofdcoach de zoon is van de succesvolle verdedigende mastermind van de Buccaneers (Monte Kiffin). Hij zou dus toch enige verdedigende kennis in de genen moeten hebben.

Toen Lane Kiffin deze rolverdeling als reden noemde voor de inmaakpartij in de eerste week van het seizoen, tekende hij eigenlijk zijn eigen ontslagbrief. De vraag is nu hoe snel Al Davis bij de brievenbus is…

Lees ook:Al Davis Gestoorde Bloeddorstige Vampier
Lees ook:Coach Heeft M.I.L.F, Steelt Chocoladeletter
Lees ook:Dikkertje Dap Uiteindelijk Toch Ontslagen
Lees ook:Tom Cable Blijft Een Raider — Wellicht
Lees ook:NFL Icoon Al Davis Overleden

5 reacties op “Eerste Hoofdcoach aan de Galg

  1. Jan

    Wat kijkt die man eng.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Thomas

    Heeft iemand trouwens ook gezien hoe McFadden achterhaald werd door de safety van de chiefs. Begin 3e quarter. McFadden liep 4.3 op de 40 yard dash. Kan iemand mij de naam van die safety geven en zijn 40 yard time? :p Wat ik wil zeggen is: hoe kan iemand al McFadden in open veld achterhaald worden??

      /   Beantwoorden  / 
  3. DrAtomic

    @Thomas die dash tijden zeggen niet zoveel. Verteld alleen hoe snel iemand kan ZONDER zijn gear aan. Tijden worden al een heel ander verhaal in volle bepakking.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Thomas

    ja maar iedereen heeft zijn gear toch aan? dus zou iedereen bijvoorbeeld 10% langszamer worden, dan zou mcfadden alsnog sneller moeten zijn.

    hij had natuurlijk ook nog de bal bij zich, waardoor je in een onnatuurlijke houding moet rennen..

      /   Beantwoorden  / 
  5. DrAtomic

    In theorie wel natuurlijk maar in de praktijk zal de 1 sneller zijn dan de ander met gear aan, de 1 zal er meer last van hebben dan de ander. Komt bij dat die jongens voor de combine geprept worden, oftewel puur trainen om zo snel mogelijke dash tijd neer te kunnen zetten. Van wat ik gezien heb van de NFL trainingcamps is track geen onderdeel ervan. Misschien is het grote verschil idd meer het feit dat hij de bal bij zich had.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.