Arizona Live: Dagboek van Een Journalist

Cactys CountyNederlandse verslaggever Wiebe Muis streek voor deze prachtige blog gisteren neer in Phoenix, Arizona en brengt dagelijks verslag vanuit de Super Bowl City. Met een prima internet-verbinding verhaalt Wiebe over zijn eerste ervaringen in de Amerikaanse woestijn.

"Wat mij altijd weer opvalt is de gedrevenheid van het leger aan vrijwilligers dat voor de Super Bowl in touw is. Volgens Elisabeth, een goed uitziende dertiger die hier in het hotel de balie bevolkt, zijn er bij het evenement wel zo’n 20.000 betrokken."

"En natuurlijk krijgen ze er geen stuiver voor. Kan ook niet. Want, vrijwilligerswerk is eenvoudigweg onbetaalbaar! Al op het vliegveld is een informatiestand geplaatst, en het lijkt wel of ze ruiken dat je voor de Super Bowl komt. Even een wat –ingestudeerde- verdwaasde blik en hup, een volunteer zit –en gelukkig maar– meteen in je kraag. En altijd van het vriendelijkste soort. Chagrijnigheid is mogelijk bij de geboorte bij deze mensen al uit de genen geplukt. Echt, petje -cap kan hier nog beter– af.
 
Het mediaspektakel is in alle hevigheid losgebarsten rond de SB die voor zondag aanstaande op de rol staat. Elke zichzelf respecterende vorm van media pakt enorm uit. Zo ook ‘USA TODAY’ die ik gister toegestopt kreeg tijdens de binnenlandse vlucht van Minneapolis naar Phoenix (ruim drie uur met je benen in je nek).

Een paginavullend hoofdartikel is besteed aan receiver Wes Welker van de New England Patriots. Welker doet uitgebreid uit de doeken dat hij vorig jaar de Super Bowl vanaf de barkruk in een plaatselijk café volgde en er van droomde er ooit zelf te staan. Een verhaal wat er in Amerika natuurlijk in gaat als een preek bij een ouderling.

Een pagina verder vraagt men zich af of Eli Manning financieel gaat inlopen op ‘big brother’ Peyton, die bij de Colts goed is voor meer dan 13 miljoen bucks. Eli moet bijna, de maatstaven van de NFL in ogenschouw nemend, een bijstandsuitkering aanvragen met een geschat inkomen van ‘slechts’ 5 miljoen dukaten. Maar, zo meldt de krant, als hij de Giants langs de Patriots weet te sturen, kan hij het gat dichten met zijn broer die in de vorige editie van de SB tot MVP werd uitgeroepen."

Lees ook:Arizona Live: Op Pad Met Pakken Paper
Lees ook:Franchise Tag Voor Matt Cassel?
Lees ook:Geen Knieval Voor Wes Welker
Lees ook:Winst Wappert Door Wes Welker’s Handen
Lees ook:Patriots Verliezen Sleutelspeler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.