Levende Legende Met Pensioen

Favre to retireDe kogel lijkt door de kerk. Brett Favre, het afgelopen seizoen de protagonist in zoveel Packers succesverhalen, heeft zijn pensioen aangekondigd. Het officiele verhaal is wat vaag en ik zou er nog niet volledig op vertrouwen dat dit echt het einde is van een van de meest succesvolle quarterbacks 'of all time'. Maar hier is zijn verklaring. Ongecensureerd. En in eigen woorden.

Het achterliggende verhaal is complexer. Favre zou verklaard hebben dat hij niet het gevoel had dat de Pack hem nog wel echt wilde hebben. Volgens mij een beetje vragen naar de bekende weg en doen alsof je een miskend genie bent. Maar het is echt zo. Althans. Zo ver je een spelersmakelaar kunt vertrouwen.

De komende uren zullen meer duidelijkheid scheppen. Als Favre inderdaad nog een jaar wil spelen, is het natuurlijk interessant om te zien hoe het einde van zijn loopbaan eruit ziet. Plakt hij er bijvoorbeeld nog een jaartje Miami aan vast onder Bill Parcells, waarbij hij de top pick in de draft klaarstoomt voor het echte werk?

Misschien volgt er wel een Barry Sanders situatie, waarbij de rechten van Favre bij de Packers blijven liggen, maar waarbij de atleet zelf graag voor een ander team uitkomt.

Lees ook:Legendarische Favre Wil Toch Spelen
Lees ook:Favre Stuurt Naaktfoto’s Naar Journaliste
Lees ook:David Sills (11) Verbreekt Record Brett Favre
Lees ook:Bijzondere Recordjacht Brett Favre
Lees ook:Tory Humphrey Breekt Onderarm

6 reacties op “Levende Legende Met Pensioen

  1. Rene

    Wat ik begrijp is Favre gewoon moe. Fysiek en mentaal op. Populair gezegd: Hij heeft er de kracht niet meer voor. En na 275 wedstrijden achter elkaar gestart te hebben kan ik me dat goed voorstellen. Het is ook een goed moment. Zo goed als afgelopen jaar word het niet meer en niet iedereen kan een carriere afsluiten als John Elway.

    Volgend jaar met Aron Rodgers zijn we denk ik echt het jongste team en dan zullen we wel zien wat het word

    GO PACK GO

      /   Beantwoorden  / 
  2. In$@ne

    Jammer…wat was het afgelopen jaar mooi om naar Favre te kijken. Zo veel plezier als de “oude” man nog had in het spelletje. Overigens verwacht ik ook nog wel wat van Rodgers…we zullen zien :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rutger

    Jammer, maar voor mij ook wel begrijpelijk. Of het nu wel of niet met de houding van de Pack te maken heeft, met zoveel passie spelen kan maar zo lang. Het afgelopen seizoen van Farve was een genot voor iedere football fan.

    @renee, dat is helemaal waar, als elway wordt lastig, daarentegen kan iedereen zijn carriere afsluiten als marino, en zijn laatste playoff wedstrijd kan ik me nog goed herinneren. Gewoon stoppen op je top dus, we zullen hem missen, maar hebben iig mooie herinneringen aan zijn spel.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Chris van Hattem

    Hoezeer ik je zinspelingen op een seizoen Miami kan waarderen Perry, m’n gevoel zegt dat dit nooit gaat gebeuren. Brett speelt niet voor een ander team dan het heilige green and gold van de Pack.

    Ik snap dat hij mentaal moe is. In de herfst van zijn carriere heeft ‘ie nog meerder jong Packteam moeten opvoeden. Mentaal moe wil zeggen dat hij de will to win een beetje kwijt is. Brett deed z’n kunstje vooral op karakter.
    Tegenover deze generaal zijn Peyton en Tom nog maar ‘guppies’. Heb hem een keer live mogen bewonderen en dat houd ik de rest van m’n leven bij, ik zweer ‘t!! Word er emotioneel van :D

    Brett, football will miss you.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Chris van Hattem

    Brett moest huilen, zag je dat?
    Damn, Brett I love you dawg…snif

      /   Beantwoorden  / 
  6. G. de Graaf

    Het is eigenlijk wel triest. Nu blijf ik positief maar als je goed luister is er ook bij Brat een boodschap waarin volgens mij zoveel waarheid zit, meer nog dan alleen de woorden; als de rit zo mooi was, zo geweldig in alles, wat dan nu? Er is niets wat al dat moois kan overtreffen!
    Dat wetende en stoppen met dat waar je zo veel van houd moet wel heel erg zwaar zijn.

    Ik hoop dat Brat Varve nog hele mooie en goede dingen gaat doen maar het is wel even schrikken, … juist omdat ik me voor kan stellen dat hij zo gelijk heeft.

    Thanks Brat Varve voor al het moois. zeker afgelopen jaar!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.