“Excessive Celebration” Door Holmes

Foot off the Ground!

Foot off the Ground!

Arizona Cardinals fans grijpen alles aan om de uitkomst van Super Bowl XLIII dragelijk te maken. Zo is er een theorie dat Santonio Holmes beide voeten niet op de grond had, toen hij de bal in bezit kreeg op de laatste aanvallende play van de Pittsburgh Steelers. Ook is er een horde fans die roept om rectificatie. Holmes zou namelijk na die fantastische catch te uitbundig feest hebben gevierd. 15 Yards penalty, roepen de criticasters.


Dat het een uitbundige viering was -naar maatstaven van de NFL- mag duidelijk zijn. Het gebruik van de bal als ‘prop’ wordt door het regelboek van Herr Goodell verboden. Dus waarom werd de penalty nietĀ gegeven: hadden de scheidsrechters sympathie voor de receiver die zojuist de meest spectaculaire catch van zijn loopbaan had gemaakt?

De penalty niet geven is onvergeeflijk. De 15-yard straf had Arizona een stuk dichterbij een touchdown gebracht. In ieder geval had in een andere serie van gebeurtenissen de fumble (niet gereviewed, maar in mijn ogen geen fumble) nooit plaatsgevonden. Super Bowl XLIII was dan zelfs in de laatste drie seconden ontzettend spannend geweest.

Lees ook:Super Bowl MVP Voor Schijntje Weg
Lees ook:Hamdan Verbaast Over Super Touchdown
Lees ook:NFL Beloont zichzelf voor Super-Blunder!
Lees ook:Opgerakelde Facemask Uitgelegd Door NFL
Lees ook:Opnieuw Molestatie Bij Pittsburgh Steelers

4 reacties op ““Excessive Celebration” Door Holmes

  1. In$@ne

    Ach ja, hebben “wij” de WorldBowl niet ooit eens gewonnen door een roughing the passer penalty die niet werd gegeven?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Die penalty’s voor excessive celebration vind ik echt achtelijk, die moeten ze meteen afschaffen. Het hoort toch een beetje bij de entertainment.

    Dat de ‘fumble’ niet gereviewed werd, vond ik wel vreemd. Ik denk dat het in dit geval wel een fumble was, in tegenstelling tot de eerdere fumble die werd teruggedraaid. Dat het niet werd gereviewed gaf mij een beetje het gevoel dat de refs het wel genoeg vonden; Erg jammer.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Semafoor

    de 2e fumble was daadwerkelijk een fumble omdat z’n hand niet boven z’n schouder uitkwam. Dus geen throwing motion.

    Ik vind het wel weer kansloos dat nu iedereen aan het afgeven is op de Steelers.
    Zij beslissen ook de calls van de Officials niet.
    Ja ik vond ook dat er veel opvallende calls waren, (Roughing the passer). Maar een team moet deze panalty’s kunnen overkomen als het een Superbowl wil winnen. En in dit geval hebben de Steelers dat gedaan. De Steelers zijn het beste cluppie van de V.S. en daar heeft iedereen zich maar bij neer te leggen. Bedenk nu gewoon wat voor spectaculaire wedstrijd het was, hoe legendarisch en dat je dit met eigen ogen hebt kunnen zien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. mark

      pff, ben weer net footballfan die het ene jaar Patriotsfan is en dit jaar met een stijve ligt te kijken naar de steelers ?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.