Hoge Verwachtingen Voor Saints In 2009

Superdome

Superdome

Aanhangers van de New Orleans Saints mogen in het nieuwe aankomende NFL seizoen hopen op een succesje van hun American football ploeg. De NFC South is namelijk een bijzondere football plekje. De ploeg die het seizoen ervoor als laatste in de divisie eindigde, is het seizoen hierop namelijk een playoff-team. Het gaat in de NFC South al zo sinds 2002. Een goed voorteken dus, want de Saints eindigden het vorige seizoen met een 8-8 als allerlaatste.

Ergens gun ik de Saints dan ook alle geluk van de wereld. Ooit bestempeld als de ‘Aints hebben de bespelers van het Superdome in ieder geval de offense goed op orde. Althans, dat geldt meer dan ooit voor de passing game. Met quarterback Drew Brees hebben de Saints een vuurgevaarlijke gek, die in 2008 persoonlijk het NFL-record voor passing yards in een seizoen (Dan Marino) tot op 16 yards naderde.

Een misstap kan New Orleans zich in 2009 in ieder geval niet permitteren. Tenminste, niet als ze de baan van hoofdcoach Sean Payton een warm hart toedragen. De sleutel ligt dan ook bij de defense, die niet mag toestaan dat de tegenstander bij al dat aanvallende gebeuren kan bijbenen. Hiertoe werd de verdediging in het offseason behoorlijk overhoop gehaald.

De fans op NFL.com lijken in ieder geval klaar voor aanvallend vuurwerk voor de ploeg uit Louisiana. Uit de poll blijkt dat 45% van de poll-deelnemers denkt dat Drew Brees in 2009 de meeste touchdowns gooit. Een bijzonder compliment, want in de poll laat Brees gerenommeerde quarterbacks als Tom Brady (36%) en Peyton Manning (20%) ver achter zich.

Lees ook:Brees Weet Niets Van Z’n Kind
Lees ook:Mooiste Affiche Wild Card Weekend
Lees ook:Rivers Op Koers Voor NFL Record
Lees ook:New Orleans Verliest Van Cleveland
Lees ook:Brees Is SI Sportman Van Het Jaar

2 reacties op “Hoge Verwachtingen Voor Saints In 2009

  1. Henri

    Hopelijk is Reggie Bush weer helemaal hersteld, want ook al heb je een goede QB als Brees in 3rd&short situatie’s moet je ook een goede RB hebben.

    Vooral nu Deuce McAllister weg is(free agency) is de tijd voor Bush gekomen om zich te bewijzen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ed Spuybroek

    Drew Brees is voorlopig een winnende QB, maar ja , iedere american football liefhebber weet dat je zelfs met een 8-8 record naar de superbowl kan gaan!
    gr ed

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.