Speciale ALV Voor AFBN Ingelast

ALV

ALV

De AFBN heeft haar leden opgeroepen tot een speciale Algemene Leden Vergadering om het EFAF-drama te bespreken en toekomstige stappen uit te stippelen. Donderdag 25 maart gaat -op de vergaderinglocatie langs de A1- waarschijnlijk de geschiedenis in als de Nacht Van De Lange Messen. Waarschijnlijk, zeg ik. Want American football minnend Nederland laat zich natuurlijk niet zomaar uitnodigen zonder slag of stoot.
De leden briezen namelijk, omdat het gekozen tijdstip van 19:00 uur op donderdag onhaalbaar is voor de meeste belanghebbenden die niet in en om Amsterdam wonen. De leden geloven dan ook in de Conspiracy Theory dat de tijd en locatie zo zijn gekozen om het de clubs onmogelijk te maken een stem uit te brengen over de materie. Omdat de statuten daartoe roepen, geloof ik dat de clubs hier bij machte zijn de datum te veranderen. Het kan dus zijn dat de starttijd van donderdag een uur naar achteren wordt verschoven of dat de leden wensen hun zaterdag op te offeren om eens over football te praten.

Dat gezegd hebbende: de PR van de Bond is een puinhoop. Daar zou een ervaren iemand eens kritisch naar moeten kijken.

Lees ook:Dood Tony Soprana Raakt Ook NFL
Lees ook:Vul De Draft In En Win Een Reis
Lees ook:RE: Super Bowl Champs
Lees ook:Zaterdag Zonder Bloggen
Lees ook:Crusaders Vandaag Tegen Farnham

7 reacties op “Speciale ALV Voor AFBN Ingelast

  1. Miran

    “Dat gezegd hebbende: de PR van de Bond is een puinhoop. Daar zou een ervaren iemand eens kritisch naar moeten kijken.”

    Open sollicitatie Perry? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wilco

    Conspiracy Theory :P
    Lijkt weer een typisch gevalletje van mentale gevechten en gekrenkte ego’s. Zulk soort dingen zie je wel vaker in besturen, regeringen etc. Hopelijk weten ze er samen op een normale manier uit te komen. Als buitenstaander heb ik verder niks toe tevoegen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. rutger

    Interesant STeve.. de vraag nu is natuurlijk wat dat inhoud voor de competitie. Moeten NL teams om in de EFAF leagues uit te komen zich aansluiten bij deze IAFAN? En sluit dit deelname aan AFBN competities uit?

    Ze zijn daar iig sneller met beslissen als onze favoriete bond. Jammer dat nog voordat duidelijk is hoe het nou zit met die brief / fax de knoop door anderen iig voorlopig al is doorgehakt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marc

    Vandaag eindelijk de tijd om te genieten van deze mooie lentedagen. G*d d**n, wat was ik daar aan toe zeg!!! En dan bereikt mij het volgende ‘breaking news’ vanuit de US: Roger Goodell maakt de overstap naar de….AFBN!! Echt waar guys…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Peter Mönnich

    Aan de leden van de AFBN,

    Het is de maatschappelijke plicht van het oud bestuur om u te wijzen op het volgende;

    Het is gebleken dat een aantal bestuursleden van verenigingen zich hebben ingeschreven bij de kamer van koophandel als statutaire vertegenwoordigers van de AFBN. Hiermee willen ze legitimeren naar de buitenwereld dat zij de bevoegdheid hebben en gemachtigd zijn te handelen in naam van de AFBN waaronder ook het doen van financiële zaken.

    De werkelijkheid is, dat deze vertegenwoordiging in strijd is met de statuten, huishoudelijk reglement als ook de wet. De AFBN is zonder wettelijk gekozen bestuur. Volgens het Burgelijk wetboek, deel 2, waarin de regels betreffende een vereniging staan beschreven, dient een vereniging, waarin geen gekozen of benoemd Bestuur aanwezig is, opgeheven te worden.

    Ten grondslag ligt het feit dat de AFBN bestuurd wordt door leden die niet wettelijk en democratisch gekozen zijn. Op de ALV van 25 maart j.l. is het bestuur door de leden weggestuurd (onder protest). Op dat moment was het bestuur geschorst door haar leden. Een schorsing is aan een termijn gebonden en dus altijd voor een bepaalde tijd. De leden kunnen via een ALV conform de wet tot twee maanden na de schorsing, de schorsing ongedaan maken of bekrachtigen als ook een nieuw bestuur kiezen. Deze procedure is niet gevolgd.

    Ook de betiteling “interim” bestuur of commissie, heeft geen juridische betekenis laat staan dat men zichzelf benoemd heeft is in strijd met de wet. Volgens de regels van de wet dient een zittend bestuur te doen of de leden van de Bond of Vereniging (AFBN) op een ALV.

    In aanmerking genomen dat de wettelijke termijn van schorsing verstreken is en een aantal verenigingsbestuursleden zich onrechtmatig legitimeren als “statutaire bestuurders” van de AFBN dienen de leden van de AFBN nu hun verantwoordelijkheid te nemen door de regels na te leven conform haar statuten, huishoudelijke reglement alsmede de daarop betrekking hebbende artikelen in het Burgerlijk Wetboek, Boek 2, Art. 37 Par.5. waarin staat dat benoemingen alleen door leden kunnen worden bekrachtigd met een meerderheid van stemmen. Dit is tot op heden niet gedaan en de AFBN heeft dus geen “gekozen Bestuurders” op dit moment.

    Dat de EFAF haar eigen statuten niet naleeft betekent niet dat de AFBN de zelfde weg moet volgen.

    De AFBN is een financieel gezonde landelijke Bond met een eigen vermogen van ruim € 500.000,00 per 1 januari 2010 en daardoor kunnen (konden) de geformuleerde doelstellingen in het Beleidsplan worden gerealiseerd. Het zou jammer zijn als deze doelstellingen achterblijven of in het geheel niet worden gehaald.

    Roy E. Smith
    15 juni 2010

      /   Beantwoorden  / 
    1. Roy E. Smith

      Om eventuele onduidelijkheid te voorkomen. In de ai commissie hebben vertegenwoordigers van de volgende verenigingen plaats genomen:
      Amsterdam Crusaders, Amsterdam Panthers, Den Haag Raiders, Lelystad Commanders en Lightning Leiden

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.