Verliezer Naar NFL Playoffs

http://media.sacbee.com/smedia/2010/12/12/17/PK_49ersSEAHAWKS0003.standalone.prod_affiliate.4.jpg

Ruvell Martin

Het staat zwart op wit. De acht divisiekampioenen van de National Football League (American football) plaatsen zich voor de playoffs en verwerven hiermee thuisvoordeel. Toen Seattle Seahawks echter afgelopen zondag met een 7-9 record gekroond werd tot divisiekampioen van de NFC West, krabte de NFL zich wel even op het hoofd.

Seattle is de eerste ploeg uit de NFL-geschiedenis die zich voor het naseizoen plaatst met een losing record (meer wedstrijden verloren dan gewonnen). Aankomende zaterdag mogen ze het in het eigen QWest Field opnemen tegen regerend Super Bowl kampioen New Orleans Saints – een ploeg die tijdens het reguliere seizoen maar liefst vier wedstrijden meer wist te winnen. De ploeg doet dat overigens met receiver Ruvell Martin, die zich de afgelopen weken van zijn positieve kant liet zien.

De plaatsing heeft de discussie aangewakkerd of het playoffsysteem van de NFL wel zo goed in elkaar zit. Ga maar na: doordat Seattle zich als divisiekampioen heeft geplaatst wordt betere teams, zoals de New York Giants en de Tampa Bay Buccaneers, de toegang tot het naseizoen ontzegd. De Giants en Buccs kwamen tijdens het seizoen beiden tot 10 overwinningen en legde Seattle in onderlinge confrontaties op de pijnbank (respectievelijk 41-7 en 38-15), maar zitten in januari thuis. Simpelweg, omdat ze in de eigen divisie geen potten konden breken.

Het probleem is de divisie waar Seattle in uitkomt. Er is namelijk niet veel voor nodig om kampioen te worden in de NFC West. De afgelopen jaren werd het lachertje van de NFL gedomineerd door de Arizona Cardinals. Sinds oud-Admirals quarterback Kurt Warner voorafgaand aan het speeljaar met pensioen ging is echter ook daar het licht uitgegaan. De formatie eindigde in het westen zelfs laatste dit seizoen – alhoewel het met een 5-11 record slechts twee winstpartijen was verwijderd van een divisietitel. De divisie bestaat verder uit de San Francisco 49ers en St Louis Rams. San Francisco werd begin van het seizoen veel winstkansen toegedicht, maar de Niners struikelden vanaf de start in september naar slechts zes overwinningen. Van de Rams werd überhaupt niets verwacht. St Louis mocht in de drie seizoenen tussen 2007 en 2009 slechts zes overwinningen vieren en verbaasde vriend en vijand door dat aantal –met de jonge quarterback Sam Bradford– in 2010 te overtreffen. Met zeven overwinningen mocht St Louis dan ook tot de laatste speeldag dromen van de Super Bowl.

Zaterdag vangen de playoffs aan. Seattle staat tegenover een van de meest aanvallende partijen in de league in New Orleans. Iedereen verwacht een kloppartij. De Seahawks stonden de laatste zeven verliespartijen telkens meer dan 33 punten toe. Vooralsnog hebben ze daar op Qwest Field maling aan. Seattle heeft de divisiekroon en staat in de playoffs. Bovendien heeft het verleden aangetoond dat er in januari hele andere wetten gelden in de NFL.

Lees ook:Commentator: “NFC West Is Wall Street”
Lees ook:Kristallen Bol voor Week 12
Lees ook:Verdediger Belooft Skins De Playoffs
Lees ook:Rams ‘Verdienen’ Eerste Keuze 2010 Draft
Lees ook:Sterren Staan Gunstig Voor Cardinals

7 reacties op “Verliezer Naar NFL Playoffs

  1. FREDmirals

    als eerste tampa bay most improved van 3 wins in 2009 naar 10 wins in 2010 dus PLUS 7

    tevens zit het play off systeem van de NFL heel goed in elkaar (vind ik persoonlijk)
    de beste divisie winnaar heeft thuis voordeel
    en het tweede beste team heeft een BYE week (en indien het beste team de divisional play off verliest heeft deze dan het thuis voordeel)
    de als derde geeindigde winnaar heeft een home wildcard game net als het 4de team en de 2 wildcard teams mogen play offs spelen voor het niet kunnen winnen van de divisie maw zit gewoon goed in elkaar en dit keer hebben ze een keer pech dat een divisie winnaar een losing record heeft echter als SEATTLE nu de super bowl mocht winnen dan wordt het totale record 11-9 dus is er nog steeds speake van uiteindelijk een winning season(het wordt pas =een probleem als het veel vaker voor gaat komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Al Davis gooit Cable eruit! Are you fuckin’ kidding me! 6-0 in de divisie, een offense die bijna de meeste punten in de NFL heeft gescoord, de defense die steeds beter word, 3 zeges meer dan vorig jaar! Zo bouw je toch geen team op, als je nu je hoofdcoach eruit pleurt!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Knurk

      Geniaal, zelfde post in 10 minuten!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Dennis

        haha, vorige post is blijkbaar niet aangekomen!

          /   Beantwoorden  / 
  3. Knurk

    Ik ga er ook vanuit dat dit seizoen een eenmalig drama was. Al zit ik er nog steeds mee in mijn maag dat de Giants zich niet hebben weten te plaatsen, zo’n goed team met zoveel turnovers.

    Wat ik dit jaar misschien wel een interessantere statistiek vind dan een losing team in de play-offs is dat de Raiders zich niet hebben geplaatst terwijl ze hun division hebben gesweept, ook voor het eerst in de NFL-geschiedenis dat dit gebeurt geloof ik. En dan durven ze de coach nog te ontslaan ook..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Giants moeten gewoon door gaan met Coughlin, goede coach! Zullen wel defense coordinator Perry Fewell kwijtraken denk dat die volgend jaar ergens hoofdcoach is!

        /   Beantwoorden  / 
  4. LTPeter49

    Wat een gezeur zeg. Als je met tennis met 0-6, 0-6, 7-6, 7-6, 7-6 wint zeurt toch ook niemand dat de verliezer meer games heeft gewonnen? Ik vind de competitie-opbouw van de NFl om meerdere redenen fantastisch, en één van die redenen is zeker de (soms)onverwachte uitkomsten. En nu maar kijken hoever Seattle komt ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.