Profspelers Kennen De Regels Niet

Regel

Regelkennis

Als er een ding is dat we mee kunnen nemen van de Monday Night Game, dan is het dat een aantal miljonairs een schokkend tekort aan regelkennis heeft.

Zo lijken sommige cornerbacks verbaasd dat receivers na een catch weer opstaan, omdat ze niet ‘down by contact’ zijn. Het is Giants verdedigers gisteren twee keer overkomen. Een keer bleef de schade beperkt, omdat de receiver in kwestie per ongeluk out of bounds rolde. De andere keer leidde tot de eerste fieldgoal van St Louis. Dat had eigenlijk een touchdown moeten zijn, maar de Rams redzone offense was in geen velden of wegen te bekennen.

De andere blunder is toe te schrijven aan running back Cadillac Williams, die toch al een jaartje of vijf meeloopt in de league. Williams werd in zijn debuutjaar verkozen tot Rookie of the Year, maar zal die prijs niet hebben ontvangen vanwege zijn football smarts. De aanvaller liet een backward pass van quarterback Sam Bradford door de handen glippen en dacht dat de play hiermee over was.

Totdat vier Giants verdedigers beseften dat een niet-gevangen backwards pass gewoon een fumble is. Zij liepen het ovaal terug voor een touchdown.

De kolderieke closeup van Cadillac met zijn positiecoach sprak hierna boekdelen. Williams trok zijn beste vraagtekengezicht, toen de coach hem uitlegde dat hij net een fumble had laten liggen. Het deed in de verste verte denken aan de houding van Donovan McNabb, die een aantal jaren geleden grif toegaf dat hij geen enkel benul had van de overtime regels van de National Football League.

Lees ook:Vick Niet Langer Zonder Pick
Lees ook:Trick Play Gaat Er In Als Zoete Koek
Lees ook:Brett Favre Besmeurt Eigen Legacy
Lees ook:Grootste Vangbal Uit Super Bowl Geschiedenis Met Pensioen
Lees ook:Recordaantal Bezoekers Bij Cowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.