Live Blog: Super Bowl XLII (Glenndale, Arizona)

PluimveeWat geeft het toch een verbondenheid hier op de perstribune. Journalisten zo ver het oog reikt, allemaal met zure gezichten omdat de knietjes niet onder de perstafeltjes passen. Het voelt ook wel een beetje als pluimvee, maar we mogen niet klagen. We hebben allemaal een doosje met eten gekregen en een mooi magazine. Nu is het wachten op spelers, straaljagers, mooie meisjes en harde hits. Updates zullen niet zo frequent zijn, want het internet is niet zo snel als ik wil. Dat is ook niet gek. 1281 andere proberen ook van het wireless gebeuren gebruik te maken.

23:44 Nog tien minuten tot de show start. De lineup changes zijn net uitgedeeld. Niks spannends, behalve dat Cory Webster de rechter corner positie inneemt ten koste van Sam Madison. Verder opvallend voor nostalgische lui: Ook receiver Troy Brown van de Patriots staat vandaag officieel niet op het programma.

23:55 We worden gewezen op het Evacuation Game Plan. Eerste suggestie in geval van nood: opletten. Dankzij deze blog vergeet ik me aan de eerste wet te houden. Ondertussen is er een fanfare het veld opgekropen. Plat Amerikaans vertier.

0:03 Ik hoop niet dat de dansmariekes een voorbode zijn voor het receiver-geweld vandaag. Ze begeleiden de band met ritmische gymnastiek, maar laten hierbij de stokjes in rap tempo op de grond vallen. Op het scherm toont NFL Films nog eenmaal wat er vandaag kan gebeuren. Een overzicht van seizoen 2007 op opruiende muziek.

0:10 Opruiende woorden van de New York Giants worden begroet met gejuich. Resiliency. Het sleutelwoord valt en de spelers komen naar buiten. Gevolgd door miljoenen lichtflitsen. Ook de Patriots worden met luide emoties begroet. Onder 'Teamwork'. Geen woord over Spygate. Het PR-apparaat van de NFL mist geen slag. Ik schat de verdeling tussen fans in het stadion (gebaseerd op geluid): 70 Patriots -30 Giants.

0:20 Damn. Ik had me zo verheugd op straaljagers. Hebben ze het dak dichtgegooid. Aan de andere kant denk ik dat mijn vrouw allang blij is dat die straaljager niet het stadion is ingevlogen.

0:25 Jason Taylor ontvangt de Walter Payton Award voor speler die het meest op en van het veld heeft bijgedragen aan de NFL. Wacht eens even? Is Taylor niet de defensive end die steen en been klaagde dat hij uit Miami weg wilde. Wat is daar 'Walter Payton' aan?

0:27 Tails. We zijn klaar voor de ouverture. En mijn oprechte hoop dat de Super Bowl Party in Hoofddorp genoeg reden heeft om ditzelfde feest volgend jaar weer te organiseren!

0:39 De Giants knabbelen rustig de yards onder de kont van New England weg. Dat bevalt me wel. Het is in ieder geval al meer dan ik van de ploeg uit New York had verwacht. De ploeg uit de Big Apple heeft 'swagger'. Geen idee waar ze dat vandaan hebben getoverd. Denk dat dit nog wel eens een interessant duel kan gaan worden.

0:43 De drive van de Giants telt 9:59 minuten. De mensen die in Las Vegas op een opening drive van 10 minuten hebben gegokt, zien (veel) kostbare dollars aan hun neus voorbij gaan. Jammer dat het bij een fieldgoal blijft.

0:53 Ook in de Super Bowl kent Tom Brady een miserabel begin. Ik weet niet voor wie zijn eerste twee passes precies waren bedoeld, maar dat zag er niet sterk uit.

1:00 Ondertussen zijn de misselijkmakende smsjes niet van de lucht. Een oud collega smst dat hij een fantastische roddel voor me heeft. Aangezien hij nog steeds in het American football circuit zit, ben ik erg benieuwd. De overige tekstberichten varieren van 'homo' tot 'klootzak'. Ik ga er vanuit dat het niet persoonlijk is.

1:01 Kijken of de Giants ook met een achterstand overweg kunnen.

1:11 Een fantastische catch van Amani Toomer. Jammer dat hij zijn klauwen volledig in het facemask van de verdediger zag verdwijnen, maar dat mag de pret niet drukken. Eli Manning krijgt zeeen van tijd. En hij ziet er zelfs zelfverzekerd uit. Die gast heeft een ongelovelijke ontwikkeling doorgemaakt. Jammer dat Steve Smith de bal verkloot.

1:22 Het lijkt van kwaad tot erger te gaan met het zelfvertrouwen waar ik het net nog over had. Manning lijkt nu even meer op Rex Grossman, dan op zijn grote broer. Sack, fumble, weggegooide bal. Daarmee kom je natuurlijk niet op de David Letterman Late Night Show.

1:29 Aan de andere kant van de bal gaan de Giants behoorlijk te keer. Twee sacks laten de offensive line van de Patriots behoorlijk geamputeerd achter. Zo ook voor right guard Stephen Neil. Vanuit mijn positie lijkt die gast een behoorlijk probleem met zijn been te hebben.

1:38 Een illegal bat? Daar kan ik me niet echt in vinden. Ondertussen krijgen we instructies van het scoreboard over hoe we zo goed mogelijk kunnen participeren in de Half Time Show. De instructie komt compleet met songs van Tom Petty. Die komen wel enigszins bekend voor (loog hij).

1:53 Brady wordt flink in de mangel genomen. Hij lijkt wel een speelpop die van links naar rechts over het speelveld wordt gesleept. Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen, maar –afgezien van schoonheidsfoutjes– zijn de Giants de betere partij. Kijken of Belichick het vlot in de rust recht kan trekken.

1:55 En terwijl het podium voor meneer Petty hier in flink tempo wordt opgebouwd: was dat Randy Moss die daar op de laatste play als cornerback fungeerde?

2:11 Maak ik me compleet belachelijk als ik zeg dat dat 'Free Falling' liedje me dan weer wel bekend voorkomt? Dat is vrij recent, nietwaar?

2:26 …van Jerry McGuire! Of course. Het begin van de tweede helft bevalt me niks. Lijkt er op dat de Patriots in hun groove komen.

2:30 Ik begin er steeds meer van overtuigd te raken dat het niet verkeerd was om het verhaal vast voor te schrijven. De strekking van het verhaal dat in de hotelkamer op een kladje ligt te wachten, komt aardig overeen met hetgeen ik hier vanavond zie.

2:36 Belichick is geniaal. Als hij deze challenge wint, dan heeft hij echt de ogen van een valk die boven een nietsvermoedend konijntje hangt te bidden. Dit lijkt me een belangrijke breekpunt in de wedstrijd.

2:44 Michael Strahan maakt een van de belangrijkste plays van de wedstrijd door Brady neer te halen. Door het verkloten van de daaropvolgende fourth down laten de Patriots belangrijke punten op het veld liggen. De vraag is alleen of de Giants nog een lange drive kunnen opbouwen, zoals ze ook deden bij het begin van de game. Mijn rij van journalisten ligt overigens in een stuip, omdat het internet eruit ligt. Behalve natuurlijk bij dat betrouwbare Nederlandse American football-blog.

2:53 De punt van Feagles wordt beoordeeld op de 10 yard lijn. Neem van mij aan. Die bal had nog wel vier yards dichterbij de endzone mogen liggen. In het stadion beginnen de aanwezigen ook steeds meer op hand van de Giants te raken. Waren ze eerst nog voor het 'perfect season', nu raken ze overtuigd van de kwaliteiten van de underdog.

3:02 Dit is de Tom Brady die de Giants graag willen zien. Dat verwende kereltje dat tierend en scheldend over het veld loopt als het even niet lukt. Mooi teken, zo aan het begin van het vierde kwart. Alhoewel er wel meer gescoord mag worden. Het is tot nu toe de lowest scoring Super Bowl ever.

3:08 Na die catch van Boss vraag ik me af wanneer de Jeremy Shockey trade door de Giants wordt aangekondigd. Het is duidelijk dat Manning zich al die tijd flink door de tight end heeft laten intimideren.

3:10 De date met history kan voor de Patriots even in de kast als de Giants hier scoren. Mijn hart klopt in mijn borst. Ik ben waarachtig steeds harder voor de ploeg aan het juichen.

3:14 De timing van het New England PR team is pijnlijk. Net op het moment dat de Giants scoren, krijg ik een pamflet op mijn computer gedrukt. Een heel A4tje volgeklad met "If the New England Patriots win today, they would….". De arrogantie.

3:21 Toevallig of expres? Op de grote scoreborden volgen momenten van de grote upsets in NFL history. Ik zie John Elway, ik zie Joe Namath. En alhoewel ik nog steeds moeite heb om Eli Manning in datzelfde plaatje te zien, is winst in deze game een grote veer in zijn reet. Eerst maar eens zien of ze deze drive af kunnen maken.

3:31 Met nog vijf minuten op de speelklok zie je opeens her en der mensen in paniek raken. De Giants verdediging laat steekjes vallen en daar profiteert New England natuurlijk van. Met nog dertig yards tussen winst en verlies kan ik me de zenuwen goed voorstellen.

3:37 En ook Brady mist ballen die hij normaal zo zuiver aangooit. Een journalist voor me typt er ijverig op los en gebruikt daarbij zijn hele lichaam. Alsof hij als een dirigent het orkest aanstuurt. Grappig om te zien, want ik zit recht achter hem. 3th-and-6.

3:44 Eli Manning gaat dit niet meer recht trekken voor de Giants. Daar is hij duidelijk nog niet volwassen genoeg voor. Toch top hoe de Giants hebben gestreden in deze game. Ik denk dat we een gedenkwaardige wedstrijd onder ogen hebben gehad.

3:46 Nu is het mijn beurt om naar het veld te gaan, dus ik laat jullie even alleen. Op de bank of op je party. Met een biertje. Proost en bedankt voor je bezoek. Er staat ons een lang en enerverend offseason te wachten, nu NFL Europa de maanden niet meer opvult.

Lees ook:Gisele Bundchen Vergalt Kansen New England Patriots
Lees ook:Arizona Live: New York Giants Doodgezwegen
Lees ook:Recordnacht voor de New England Patriots
Lees ook:Colts-Patriots: Wat Gaat er om in Peyton Manning?
Lees ook:Eli Manning: Geen Grinch Voor Kerstmis

17 reacties op “Live Blog: Super Bowl XLII (Glenndale, Arizona)

  1. Henri

    De Patriots lijken aardig last te hebben van de verdediging van de Giants.
    Ik denk dat Eli nog voor een stuntje kan gaan zorgen dalijk.

    Denk dat dit de superbowl met minste punten word, 3-7 tijdens halftime, ik denk eindscore 13-10 in het voordeel vd giants.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henri

    Die arrogantie zorgt ervoor dat de Giants zullen winnen!
    Eli bring it on!

      /   Beantwoorden  / 
  3. RollieBollie

    Wordt zo nog wel erg spannend die laatste 3 minuten.
    Ik hoop eigenlijk nog steeds dat de Giants een Touchdown scoren.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Machiel

    Jij hebt tenminste nog een etensbox gekregen. Laatste seizoen bij Admirals kregen we bij de stats 4 lunchboxes voor 8 man (incl. Ollie).

      /   Beantwoorden  / 
  5. RollieBollie

    En volgens mij is de Patriots Dynasty over. :D

      /   Beantwoorden  / 
  6. Pa, ja die...

    Wat een fantastisch slot, Peer, en wat leuk voor je broer…

      /   Beantwoorden  / 
  7. h wouters

    homo
    op ik bedoel romo

      /   Beantwoorden  / 
  8. Patrick

    Giants hebben verdiend gewonnen, zij waren de betere ploeg vandaag. Doet zeer maar de Giants hadden zelfs met een grotere score kunnen winnen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. jahappey

    YYYEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  10. edwin.v

    zo als ik al eerder heb gezegt de sterkste wint maar goed uit mij patriots hart zeg ik

    giants proficiat met de overwinning

      /   Beantwoorden  / 
  11. In$@ne

    Een klein beetje teleurgesteld, moet ik toch bekennen dat de beste ploeg heeft gewonnen…congrats Giants!

    Ow en Perry: super dat je op deze manier de thuisblijvers op de hoogte houdt/hield van je Superbowl belevingen!

      /   Beantwoorden  / 
  12. DrAtomic

    Wat een waanzinnige wedstrijd…. heerlijk heerlijk heerlijk, wat ben ik blij dat ik ongelijk heb gekregen.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Henk Boon

    Echt gaaf, de mooiste wedstrijd tot het laatst bewaard. Ben erg blij dat ik speciaal hiervoor naar Hoofddorp gegaan ben om het te kunnen zien. Wat een wedstrijd…

      /   Beantwoorden  / 
  14. DrAtomic

    Hoe was Hoofddorp Henk?

      /   Beantwoorden  / 
  15. Chris van Hattem

    Doc. ik heet dan wel geen Frans, maar Hoofddorp was super! Complimenten aan de organisatie. De locatie was waanzinnig, mede daar ik in het Marriott verbleef. (zie je dat daardoor m’n taalgebruik is verbeterd?). DJ, heerlijk buffetje met oa. overheerlijke spareribs, nog 3 lekkere stukjes vlees die ook nog eens goede cheerleaders bleken te zijn. Mega groot scherm waarop de supe goed te volgen was, en die acties van Eli (was I wrong about this guy!) Plax en Tyree ‘in the fourth’ nog waanzinniger leken.
    Was super. Henk, nou mag jij…

      /   Beantwoorden  / 
  16. Chris van Hattem

    Met dat intimideren van Shockey richting Manning kan ik je geen ongelijk geven Perry.
    De roddels zijn bekend en sinds Shockey geblesseerd is lijkt Manning veel zelfverzekerder. Shockey is een kickass TE met tomeloze inzet, maar ook een tomeloze grote bakkes.
    Mooi, offseason, let the BS begin. Let me do the kickoff ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.