NFL Commissioner Kiest Voor Europa

GoodellIk denk met weemoed terug aan NFL Commissioner Goodell en de manier waarop hij zijn American football-troepen op een onbewaakt moment uit Europa terugtrok. Maar iets klopt er nog steeds niet aan het verhaal. Lees het volgende nieuws over een verlenging van de overeenkomst tussen de NFL en EA als exclusieve rights owner voor computer games maar eens goed door.

"Moore said he also feels there is potential for Madden broadening its and football's reach in Europe, something that is one of NFL Commissioner Roger Goodell commitments for the year."

Ah, really? Broadening the football reach in Europe? Strange way of showing commitment: laten we de passie van 140.000 American football fans in Europa doden door hun favoriete team weg te nemen. Of noemen het hier in Europa ook wel: zakken vullen?

Lees ook:Nog Een Lustrum Voor Goodell
Lees ook:Goodell Verdient 11 Miljoen Dollar
Lees ook:Teasertje Goodell Uit Admirals Boek
Lees ook:Commissioner Duwde Vick Richting Philly
Lees ook:NFL Europa Terug In Steigers?

9 reacties op “NFL Commissioner Kiest Voor Europa

  1. In$@ne

    Kunnen ze die Goodell niet laten struikelen vlak voordat ie een flinke trap af moet? :)

    Wie heeft het ooit verzonnen om die man de controle over de NFL te geven?

      /   Beantwoorden  / 
  2. G. de Graaf

    Het zal niet de eerste zijn die een positie bekleed waarin je eigenlijk over en van alles moet afweten. Zeker je huiswerk moet doen voor een uitspraak! Hij is overigens niet de enige “bekende Amerikaan” die dit niet echt goed doet.
    We weten allemaal dat Bush er ook wat van kan.
    In dit geval is het wel beschamend te meer daar het hier om sport gaat!
    Je kunt de conclusie bijna trekken dat het gehele NFL Europa verhaal totaal niet in zijn interesse gebied zit / heeft gezeten!

    Overigens, toen we de NFLE hier nog wel hadden en een maat van me in Calafornia, in het hotel aan de fitness was en rechtsreeks de Admirals aan het kijken was, werd hij geconfronteerd met een groep AF spelers die daar verbleven en vol verbazing aanschouwde dat er NFL en dus AF was in Europa! Deze gasten wisten dus van niets en zij volgde zo`n beetje alles wat betreft AF.

    Neemt natuurlijk niet weg dat de heer Goodell zich behoorlijk moet schamen en zich mag gaan afvragen of dit de Amerikaanse mentaliteit ten goede komt (wat interesseert mij anderen).
    Persoonlijk geloof ik niet dat dit een goede sport minded / zakenman voor de NFL is.
    heb ook mijn twijfels over hoe ze omgaan met “de tapes etc” van de Patriots.

    Natuurlijk flauw om te zeggen maar ze halen meer boetes op van spelers die zich nogal leuk uiten na het scoren van een touch down dan dat de Patriots moeten betalen als boete en de “draft straffen” zijn natuurlijk ook een lachertje daar de Pats natuurlijk al lang achter de schermen met andere teams tot een deal komen! Of zie ik dat verkeerd?

      /   Beantwoorden  / 
  3. WS

    Goodell is de grootste randdebiele K**nkeryank die op deze aarde rondloopt en ik zou het niet erg vinden als iemand hem ongeveer halverwege zijn ruggegraat met een honkbalknuppel of een end hout met roestige spijkers een paar rotklappen geeft, zodat ie de rest van zijn leven alleen maar liggend op een bed ademend en niet bewegend verder moet leven.
    Verder vraag ik mij overigens af of niemand in Nederland het einde van de NFLE zag aankomen. In Duitsland was het een publiek geheim dat de stekker er uit ging.

      /   Beantwoorden  / 
  4. perryhendriks

    WS,

    Hoezeer ik je mening ook op prijs stel: het kan genuanceerder. Ruggegraten breken en roestige spijkers inkoppen is wel erg pijnlijk. Graag hier in het vervolg rekening mee houden en alleen nog maar gangbare scheldwoorden gebruiken. Denk eens aan al die mensen die dierbaren hebben verloren, omdat ze bewerkt waren met eigen gemaakt marteltuig. Dank.

    Voor de rest was de opdoeking van NFL Europa elk jaar een publiek geheim. De vraag was niet of, maar wanneer.

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  5. WS

    Dus ik mag wel zeggen dat ie de grootste randdebiele k**nkeryank is, maar ik mag hem geen dwarslesie toewensen?

    De opdoeking en het wanneer, dat bedoel ik ook eigenlijk met het publieke Duitse geheim, zij wisten wel wanneer de stekker er uit ging, gooiden alles in de uitverkoop, wensten iedereen tijdens de laatste thuiswestrijden tot nooit meer ziens bij de NFLE, terwijl er in Amsterdam nog rustig vol goede moed en tegen beter weten in nieuwe plannen voor volgend seizoen gesmeed werden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. DrAtomic

    Als ik zo de statement van Goodell lees dan lees ik daar eigenlijk maar 1 ding in en dat is dat het Europe van Goodell begint en eindigt met dat andere engels sprekende eiland aan de andere kant van zijn oceaan.

    En EA is ook schijnheiliger dan schijnheilig… hoeveel Madden versies hadden een goede weergave van NFL Europe er in zitten? Nul. En nu zeker Wembley er wil in programeren…

    Het is duidelijk dat Goodell geld ruikt in London, daar gaat de eerste overzeese expansie komen let op mijn woorden (mits de TV coverage in de UK blijft groeien).

    Op zich niets mis mee, maar er is natuurlijk van alles mis met de redenen achter het stoppen van NFL Europe. Spelers, scheidsrechters, staff, coaches (spagnola anyone?) werden er in ruime mate geproduceerd. De kwaliteit van het spel van de top 4 was zeker tegen NFL niveau aan bijna elk seizoen weer. Ik geloof er wel in dat de 2005 Admirals met Hamdan erbij bijvoorbeeld een redelijke middenmoter hadden kunnen zijn in de NFL. Dat terzijde is het niveau van de NFL zelf opvallend gestegen sinds er met NFL Europe begonnen was.

    De echte waarheid is dat de NFL (onder Goodell) geld wilde verdienen met de NFL Europe en het trainings league aspect ervan onder geschikt vonden daaraan. Maar is het niet zo dat de NFL alleen aan boetes in de NFL alleen al genoeg binnen haalde om NFL Europe te betalen? Ze hadden ook NFL Europe spelers een contract clausule kunnen op laten nemen dat als ze boven een bepaald bedrag in contract gelden kregen in de NFL ze daar 10% aan de NFL Europe moesten afstaan (was toch even snel 5 miljoen van Warner geweest bijvoorbeeld). Maar goed gisteren hebben we ervan kunnen genieten, de 2005 WB en vooral die laatste seconden zal tot aan mun dood in mun geheugen gegrift staan (ook al heeft het me vast en zeker een paar jaar dichter bij diezelfde dood gebracht).

    @WS, Perry heeft natuurlijk een punt waar je woede gedeeld wordt is het natuurlijk ook een kunst die zo te verwoorden zonder mensen te kwetsen die je niet eens wilde kwetsen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Chris van Hattem

    Als we nou eens met z’n alle het vliegtuig nemen naar Chicago, daar staat nog een hoge toren en dan…banzai

    Ze zitten daar lekker god te spelen, en ondertussen zijn wij footballloos.

    De NFLE werd op, voor mij bekende plaatsen, in de US toch ook best bekeken. (ik had een groep Admiralfans gecreeerd in Florida) En ECHT geinvesteerd in de NFLE is er ook nooit, waarom nooit meer TVtijd gekocht (gewoon KOPEN, niet WACHTEN op de tv, niet laten regelen door de lokale mensen, maar je machtige NFL-arm gebruiken!!) in europa met de (toen nog ;) ) mighty dollar

      /   Beantwoorden  / 
  8. Chris van Hattem

    Inderdaad Doc.,nu ik het nog eens lees bedoeld Goodell met dat broadening bedoelt ‘ie volgens mij alleen maar een digitale versie van Wembley…tssss.
    Yo Goodell, we no retards, we smart people.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.