NFL Verandert Regels

Push & PullEr komt (voorlopig) geen nieuw systeem om de playoff teams te bepalen voor het NFL seizoen. Onder de huidige opzet is het nog steeds mogelijk dat een divisiekampioen met een slechter record eindigt dan een Wild Card deelnemer, maar toch een hogere 'seeding' krijgt. Dit hebben we NFL eigenaren tijdens een league-meeting besloten. De club van 32 rijkaards besloten ook tot een aantal regelveranderingen.

Zo geldt de 'push out' van verdedigers niet langer als een geldige catch. Aanvallers die de bal vangen moeten hoe dan ook met twee voeten inbounds eindigen, ook al worden ze daarbij out-of-bounds geduwd. De regel is in het leven geroepen om dubieuze judgement calls te vermijden, maar is opmerkelijk. Door de regel zo toe te passen verkleint het speelveld aanzienlijk. Dit leidt weer tot minder offensieve output.

Ook de five-yard penalties voor unintentional face masking behoort tot het verleden. Of de verdediger trekt de kop van de romp van zijn opponent voor een vijftien yard penalty of hij pleegt een mindere overtreding. En wordt daarbij niet geflagged.

Fieldgoals kunnen dankzij de vote van de ownership in 2008 gechallenged worden. Het gaat dan om gevallen waarbij dat rare ovaal de paal of dwarslat raakt en alle kanten op stuitert. Schijnbaar was er vorig jaar een geval in Cleveland, waarbij dit bijna foutief werd beoordeeld.

Voor meer informatie over de nieuwe regels, kijk je hier.

Lees ook:Opgerakelde Facemask Uitgelegd Door NFL
Lees ook:Opnieuw Scheidsrechter Met Excuses
Lees ook:Grove Toename In Lange Fieldgoal
Lees ook:Moordende Linebacker De Pineut
Lees ook:2011 NFL Combine Van Start

Eén reactie op “NFL Verandert Regels

  1. Chris van Hattem

    Die van je katjes sprong me eerder in het oog…maar hier word ik ook niet vrolijk van. Behalve dan die fieldgoalchallenge.
    Waarom zou je het in godsnaam de aanval moeilijker willen maken (‘kleiner’speelveld’)
    En die facemaskrules lijken mij onduidelijk en gevoelig voor ‘stiekeme’ acties.

    Naja, we zien wel, volgend jaar zal het wel weer teruggedraaid worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.