Cowboys Geven Super Bowl Droom Op

Miss Miller

Miss Miller

De enige troost die ik als San Francisco 49ers fan heb (even afgezien van een media credential voor de NFL UK game om naast Marisa Miller gamba’s te verorberen op de perstribune) is de slechte start van de Dallas Cowboys.

De Dallas Cowboys verloren Monday Night een cruciaal duel tegen de New York Giants, een nederlaag die de ploeg als het ware terugschopt naar het Barry Switzer tijdperk. Door de nederlaag staat America’s Team nu troosteloos onderaan in de NFC East — een paar lichtjaren verwijderd van nummer een-na-laatst Philadelphia (4-3). Nog erger dan de nederlaag was het echter de blessure van quarterback Tony Romo. Romo kwam na een sack hard op de schouder terecht (omdat de verdediger hem verhinderde de val op te vangen — nice work!) en is waarschijnlijk zes weken uitgeschakeld. Met een breuk.

Een Super Bowl in het eigen thuisstadium was nog nooit zover weg.

Waar dezelfde blessure bij San Francisco 49ers quarterback Alex Smith namelijk een ‘blessing in disguise’ is, daar zijn de Cowboys verloren met de backup. Deze bij Barcelona Dragons groot geworden Jon Kitna is namelijk over de houdbaarheidsdatum. Kitna heeft nog steeds een goede arm, maar heeft sinds zijn periode bij de Detroit Lions (die hij ooit een playoff plek voorspelde) weinig varkensleer meer gegeten.

Gisteren tegen New York was die onherstelbare breuk nog niet zo heel zichtbaar in de Dallas-aanval. Kitna gooide twee touchdowns, maar zijn completion percentage was erbarmelijk slecht en zijn yards output middelmatig. Wat als een vijandig team een week lang de tijd krijgt om zich op Kitna voor te bereiden? Wordt vervolgd.

Lees ook:London Lacht Dallas Uit
Lees ook:Gebroken Romo Helpt Dallas
Lees ook:Linebacker Gewaarschuwd voor Dreigement
Lees ook:No More Jessica Romo-Simpson
Lees ook:Cowboys Haten Feestmaand

2 reacties op “Cowboys Geven Super Bowl Droom Op

  1. F-P

    maar ze hebben wel een best mooi stadion… hebben ze nog iets
    en een ster op hun helm

      /   Beantwoorden  / 
  2. Knurk

    Dit was werkelijk weer een fantastische pot voor elke Cowboy-hater. De Giants waren op elk front superieur over de slappe cowboys, elk punt dat de Cowboys hebben gescoord was een cadeautje dat voortkwam uit een turnover (of de fenomenale returner Bryant). De Giants lieten nauwelijks first downs toe en wandelden zelf fluitend door de Cowboys defense (die helemaal niet zo’n slechte stats heeft eigenlijk) heen. Benieuwd of de Giants-aanval blij is met de bijnaam die ze hebben gekregen gisteren: Jet Blue (naar de gelijknamige vliegtuigmaatschappij).

    Door de vele turnovers zat het de Cowboys eindelijk eens mee, maar wederom maakten ze teveel blunders (de blessure van Romo, niet voor de fieldgoal gaan bij 4th & goal, de toevallig gemaakte 2-point conversion) om er optimaal van te profiteren. Leek het in het begin van het seizoen er nog op dat de Cowboys een goed team hadden dat even de fouten uit het spel moest halen, daar lijkt het nu op dat iedereen de handdoek in de ring heeft gegooid en al naar het eind van het seizoen snakt.

    Favre en Romo geblesseerd, perfect weekend al zeg ik het zelf!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.