NFL-bajesklant krijgt tweede kans

Johnny Jolly met het drankje dat hem de Super Bowl kostte.

Johnny Jolly met het drankje dat hem de Super Bowl kostte.

De Green Bay Packers hopen op een nieuw assepoester verhaal. Johnny Jolly verscheen deze week weer op het trainingsveld nadat hij drie jaar geschorst was geweest en ondertussen wat maandjes gevangenisstraf had uitgezeten voor een verboden hoestdrankje. Zijn mede-bajesklanten lieten hem vanaf dag 1 weten wat een idioot hij was dat hij eigenhandig zijn NFL-ruiten had ingegooid. Hij beloofde beterschap en de Green Bay Packers geloofden hun voormalige zesde ronde draft-keuze.

In 2006 kwam Jolly bij de Packers en groeide uit tot een degelijke defensive lineman. Johnny Jolly was echter een stoute jongen in een hele slechte buurt in Houston. Het doe-het-zelf drugsdrankje codeïne bracht hem in de problemen. In 2008 werd hij daarvoor opgepakt. Hij werd voorwaardelijk vrijgelaten. De NFL schorste hem vanwege het gebruik van verboden middelen, waarna het snel bergafwaarts ging en zijn verslaving de overhand nam. Hij ging uiteraard weer in de fout in zijn proeftijd en kreeg een gevangenisstraf van zes jaar. Hij mistte zo de Super Bowl.

Volgens goed Amerikaans gebruik kwam hij na zes maanden al vrij maar wel met een voorwaardelijke straf van tien jaar waarin hij geen fouten mag maken. Jolly bleef op het rechte pad en had tussendoor altijd goed contact gehouden met teamgenoten en coaches van de Packers. Toen de NFL zijn schorsing in maart dit jaar ophief, was een terugkeer op het trainingsveld weer mogelijk. Gisteren was het heugelijke moment daar.

Jolly is nu één van de 90 spelers die strijden om een plekje op het roster. Als hij daarin slaagt krijgt hij het minimumsalaris van 715.000 dollar. De laatste strohalm voor hem om te pakken de komende maanden. Mocht dit mislukken, dan is de kans groot dat je hem snel weer met een flesje codeïne in hand langs de weg in Houston ziet liggen.

Het is maar een dunne lijn tussen een Assepoester-verhaal en de goot. Bekijk hieronder hoe het eerder met hem misging:

Lees ook:Huilende Teddybeer De Bak In
Lees ook:Rookie MVP Betrapt Op Gekweekte Spieren
Lees ook:Dodgeball Toernooi Gewonnen Door Green Bay
Lees ook:Hondenmoordenaar Vick De Bak In: Bijna 2 Jaar
Lees ook:Old Habits Die Hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.