Bom onder AFBN

AFBN ScheidsIk vond het al een dappere uitspraak. De Nederlandse American Football Bond riep zichzelf daags na de opdoeking van de Admirals uit tot de redder van American football in Nederland. Bwah-ha. Ze hebben nog geen maand de tijd gekregen om woord bij daad te voegen, want gisteren werd bekendgemaakt dat er weer heibel is in amateur football land. In het blog van dit erelid is te lezen dat de bond op z'n gat ligt.

Lees ook:Blogger Bedankt Trouwe Volgers
Lees ook:Wat Vind Jij Van AFBN American Football?
Lees ook:AFBN Op Zoek Naar Referees
Lees ook:Tony Romo Heeft Mooiste Borsten
Lees ook:Nederlands Elftal Naar Boise State

157 reacties op “Bom onder AFBN

  1. JB

    Gelukkig is Ben’s visie op dit onderwerp niet gekleurd… NOT!

    Anyhoe, er valt veel over dit onderwerp te zeggenmaar een heleboel draait dan helaas toch uit op iets wat op moddergooien zou lijken en dat kan niet de bedoeling zijn…

    Gelukkig weten een heleboel mensen hoe het werkelijk zit!

      /   Beantwoorden  / 
  2. A. Murk

    Refererend op onderwerp is het wellicht interessant de mening van “journalist” te lezen. Deze heeft enige jaren achter de schermen wat zaken bijgehouden en onderzoek gedaan naar de zaken van afgelopen maanden.
    Conclusie was zeer triest. Er werd zelfs geen toestemming gegeven door de redactie van het blad waarvoor hij soms wat doet.

    Het feit is juist dat sommigen zeggen “we weten allemaal hoe het zit” maar dat dit juist het gene is wat er ontbreekt. Zeer weinig weten hoe het zit, wat er gebeurd is en door wie.

    Door wie is inmiddels wel duidelijk. Twee personen vanuit het “vroegere” bestuur met hiernaast een aantal verenigingsbestuursleden die schijnbaar al jaren verandering willen maar zelf niet of nauwelijks iets hieraan hebben gedaan tot nu toe en / of geen kennis van zaken hebben.
    Dit blijkt ondermeer uit reacties van het buitenland op de “coup”, zoals deze werd genoemd.

    Er blijkt uit onderschept materiaal, dat er al vanaf begin februari vorig jaar enkele mensen bezig zijn geweest te plannen hoe er een bom gelegd kan worden. Omdat zij een andere gedachten hebben. Enig ego en persoonlijke afgunst is hier ook wel van toepassing.

    Zeer trieste zaak. Te meer omdat er nu officieel geen bondsbestuur is. Degenen die het nu waarnemen willen er zo snel als mogelijk vanaf. Er is tot nu toe ook geen nieuw bestuur gekozen. Waarom niet?
    Een zeer belangrijk punt is dat de capaciteiten van diegenen die het willen / moeten gaan trekken wellicht nu niet echt van hoog niveau is.

    Ook zijn er zaken aan het licht gekomen die duidelijkheid verschaffen wat betreft het plan wat door één van de oude (!) bestuursleden is voorgedragen aan het toenmalige bestuur. Dit had nogal grote financiële gevolgen gehad voor het American Football in Nederland maar vooral voor diegene zijn portemonnee. Dit wordt ook wel genoemd; zelfverrijking.

    Nationaal gezien is het zeer jammer en zelfs behoorlijk dom dat dit zo heeft moeten zijn maar internationaal hebben ze zich (bewust? ) behoorlijk negatief te kijken gezet.

    Er worden vingers gericht op ex- bestuursleden die, naar blijkt, door de jaren heen wellicht wel veel missers hebben maar juist ook goed hebben gedaan voor het AF in Nederland.
    Het blijkt dus ook dat bijna alles in vrije tijd is georganiseerd.
    Het was in vroegere tijden ook al eens mis met twee bonden. Toen die twee opgingen in één waren er veel schulden. De ex voorzitter, van dit dus oude bestuur, heeft uit zij eigen financiële middelen een groot geldbedrag beschikbaar gesteld om het American Football in Nederland draaiende te kunnen houden.
    Nu hebben bepaald zaken zich weer herhaalt en zijn er bepaald aantal, niet al te snuggere mensen die de zaken wel even zullen gaan regelen.

    Het oude bestuur had een groot meningsverschil met één van de bestuursleden over zijn verantwoording op financieel gebied. Simpel gezegd kun je hieruit halen dat er geen vertrouwen meer was. Waarom dit zo is geweest blijkt voor de verenigingen niet zo van belang geweest te zijn. Deze hadden hier anders direct op moeten reageren door inzage al of niet door derden. Waarom is dit geëist Vreemde zaak.
    Het is dus niet vreemd dat bestuursleden terug treden als er geen controle kan zijn maar vooral ook als deze achterwege wordt gelaten door aangeven van de verenigingen.
    “Overal” is een antwoord op. Het is alleen de vraag of het snel invullen van een antwoord, omdat deze “gewenst is”, wel de juist is!

    Volgens enkelen had dit zeker ook anders gekund. Maar er blijkt dat hen niets is gevraagd.
    Bij diegenen aan wie het wel is “gevraagd”, was dit via een telefonische benadering en werd er op een onbeleefde manier gevraagd of dit verenigingsbestuurslid de “coupplegers” wilde steunen.

    Maar in Nederland weten we het allemaal. Of hebben we nooit de moeite genomen om eens echt te doorzien wat er gebeurd is? We weten nu ook waarom sportsubsidies niet zo makkelijk meer worden toegewezen. En dat is nog maar een begin.

      /   Beantwoorden  / 
  3. A.Murk

    Nu het NFL seizoen alweer een tijdje onderweg is kan ik me niet van de gedachten, en tevens vraag, ontrekken hoe het nu inmiddels gesteld is met ons American Football in Nederland.

    En ik bedoel hier de toekomst van deze sport.
    Stiekem gebruik makend van de gegevens van mijn werkgever (zo ver wij deze nu hebben)vraag ik me af wanneer er een nieuw bondsbestuur wordt gekozen en waarom dit zo heel lang duurt.

    Nuchter nadenkend kom je al snel tot de conclusie dat dit de sport geen goed zal doen.
    Waar zijn nu de “nieuwe mensen” welke wij enkele maanden geleden door kregen op kantoor dat zij het initiatief op zich zouden nemen en de AFBN en dus het AF in NL nieuw leven zouden inblazen?

    Inmiddels zijn er berichten tot mij gekomen die aangeven dat een groot aantal van deze mensen zich liever zouden terug trekken.
    De laatste bij mij bekende ontwikkelingen

    1). Zo ver ik weet is er dus nog geen bestuur.

    2).Blijken mensen die “een bom” hebben gelegd onder de vroegere organisatie niet kordaat bezig te zijn met dat wat er verwacht wordt.

    3). Zijn mensen binnen de organisatie ( of wat het moet zijn), op eigen initiatief te werken.

    4). Is er een lijst van gegadigden voor bestuursfuncties in omloop waarop namen genoemd worden van personen die zich niet willen verbinden en dit ook nooit hebben gewild.

    Dan heb ik hier ook nog een bericht gevonden over een nieuwe vereniging dat tegenwerking krijgt en wellicht geen “goedkeuring” krijgt door de zelfde mensen genoemd in het punt hierboven aan, ivm vrees voor …? Zijn deze mensen dan nu de bond?

    Nu was ik door mijn baas en een collega een fan van de Admirals geworden ( en nog) en daardoor van het AF in NL maar langzamerhand begin ik steeds meer waarde te hechten aan de “roddels” (?), die enige tijd geleden tot ons gekomen zijn.
    In deze commentaren werd gesteld dat er een soort van coup was gepleegd door personen die door eigen gewin, ego en status (!)`, hun gelijk wilde opdwingen. Dit alles opgezet door een paar personen die denken het altijd beter te weten.

    Nu zijn we maanden verder en er gebeurd niets! Wat is er aan de hand?
    Waar zijn die mensen die zo heel erg lang hebben geschreeuwd het beter te doen.
    Waar zijn de personen die er hebben toe bijgedragen dat een groeiend en veranderende AFBN bestuur zich heeft terug moeten trekken?

    Wat blijft er nu over van de winst die zogenaamd gehaald had moeten zijn?

    Zou het niet kunnen zijn dat er hier te veel zaken zijn verdraaid? Dat er (!) in AF wereld Nederland te veel is geluisterd naar mensen die een persoonlijke wrok voerde ten opzichte van bepaalde personen binnen een AFBN bestuur. Wellicht ook jaloezie!

    In ieder geval ik weet het niet. En hoezeer ik ook met een kennis / collega de ontwikkelingen wil volgen rondom deze sport, ik zie heel weinig, hoor heel weinig en het voelt niet goed.

    Moet ik misschien nog maar even wachten om mijn kinderen op American Football te laten gaan?

      /   Beantwoorden  / 
  4. JB

    “In ieder geval ik weet het niet.”

    @ A. Murk: Precies, dus niet te snel oordelen…
    Via Perry kun je vast wel aan m’n nummer komen als je ‘n keer serieus wilt praten over dit onderwerp…

    (You want the truth? You can’t handle the truth…!)

      /   Beantwoorden  / 
  5. perryhendriks

    A Few Good Men.

    Daar hoor je zelf wel een beetje bij, als ik zo vrij mag zijn mijn handschoenen in te wrijven met glijmiddel, :) .

      /   Beantwoorden  / 
  6. A. Murk

    Net terug van onze oosterburen wordt ik op de hoogte gesteld van een “akkefietje” binnen de bond.

    Ik weet niet wie je bent JB maar telefonisch overleg voor wat?
    Je hebt gewoon een andere mening maar om daar nu telefonisch contact over te hebben?

    Kijkend naar jou reacties ben jij waarschijnlijk iemand vanuit de “groep” die nu mede zorg draagt voor het AF in NL.

    Ik had al zo mijn twijfels over het functioneren van de mensen die “het” nu moeten doen (redenen: zie vorige reacties).

    Nu weer is er een kortgeding aangespannen tegen deze mensen van de bond nadat ze zijn beschuldigd van smaad. En let wel: ze zijn in staat van beschuldiging gesteld.
    Veroordeeld tot het betalen van een aanzienlijk geld bedrag.

    Hiernaast heeft de rechter ondervonden dat “het bestuur”, welke momenteel geen juridische grondslag heeft om te mogen functioneren.
    Steeds vaker blijken eerder zaken waaraan ik aandacht gaf “gewoon” op waarheid berust te zijn.
    Wat is er loos in hemelsnaam!

    Het lijkt mij in ieder geval duidelijk dat er een gekozen bestuur moet komen. Zo snel als mogelijk. Dit wordt gekker en gekker!
    Niet goed voor de sport!

    Dit bestuur zal een hele harde dobber hebben om te gaan functioneren. De tijd van “rustig”, het komt allemaal in orde is al ver voorbij.

    Een positief iets is wellicht dat steeds meer mensen geïnteresseerd gaan raken (nu ook gerechtelijk), in hoe zaken eigenlijk werkelijk in elkaar steken en wie dit hebben veroorzaakt.
    Zoals het er nu uitziet een zeer slechte zaak voor het American Football in Nederland en dat zou niet mogen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. A. Murk

    Na al het nieuws wat tot mij en enkele andere American Football liefhebbers kwam, ben ik nog eens gaan lezen en nadenken over het nut om deze “kennis” te delen en of dat op andere plaatsen zou moeten, bijvoorbeeld de site van de AFBN.

    Ik was daar nog nooit geweest en heb dus een bezoekje gebracht. Conclusie is dat deze plek ons inziens de juiste is om informatie over en naar AF minnend Nederland te brengen en dus niet op de site van de AFBN.

    Nu ben ik, en zijn de mensen om me heen met wie ik werk vooral positief van instelling. Dus het valt me niet altijd mee om de info die ik van verschillende kanten naar mij toe krijg te delen.
    Toch zie ik het als mijn taak dit te doen. Te meer daar ik, zoals in eerder schrijven heb aangegeven, meer en meer tot de conclusie kom dat het AF in ons land door een soort van “machtsgreep” in een vacuüm is beland.

    De personen die dit op hun geweten blijken te hebben zouden nu de AFBN en dus het American Football in goed vaarwater moeten brengen.
    Na de al eerder aangegeven gerechtelijk misstap van deze mensen ten opzichte van een ex bestuurslid blijkt nu dat er meer zaken zijn die het “daglicht” niet zouden mogen verdragen.

    Ex bestuursleden worden benaderd om plaats te nemen in commissies of worden zelfs als voorzitter gevraagd! Dit door de zelfde mensen die bewust “de bom” hebben gelegd onder het vroegere bestuur! Reden van deze benaderingen: het juridisch gedeelte wellicht?
    Vreemd, daar ik de informatie had dat de vroeger penningmeester de leiding wel op zich zou nemen. Maar daar hoor je niets meer van. Wacht hij wellicht af? Laat hij anderen het werk wellicht doen zolang het juridisch nog niet in orde is?

    Het laatste nieuws wat tot ons kwam betreft de juridische status die de AFBN en zijn bestuursleden momenteel bekleden. Een verenigingsbestuurslid gaf aan dat hij vraagtekens had omtrent deze kwestie.
    Ik hoop niet dat het zo is want dan zal ik mijn kinderen per direct geen toezegging geven om lid te worden van een AF vereniging.
    Niet dat die vereniging het slecht doet of niet vol goede intenties hun sport beoefenen maar “er is geen bestuur” die het American Football namens de leden sturing geeft!
    Een vraag die direct bij mij opkomt; hoe staat het met het financieel bestaansrecht van de bond?
    Niet om paniek te zaaien maar kunnen volgend jaar verzekeringspremies betaald worden, aansprakelijkheid, etc?
    Waarom is er nog geen officieel bestuur gekozen?
    Zijn er binnen de AFBN mensen die juridisch gezien beslissingen voor de verenigingen mogen nemen? Worden de verenigingen nu niet gewoon totaal buiten gesloten?

    Dit kan toch nooit de bedoeling zijn?
    Verenigingen, de sport behoort u! En niet een groepje mensen met inmiddels een zeer vreemde manier van “sport beoefenen”.

    Nu zijn we de Admirals al kwijt. Ik moet er niet aan denken dat ik straks met mijn kinderen naar Duitsland moet om één van de grotere Nederlandse teams te kunnen zien spelen!

    Berichten blijven binnen komen via ( naar mijn mening) betrouwbare mensen. Van zowel binnen en buitenland. Ook bij deze laatste blijkt dat ze de zaken niet als positief ervaren.

    Kom op mensen!

      /   Beantwoorden  / 
  8. JB

    @ A. Murk

    Het klinkt mij in de oren dat je je kennis eenzijdig vergaart, dat was de reden dat ik ‘s met je wilde kletsen, dan heb je 2 kanten gehoord en mag je van mij elke conclusie trekken die je wil zonder dat je mij daar over hoort… duss…

    You gonna pick up the ball and run with it…?

      /   Beantwoorden  / 
  9. A.Murk

    JB, ik geloof oprecht in de informatie die tot mij komt. Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan deze informatie.

    Reden van twijfel is er echter wel gerezen bij de informatie die tot nu toe door verenigingen is verkregen! De “coup”, zoals deze wordt genoemd door een collega van mij heeft er voor gezorgd dat er kans is voor, de door jou eenzijdige, ontwikkelingen.

    De vraagtekens over het wel of niet rechtsmatig handelen van een “commissie”, zegt al iets en ook nog steeds geen, door een ALV gekozen bestuur is, spreekt boekdelen.

    Een veroordeling tot het betalen van een boete, een uitspraak van een rechter waarin de zogenaamde “bestuursleden” van een bond ter verantwoording worden geroepen zegt eigenlijk wel alles.

    Verenigingen behoorden dit ook te weten. En zoals het er nu uitziet zal dit door de commissie, die momenteel de zaak moet aansturen, niet naar buiten worden gebracht!

    Overigens komen jou initialen ook voor bij het rijtje mensen die ik heb doorgekregen, welke mede zorg hebben gedragen voor het plegen van de rommel die het nu is.
    Nu vraag ik me af, wie en wat is nu eenzijdig? Het is naar mijn bescheiden eens tijd om juist ook deze, andere kant door geïnteresseerden te laten zien!

    Alle informatie die ik krijg komen van verschillende kanten. Nationaal en internationaal! Dat laatste ziet er ook zeer triest uit!
    Dat het tot een “alarm call” lijkend geheel komt is wat mij zeer verontrust als AF fan!

      /   Beantwoorden  / 
  10. JB

    Murkje,
    Ik ben niet van plan te proberen je van mijn gelijk te overtuigen (dat wil ik nooit, neigt mij teveel naar totalitaire heerserij, liever heb ik te maken met mensen die verschillende mensen aanhoren en dan een eigen mening baseren op al die verschillende info – of geloof je ook nog steeds in Sinterklaas, dat is je toch ook ooit uit betrouwbare bron medegedeeld?), ben gewoon geinteresseerd in JOUW MENING… Tot nu toe schrijf je alles in fragmentarische, bijna retorisch vraagstellend aandoende, kreten/statements waarin telkens wordt verwezen naar jouw bronnen (alsof je een citatenoverzicht opstelt)… Wees een vent en bel me op nul-zes-vier-zeven-een-een-een-twee-nul-negen, drinken we ergens gewoon een frisje (of een biertje als je wil) en bomen we in alle rust en zonder agenda over de toestand in de AF-wereld!

      /   Beantwoorden  / 
  11. perryhendriks

    We zijn benieuwd of de handschoen wordt opgepakt en of het gouden goedje rijkelijk vloeit. Ben ervan overtuigd dat we dat hier binnenkort weer kunnen lezen. Een mooie gedachte met het oog op Kerstmis!

      /   Beantwoorden  / 
  12. A.Murk

    Wat ik hier zie is een dwangmatige manier van gelijk willen halen op de manier zoals “die” persoon bepaald. Niet dus!
    Wellicht is dit ook de standaard van de persoon om mensen en zaken te benaderen.

    Ik heb duidelijk een gevoelige snaar geraakt en dat zegt genoeg.

    Nu ben ik wel een AF fan maar het lijkt mij meer zorg om het overleg met de mensen binnen de American Football wereld aan te gaan en de zaken eens goed te gaan regelen, voor de sport! Voor de Sport!!!
    Omdat deze in Nederland heel dichtbij de afgrond staat.

    Nationaal zijn er nu twee kampen aan het vormen. Gevaar voor splitsing! Lijkt me niet de bedoeling.
    Internationaal zijn we alle geloofwaardigheid kwijt!

    Wat moet er dan gebeuren denken jullie?
    Ik, in overleg met de personen die hebben aangegeven “het” te zullen gaan doen?
    Of moeten deze personen misschien eens aan het werk!
    Ik begin langzaam het gevoel te krijgen dat er te weinig kennis van bestuurszaken binnen de huidige groep mensen is om te voeldoen aan een goed lopend geheel. Gaat het AF dan toch naar de knoppen of heb ik het helemaal mis?

    Perry heeft een punt! Het wordt zo, hier een over en weer van zaken die uiteindelijk ergens anders beslist zullen moeten gaan worden. Discussie zijn er niet voor hier en ik heb ook niet behoefte om in discussie te gaan.

    Ik ben van de gedachte overtuigd dat er geen of weinig beeld is / was over wat de huidige “leiding” heeft gedaan en doet. Dat moet duidelijk worden zodat ene ieder die geïnteresseerd is weet wat er gebeurd en gebeurd is!

    Ik ben een fan die meent dat ook die andere kant naar voren gebracht moet worden. Dat zal ik dus doen.

    Wat betreft het contact opnemen: mensen hebben andere meningen, andere inzichten en visies.

    Ik zou JB adviseren om vooral eens zorg te gaan dragen voor het AF. Ik geloof dat je heel veel te doen en te bespreken hebt, met velen.
    Doe het snel! Het gaat niet goed met het AF in NL! Dat hebben enkelen op hun geweten.
    En daar is dit allemaal om te doen! Niet om mij, en niet om jou!

    Misschien kun je hier eens, in zicht van velen, inhoudelijk ingaan op zaken die ik of anderen schrijven, in plaats van achter het scherm van een telefoon!

      /   Beantwoorden  / 
  13. JB

    Duidelijk iemand die geen redelijke confrontatie wenst aan te gaan, ook goed, wees één van de stuurlui aan de wal…

    Als je inhoud wilt zou ik aan “jouw bronnen” vragen hoe zij gisteren het voorzittersoverleg hebben ervaren… Ik heb dat als een goeie ervaren, en met mij de 13 aanwezige verenigingen van de 21, ook! Daarnaast waren er 3 verenigingen met kennisgeving afwezig, 4 zonder bericht afwezig en is er 1 vereniging faciliterend.

    En voor een afsplitsing hoef je niet bang te zijn: gisteren werd wederom duidelijk dat de verenigingen duidelijk op 1 lijn zitten wat de te stellen prioriteiten binnen de sport betreft…! Alleen zijn deze prioriteiten beduidend anders dan door het vorige bestuur werd uitgevoerd, en DAT is de reden dat er een botsing ontstond tussen het vorige bestuur en de leden met als gevolg dat het bestuur toen ZELF bedankte en is opgestapt…!

      /   Beantwoorden  / 
  14. A. Murk

    Hoe weten de verenigingen dan dat het goed gaat? Want ik hoor wat anders!

    Zucht!

    Er staat aardig wat geschreven JB.
    Nog steeds geen inhoudelijke reactie op die zaken van wie “jij” zegt dat het allemaal goed gaat.
    Ik wacht wel af.
    Ik hoop in ieder geval dat het allemaal goed zal aflopen. Nationaal en Internationaal.

    Eerlijkheidshalve moet ik zeggen, zeker na reacties van JB, dat ik daar weinig toekomst in zie, tot nu toe.

    Laten we het er bij houden dat ik andere berichten en…, het daarbij behorende bewijs heb.
    Laat iemand anders maar eens het tegendeel bewijzen. Graag, want dat zou goed zijn voor de sport in NL.
    Jezelf zeggen dat zaken goed gaan kan vaak een begin zijn. Helaas vaak ook niet!

    Ik blijf het allemaal volgen en wanneer nodig zal ik de informatie bekend maken, opdat mensen weten wat er gebeurd.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Jan

    Pff wat een geneuzel. Als je vindt dat het allemaal zoveel beter kan, doe er dan wat aan i.p.v. heel hard schreeuwen maar ondertussen niks doen….

      /   Beantwoorden  / 
  16. A. Murk

    Kijk daar zijn we dan. Mmm …interessant!

    Dus een ieder die de sport een warm hart toe draagt MOET zich in gaan zetten op de manier zoals gedacht word door anderen! Het moet in het straatje passen!

    Misschien willen mensen zich er niet voor inzetten omdat vertrouwen, visie, sportiviteit, inzicht en (bestuurs)ervaring ontbreekt.
    Of hebben mensen ook nog andere zaken.

    Ik ben zo brutaal geweest om eens op een forum te gaan kijken! Me eens te verdiepen in het verleden van het AF.

    Het is dus vaker voorgekomen en ik was hiervoor gewaarschuwd. Interessant!
    Diegenen die in het verleden al te veel een andere visie hadden werden gewoonweg niet aangehoord en genegeerd en technisch buiten het AF gehouden.

    Voor diegene die het lezen en willen weten wat er zich afspeel, is dit een leuke manier om elkaar op de hoogte te brengen.
    Voor diegene die liever zijn / of haar ogen sluit een pijnlijk iets!

    Maar … het komt allemaal goed!

    Of toch niet?
    Ik hoop dat als ik terug ben van een lange vakantie, er een gekozen AFBN bestuur zit, met daarin “sportmensen” geen “winstzoekers” en dat verenigingen zich heel goed realiseren wat en wie zij kiezen en wat minder naar de geijkte presentaties, excuses, verwijzingen naar anderen en gerechtelijke onkunde luisteren!

    Heel veel fun en kijk uit

      /   Beantwoorden  / 
  17. JB

    Murkmeister, lees nog ‘s goed…
    “Hoe weten de verenigingen dan dat het goed gaat? Want ik hoor wat anders!”

    13+3=16 van de 21 aangesloten verenigingen waren zaterdag vertegenwoordigd, van de 5 die een echte no-show waren is er 1 faciliterend (scheidsrechters) en in de persoon van de dagvoorzitter stiekum wel aanwezig, 1 andere vereniging heeft slechts 2(!) leden nl. bestuursleden ingeschreven… Dus er waren eigenlijk slechts 3 verenigingen niet en 17 van de 20 wel > 85%…
    De verenigingen zijn dus met z’n allen hard bezig om de boel op orde te brengen en zijn zich terdege bewust dat dat langer dan een paar dagen duurt!

    Er zijn 4 hoofdprioriteiten opgesteld, onder te verdelen in zo’n 8 à 10 subs. Over 2 weken komt men weer bij elkaar om het huiswerk wat ze hebben meegekregen te bespreken en verder uit te werken, maar ja, dat wist je natuurlijk al vanuit je welingelichte bronnen?
    Of houden zij zich ook bij deze overleggen weer afzijdig? Niet stemmen betekent later niet klagen is mij bijgebracht toen ik voor het eerst mocht stemmen voor de 2e kamer, dat geldt hier ook…

    Maar maak je niet druk, ik vind je voorlopig 1 van de beste stuurlui aan de wal!

      /   Beantwoorden  / 
  18. A. Murk

    Voor het vertrekken nog even.

    Eerst “Murkje”, nu “Murkmeister”.

    Het zegt wel erg veel van het niveau der persoon. Kun je niet gewoon reageren?
    Wat is dit?
    Wat kinderachtig zeg!
    Een andere mening en dan dit, omdat jij je zin niet krijgt en iets anders leest dan je wilt lezen?

    Ik zie nu dat jij de JB bent die als JB bekend staat bij mijn bronnen!
    Een van de personnen die achter de rug van een vorig bestuur de zaak hebben doen laten ontploffen (zie onderwerp boven; “Bom onder AFBN”).

    Ik wens de mensen / verenigingen, spelers en scheidsrechters veel succes!

      /   Beantwoorden  / 
  19. perryhendriks

    Met alle respect, heer Murk, maar volgens mij is er hier slechts een persoon bij ‘Reacties’ die een aanbod heeft gedaan om uw (wellicht eenzijdige en gekleurde) informatie aan te horen en waar nodig te bevestigen / ontkrachten. Zelfs nog onder het genot van een biertje. Die persoon is JB en u heeft dat aanbod afgeslagen.

    Lijkt het me niet meer dan logisch dat na het afslaan van dat aanbod we ook niet verder op de materie ingaan. Het principe hoor-wederhoor is een waardig en krachtig principe. Laten we dat zo houden.

      /   Beantwoorden  / 
  20. A. Murk

    Beste Perry,

    Ieder zijn of haar geloofsovertuiging.
    Ik geloof dat dit soort zaken blijven gelden voor mensen met een brede kijk en een eerlijke openheid (zie ook vorig schrijven).
    Wat vreemd dat een tegenwoord een verplichting met zich meebrengt!

    Woorden welke gekozen worden om te overtuigen met een uitnodiging, zeggen niets over de intenties van de persoon of het wel of niet van zijn haar gelijk. Ook niet van de ander. Uw interpretatie valt op.

    Ik hoop dat JB, nu dat hij gekozen heeft geen HC meer te zijn bij Rotterdam, de juiste stap heeft gemaakt.
    Zaken opzet en afmaak waar aan hij begint.
    Dat hij dit ook doet als hij zijn zin niet krijgt.

    Ik ken de beste man niet persoonlijk maar wens hem veel succes.

    Overigens Perry, de kop zoals hierboven geschreven was het onderwerp. Ik geloof dat ik me hiervoor heb ingezet.

    Wat me overigens wel verbaasd is dat ik ook van jou geen inhoudelijke nieuws heb mogen lezen over het onderwerp. Is dit vanwege je functie of komt er geen informatie bij je binnen?

    Tot ziens en ik wens je veel wijsheid.

      /   Beantwoorden  / 
  21. perryhendriks

    Ik ga me inhoudelijk niet in deze discussie mengen. Mijn opmerking in de vorige post had puur te maken met het proces, waar deze online discussie naar toe te herleiden is.

    Uw inzet voor het onderwerp staat overigens buiten kijf.

      /   Beantwoorden  / 
  22. A.Murk

    Vakantie maar toch te belangrijk om niet te schrijven!

    Let op!

    Dit is een oproep aan alle verenigingen.

    Mochten jullie AF, en dus de bond, willen behouden dan is het NU zaak om alle informatie omtrent de handelingen en het financieel gebeuren in de gaten te gaan houden!

    Het gaat heel ver om hier alle gegevens te schrijven maar JULLIE (de verenigingen) weten hoogstwaarschijnlijk niet wat er momenteel speelt met / in en door het “niet gekozen bestuur” .

    Het is jullie recht om te weten hoe het er voor staat, wat er gebeurd en zeker het financiële aspect te mogen inzien! Als jullie niet opletten en daar waar nodig is ingrijpen dan kan het op een dag gewoonweg te laat zijn!

    Verenigingen, jullie blijken niet op de hoogte te zijn van zaken die momenteel door de mensen die de AFBN willen leiden worden gebezigd!

    Als het zo door gaat zal er door een gerechtelijke uitspraak, welke NIET wordt opgevolgd, veel geld verdwijnen welke jullie als vereniging zullen moeten gaan ophoesten.
    Nee, er is NIET voldaan aan een gerechtelijke uitspraak. De mensen van de AFBN vinden zelf van wel en laten zich leiden door intern juridisch onvermogen en ego om te voldoen aan wat hn opgedragen is.

    Zijn dit de mensen die in de toekomst u moeten vertegenwoordigen?

    De uitleg zal waarschijnlijk zijn dat dit bij het vroegere bestuur ligt maar naar mijn bescheiden mening is dit al een tijdje voorbij de “schuld” van vroegere bondsbestuursleden te kunnen gebruiken.

    Vergis U niet! Van het oude bestuur zitten er weer twee binnen de groep bestuurders.
    Maar nu terug naar de sport!

    Willen we de sport behouden doe iets met deze informatie.

    Dit is een “alarm call”!!

    Het is natuurlijk een ieder vrij om hier wel of niets mee te doen. Net zoals ik mijn steentje wil bijdragen om de sport te kunnen laten voortbestaan en mijn kinderen te kunnen laten spelen in de toekomst.

    Maar er is inmiddels gerechtelijke informatie tot mij gekomen die het AF in NL geld gaat kosten.

    Als dit allemaal doorzet dan komt dit naar mijn en anderen hun mening door ego gedrag en naar blijkt, verschrikkelijke onkunde van de huidige leiding in / om het AFBN bestuur.

    Wie is verantwoordelijk? Wordt wakker mensen!!

    Ik hoopte ten zeerste dat dit allemaal goed gedraaid kon worden of dat de informatie onjuist was. Helaas kan ik dat (nog)niet beamen! U?

    Organiseer U en neem de moeite om een soort van controlerende rol op u te nemen.

    Is er niets, dan zou het toch alleen maar oké zijn! Maar wat als er wel iets speelt?

    Er is al zoveel waarvan de verenigingen niet weten wat en hoe er gespeeld is (zie mijn vorige schrijven).

    Deze bestuurders blijken
    (en gemeend tot mijn grote spijt) niet bezig te zijn met UW AF maar met handelingen die afleiden van het werkelijke doel.

    Maakt dit deze mensen geschikt om U te vertegenwoordigen?

    Ik vrees met grote vrezen als dit zo doorgaat dat dit ons als sporter / liefhebber wel heel erg zou kunnen gaan tegenvallen. En niet alleen met het in dit schrijven genoende onderwerp!

      /   Beantwoorden  / 
  23. JB

    A.Murk,

    Je schrijft een fan te zijn, betrouwbare bronnen te hebben, het beste met de sport voor te hebben… Dat wil ik allemaal geloven, ik wil je niet van mijn gelijk overtuigen, ik heb geen beef met je, etc…

    Ik vraag je dit: als jij zulke concrete info hebt, en je vindt dat er wat mee kan en moet worden gedaan, gooi dat dan niet (alleen) hier op deze blog, maar vraag aan je bronnen (vinden die het ook belangrijk dat iedereen het weet, en zo ja waarom melden zij dat dan niet aan de overige verenigingen?) om de email-adressen van de overige verenigingen (of zoek en vind ze op afbn.org) en stel ze ervan op de hoogte want op deze blog zullen de verenigingen niet te vinden zijn…

    Ik nodig je op persoonlijke titel, maar als het moet ook in functie van Rotterdam, uit om, wanneer je terug bent van vakantie, mee te gaan naar één van de voorzittersoverleggen en hen daar dit nieuws te brengen. Al moet ik je ophalen vanuit Groningen, Maastricht, Middelburg, Den Helder of vanaf één van de Waddeneilanden, ik haal je op en breng je terug…

    Anyhoe, maak je uitspraken hard zodat we er wat mee kunnen (of stel de verenigingen op de hoogte) of stop met je stemmingmakerij (want zo komt ‘t op mij een beetje over)!

    Nogmaals, ik wens een dialoog in het belang van de sport, niet een welles-nietes-spelletje tussen jou en mij…

    Je kan me eventueel privé bereiken via wiljo-apenstaartje-hotmailpuntcom en nul-zes-vier-zeven-een-een-een-twee-nul-negen…

      /   Beantwoorden  / 
  24. JB

    Je kan ook een post doen op het nationale forum, ongetwijfeld ken je dat forum en weet je ook dat daar veel spelers en coaches te vinden zijn die helemaal niets met zowel het oude als het interim bestuur als de voorzittersoverleggen van doen hebben en ook zeker kritisch zijn en dus hun bestuurders kritische vragen zullen stellen…

      /   Beantwoorden  / 
  25. A. Murk

    JB, ik geloof dat je het niet echt begrijpen wil maar dat is ook niet zo gek gezien jou rol in dit alles!

    Ik doe geen “zaken” met jou en / of met mensen die zich denigrerend uiten (Murkje) of gewoonweg hun zin willen hebben!
    Jou manier is niet de mijne.

    Voor de rest wens ik je heel veel sterkte met “jou gelijk”.
    Hierbij laat ik het! Ik laat deze site voor wat het is. Lezen en info delen!
    Omdat IK het, wat mij betreft zo wil!

      /   Beantwoorden  / 
  26. JB

    @ A. Murk

    Jammer dat je het zo ziet, echt jammer… Ik was even in de veronderstelling dat je echt iets wilde betekenen voor de sport!

      /   Beantwoorden  / 
  27. B. Murk

    “Jou” is dus met een W aan het eind….

      /   Beantwoorden  / 
  28. Dan

    Steek een kaars aan als het donker is in plaats van te klagen dat je niets kunt zien…

      /   Beantwoorden  / 
  29. Arno

    A. Murk,

    Ik moet het toch met JB eens zijn op het punt dat je geen direct contact wil hebben. Beetje raar. Ik lees vooral veel over “bronnen” maar verder geen voorbeelden. Vooral veel tekst weinig inhoud en veel van hetzelfde.

    Ik ga me verder niet inhoudelijk met deze discussie bemoeien maar door de opmerking:
    Ik doe geen “zaken” met jou en / of met mensen die zich denigrerend uiten (Murkje) of gewoonweg hun zin willen hebben!
    Jou manier is niet de mijne.

    Denk ik vooral dat je het zelf allemaal niet hard kan maken wat je hier zegt. Wees een vent en neem contact op met JB of ga iets echt nuttigs doen lijnnen trekken op een football field ofzo

      /   Beantwoorden  / 
  30. A. Murk

    Hier zijn dan precies de zaken zoals ze omschreven waren door de zeer goede informatie en de daarbij behorende contacten van mij. Een herhaling van mijn vorige standpunt kun u in dit onderwerp terug vinden.

    Ik hoef mezelf of anderen op geen enkele manier te bewijzen. Dit wordt echter door sommigen en wellicht wel door velen anders gezien. Niets mis mee ….
    Of misschien wel?
    Misschien kunt “u” het eens omdraaien. Schrijf u en / of anderen het tegendeel en de feiten die U hebt.

    We zullen wel gaan zien.
    Misschien is het voor anderen wel duidelijk dat er niets klopt en zeker ook juridisch niet, van de hele AFBN zoals deze nu gedraaid wordt.
    Er wordt niet eens voldaan aan de eigen regelstelling en aan die van de wet die geld voor bond / verenigingen.
    Ik begrijp dat als u dit niet weet, het niet ziet of … het niet wil zien, er een andere mening op na zou willen hebben!
    Ga U vooral uw gang! Het is uw recht!
    Of dit recht goed doet aan het AF in NL betwijfel ik.

    Ondertussen heb ik weer wat informatie over de door sommigen van u op “handen gedragen” zo geheten bestuursleden van de AFBN.
    Hierover later meer.

    Ik wens u nog steeds veel wijsheid en inzicht maar vooral ook kennis.

    Maar hier geldt zeker: “als u niet wil zien is dat geen bewijs dat het er niet is”.

      /   Beantwoorden  / 
  31. JB

    “Hier zijn dan precies de zaken zoals ze omschreven waren door de zeer goede informatie en de daarbij behorende contacten van mij.”

    Hier… Waar?
    Ik zie geen “precies omschreven zaken”…

    Zeeland of Brabant? Precieser: Middelburg, vh Eindhoven of misschien zelfs wel vh Alphen?

    ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  32. Ralph

    Gezellig… Alphen? Wat is er met Alphen? Ik dacht eerder Rotterdam

      /   Beantwoorden  / 
  33. Dan

    Ralph, niet uit Rotterdam. In deze teksten staan andere grammaticale- en spelfouten dan de teksten die we tot nu toe voorbij hebben zien komen.

      /   Beantwoorden  / 
  34. Ralph

    Wat is er dan met Alphen….

      /   Beantwoorden  / 
  35. ........

    … hele diepe zucht!

      /   Beantwoorden  / 
  36. JB

    @ Ralph:
    Bel me anders ff of mail me (zie eerdere posts in dit topic) dan leg ik je uit wat ik bedoel, niet alles is zondermeer geschikt voor een openbaar blog…

    En op zich is er helemaal niets mis met Alphen! ;-p
    (of Middelburg of Eindhoven…)

      /   Beantwoorden  / 
  37. A.Murk

    Enige tijd geleden was er een zeer vreemde en laten we zeggen achterbakse en misschien wel zeer domme manier van een bestuur naar huis sturen!
    Dit, naar ik begrijp, opdat anderen dit beter zouden kunnen, meer, en vooral anders.

    Inmiddels is er een tijd voorbij en komt er wederom informatie tot mij dat de initiatiefnemers van dit alles zich nu al niet kunnen houden aan hun beloftes waaronder de competitie sneller bekend te maken. Tegenvaller voor de groep? Jammer!

    Inmiddels zijn de heren te laat met het starten van een erkende coach opleiding. Ook dat zouden ze allemaal wel beter kunnen!
    De kansen voor subsidie zijn hierdoor zo goed als te niet gedaan.

    Zo goed als niets komt er naar ons toe wat betreft de nationale teams. Je kunt je afvragen wat voor mensen dit op hun geweten zouden hebben mocht hierin geen groei zijn!

    Wat betreft de eerder aangegeven rechtelijke keus van het “bestuur” om risico te nemen met gelden van de leden. ze hebben zich daadwerkelijk bewust niet gehouden aan een gerechtelijk order!

    In Januari moet er een bestuur worden gekozen. Welke personen zullen zich dan gaan mengen met oa. de financiële situatie? Welke is achter gelaten door de mensen die dit nu, op dit moment zo hoog in hun ego zitten dat ze zaken zelfs juridisch denken te kunnen mogen indekken naar eigen inzicht.

    Hoe kunnen (en ze bewijzen zichzelf)deze groep mensen, welke een niet gekozen bestuur zijn (dit bestaat statutair niet) en zich daarom maar ai bestuur noemt, de keus maken om een nieuw AF team uit te sluiten?
    Dit is werkelijk ongelofelijk en naar ik hoop nog terug te draaien door intense spijt.

    Het gaat hier om vooral jeugdspelers!

    Goed werk, veel beter dan wat was. Of gaat er hier iets niet goed?

      /   Beantwoorden  / 
  38. JB

    “Inmiddels zijn de heren te laat met het starten van een erkende coach opleiding. Ook dat zouden ze allemaal wel beter kunnen!
    De kansen voor subsidie zijn hierdoor zo goed als te niet gedaan.”

    Dat hadden je bronnen of jijzelf natuurlijk wel op tijd voor elkaar gekregen…

    Genoten van je vakantie?

      /   Beantwoorden  / 
  39. C. Murk

    “..Enige tijd geleden was er een zeer vreemde en laten we zeggen achterbakse en misschien wel zeer domme manier van een bestuur naar huis sturen!…”

    Volgens mijn betrouwbare bronnen zijn ze zelf opgestapt.

      /   Beantwoorden  / 
  40. A. Murk

    We dachten al zoiets.

    De mensen die de AFBN in een dal hebben gekregen (zeker ook internationaal), zijn de zelfde als de mensen die hier lezen en schrijven.

    De onkunde en het gebrek aan professionaliteit straalt er overal vanaf.

    In de hoop dat mijn schrijven juist wordt gelezen door “anderen” probeer ik AF geïnteresseerden op de hoogte te houden.

    Ik kreeg wat mailtjes van een speler van een forum door gestuurd en daar, helaas zeer betreurenswaardig, dezelfde teksten van (waarschijnlijk) exact de zelfde personen.

    Deze personen blijven maar ontkennen en wijzen naar anderen, gaan niet op professionele manier met zaken om terwijl ze overkomen (!) als zijnde de vertegenwoordigers van AF in NL.

    Jammer dat dit niet door veel meer anderen wordt gelezen ( ?), welke er ook baat bij hebben dat het AF in NL een andere weg in slaat dan wat er nu wordt afgelegd over de weg van Ego en onkunde.

      /   Beantwoorden  / 
  41. M.E.E. Lezer

    Geachte heer A.Murk (beste Johan)

    Spijtig dat je alle lezers van dit blog op de negatieve punten van het huidige bestuur attent maakt. Met een meer positieve insteek in je verhaal had je beter alle positieve punten van het vorige bestuur toe kunnen lichten. Daarmee zouden de lezers van dit betoog misschien wel spijt kunnen krijgen van de hele gang van zaken en bij de leden aan kunnen dringen op eerherstel van het oude bestuur. Dit natuurlijk zonder die paar raddraaiers die in dat oude bestuur een zetel hadden.

    Voor wat betreft die bewust coaches opleiding en de nu misgelopen subsidie zal er helaas een nieuwe groep vrijwilligers opnieuw aan de slag moeten om inderdaad een erkende coaches opleiding te gaan maken. Voor zover mij bekend was er door het oude bestuur al een compleet plan gemaakt wat helaas wegens rancune niet is overgedragen. Spijtig natuurlijk dat de mensen die zich zo hard hebben ingezet om alles te doen ten goede van de sport, het nu blijkbaar niet meer zo goed met die zelfde sport voor hebben en zelfs deze schade toebrengen op meerdere fronten.

    Ik persoonlijk zal de reacties op dit blog met interesse blijven volgen en kijk al uit naar de volgende inside information die je via dit medium met ons wilt delen.

    M.E.E. Lezer

      /   Beantwoorden  / 
  42. A. Murk

    Beste heer / mevrouw,

    Leuk u ook hier al geïnteresseerde te mogen lezen.
    Wat denkt u? Het oude bestuur is opgestapt na het falen door een gebrek aan inzicht, van de verenigingen en de zeer ondermaatse rol van een commissie die duidelijk geen kennis van zaken hadden betreft het functioneren van een commissie.

    Als ik jaren lang mij zou hebben ingezet voor het AF in NL en ik zou op die manier aan de kant gezet zijn door de verenigingen en door toedoen van een groepje … ( er zijn bijna geen woorden voor te vinden inmiddels).
    Dan moet gaan samen werken voor een “afhandeling”, waarin er sprake is van smaad met deze mensen die gene flauw benul hebben hoe zaken op niveau werken.
    Hierin ook nog eens de “eigen” statutten aan hun laars lappen en als overmaat van ramp zichzelf ook nog het recht toe eigenen om beslissingen te nemen die niet door een ongekozen bestuur kunnen worden gedaan.

    Het is dan niet zo gek dat er rancune is. In mijn ogen niet van de kant van oud bestuurleden (5 als ik me niet vergis) maar vanuit degenen die dit allemaal zelf hebben opgezet.

    Wat de opleiding betreft ben ik zeer goed geïnformeerd daar deze ( toenmalige ontwikkelingen)in ons weekblad geplaatst zou worden.

    Bij de “overdracht” was er en is er nooit interesse geweest voor dit onderwerp en heel veel andere zaken. Alle moet anders en andere hun naam moeten er “boven”.
    Dit zegt genoeg over de capaciteiten en het niveau van de dames en heren die het NU allemaal zo goed voor elkaar zouden moeten hebben.

    We zullen gaan zien hoe en wanneer.

    Misschien is het voor u nodig om te weten dat ik geen “meneer” (Johan??) bent maar dat u wellicht had kunnen nadenken dat er een mogelijkheid zou zijn dat ik een “mevrouw” ben.

    Nu wordt het meer en meer een enorm falen met als gevolg een enorme rommel in bijna alles wat er gebeuren moet.
    Grote monden van wie het allemaal wel beter kan hebben er nu al toe geleid dat er minder tot geen subsidie meer aan te vragen is voor een bepaalde periode, er oude bestuursleden die weggestuurd zijn door enorme grote ego`s ( stiekem) worden benaderd om hun spelletje mee te spelen (want zo kun je het nu wel noemen), het AF in NL inmiddels in het buitenland minder serieus wordt genomen, de AFBN al helemaal niet meer als vol wordt aangezien door andere bonden, … en zo kan ik nog wel even door gaan! Let aankomende tijd maar op want er speelt nog veel meer wat later misschien eindelijk eens wat ogen zal doen gaan openen!

    Het zal nog wel even doorgaan, het ontkennen en wijzen naar anderen.

      /   Beantwoorden  / 
  43. A. Murk

    … bijvoorbeeld in de volgende reactie.

    Ook uit uw reactie (M.E.E.R.) blijkt maar weer eens dat er vaak van één kant wordt gekeken.

    Mede ik zelf teken voor die andere kant en juist niet de zogeheten “juiste”kant.
    Die kant die zo graag stil wordt gehouden door een groep mensen. We weten inmiddels wel welke mensen dat zijn. Ik uit teksten anderen ook uit persoonlijke ervaring.

    Deze mensen proberen, daar waar personen binnen het AF een kritische noot laten horen, als het even kan deze met de grond gelijk te maken worden. Ook daar weer … dezelfde personen.

    Deze conclusie en feitelijkheden blijken maar weer eens na het lezen van een mail welke informatie bevatte van een forum.
    Wederom met ongeloof heb ik dit gelezen.

    Maar ook hier … er zal wel weer een verklaring voor zijn die wijst naar
    (altijd) de mensen uit het verleden!

    Is het nu wachten op de (betaalde) directeur AFBN, die het allemaal wel zal gaan rechtzetten (maar die nu wegkomt door zich rechtelijk te ontrekken van alle verantwoordelijkheden)?

    Het komt allemaal goed want het gaat allemaal goed! Of toch niet?

      /   Beantwoorden  / 
  44. M.E.E. Lezer

    Geachte A.Murk,

    Als ik alles zo lees is het naar mijn mening toch spijtig dat u naast uw (oud)bestuurlijke “informatie bron”, die u slechts éénzijdige informatie verstrekt, geen informatie heeft van de “tegenpartij”. Terugkijkend op een aantal jaren American football in Nederland en het bestuur daarvan heeft het voormalige bestuur zich ook niet altijd aan alle “juiste” regels gehouden en zijn er maar weinig (vrijwilligers) besturen die alles perfect uitvoeren. Als een rechterlijke macht al de fout in kan gaan zoals in Den Bosch onlangs gebeurt is kan men dat niet vreemd vinden bij amateurs.
    U bent blijkbaar van mening dat de heren van het vorige bestuur veel professioneler waren, meer capaciteiten hadden en netter te werk zijn gegaan dan nu gebeurt. Persoonlijk ben ik van mening dat indien dit het geval zou zijn, bij een overdracht, ALLES, (ook daar waar tijdens een overdracht geen specifieke interesse voor was) in het belang van de sport overgedragen zou moeten worden.
    Blijkbaar is dit uit (zoals ik het zie) rancune niet gedaan en is de sport op deze manier door betreffende heren geschaad. Uit uw verhitte betoog, wat u volgens mij voert in het belang van de sport, komt hier echter geen kritiek op richting betreffende personen maar eerder praat u het goed omdat hen, in uw ogen, onrecht is aangedaan.

    Mijns inziens zetten alle vrijwilligers zich in voor het belang van een doel, een sport of andere organisatie, en wanneer een meerderheid van stemmen niet meer achter deze vrijwilliger staat, veranderd dan het doel van deze vrijwilliger? Word de sport (in dit geval) dan minder belangrijk voor hen en gaat persoonlijke rancune dan zwaarder tellen? In dit geval lijkt mij dit wel en getuigt dat niet van de door u aan hen toegekende “professionaliteit”

    Aangaande het feit dat het nu “een rommel” word lijkt mij dit mede veroorzaakt door het gebrek aan een “eerlijke” overdracht dan dat dit gebeurt wegens onkunde.
    Eerlijk gezegd trek ik mij persoonlijk niet veel aan van wat anderen vinden en denk ik dat de mening van “andere bonden” en de mening vanuit het buitenland geen invloed mag hebben op een gezonde opbouw van het American football in Nederland.
    Wat betreft subsidies heeft u blijkbaar ook contacten bij de subsidie verstrekkers en klaarblijkelijk ook goede contacten met het huidige (interim) bestuur omdat u nu al weet dat er subsidies zijn ingetrokken/afgewezen/misgelopen. Het mag voor iedereen overduidelijk zijn dat in ieder geval de subsidie voor het opzetten van een coaches opleiding misgelopen is omdat er bij de overdracht, van het oude bestuur naar het interim bestuur, (in mijn ogen bewust) zaken niet zijn overgedragen waardoor een subsidie hiervoor niet kan worden aangevraagd.

    U sluit het eerste stuk af met een zins snede die meer lijkt op een dreigement dan op een voor aankondiging van meer “inside information”

    Uw tweede stuk sluit u af met een passende zin die je ook iets anders kan formuleren en daardoor twee kanten kan laten zien
    En als ik de huidige stand van zaken eens bekijk zit er in alle twee een kern van waarheid.

    Het ging allemaal goed dus het was allemaal goed! Of toch niet?

    Met een sportieve groet M.E.E.Lezer

      /   Beantwoorden  / 
  45. JB

    Feit: het vorige bestuur (met enkele kleine wisselingen/aanvullingen) heeft vanaf 2001

    hard gewerkt om de 2 toenmalige bonden te fuseren, respect! Dat is niet overal en altijd

    perfect gegaan, maar dat neemt niets weg van het harde werk inclusief de privé-lening

    door de voorzitter en de waardering die daarvoor bij de verenigingen aanwezig was en nog

    steeds is.

    Feit: een lange tijd heeft niemand zich bekommerd om de bestuurlijke zaken (vaak uit nood

    omdat de verenigingen zelf maar net het hoofd boven water kunnen houden) en zat iedereen

    er als zoutzakken bij op de ALV’s… Dit geeft het bestuur dus veel beleids- en

    werkruimte en creeert een soort van gewoonterecht op een aantal zaken.

    Feit: de laatste 3 jaar is een zacht gefluister om opleidingen, nationale competitie en

    enkele andere zaken verworden tot een schreeuw om aandacht een jaar geleden. Pogingen

    hier door de jaren heen iets aan te doen zijn klein gebleken en hebben niets opgeleverd.

    Feit: eind vorig jaar was er een groot verschil van inzicht tussen de wedstrijdcommissie,

    gesteund door het merendeel van de verenigingen, en 5/7 van het hoofdbestuur (1/7 is

    wedstrijdcommissie, 1/7 net aangesteld). Bovendien is toen op vreemde wijze de stemkracht

    van het bestuur (overigens verdeeld: 1/7 – 6/7) gebruikt om zaken door de strot van de

    verenigingen te drukken…

    Hier begint door de krasjes heen de onderliggende structuur versneld te corroderen

    (=roesten, voor de enkeling die hier moeite mee heeft), haarscheurtjes verworden tot

    zichtbare scheurtjes… De verenigingen wilden linksaf en het bestuur ging rechtsaf

    terwijl ze linksaf aangaven, ook na correctie bleven ze rechtsaf gaan… Een bestuur

    behoort uit te voeren wat de leden haar meegeeft…

    Feit: begin dit jaar waren er vacatures na het, conform het rooster van aftreden,

    aftreden van enkele bestuursleden. Hier waren kandidaten voor aangezocht die niet unaniem

    en zeker in gespannen sfeer door de leden werden verkozen, sterker nog, de verkiezing

    heeft niet eerder plaatsgevonden dan nadat aan het bestuur de opdracht is meegegeven de

    secretaris interim te laten functioneren tot november wanneer bijna volledige

    verkiezingen zouden gaan plaatsvinden . Er werd op voordracht van het in het blogartikel

    aangehaalde erelid een commissie ingesteld welke het bestuur hierin moest begeleiden,

    gezien de ontstane 2 kampen en het bestuur werd door hemzelf zelfs demissionair

    genoemd…

    Was de procedure voor het aanzoeken van kandidaten en het onderlinge gedrag binnen het

    bestuur m.b.t. de ambities van enkelen daarin en de uitwerking daarvan goed, netjes? Nee,

    verre van dat, en dat werkte als een katalysator op een reeds versneld proces van

    verrotting…

    Hier begon het onderling modder gooien en verwijderden de 2 kampen zich van elkaar. De

    voorheen tegenover elkaar geplaatste bestuursleden, nu beiden gebombardeerd tot paria,

    werden hierdoor naar elkaar toe gedreven en besloten elkaar daarin te accepteren.
    Ook de commissie kreeg ervan langs, zowel van het bestuur als van het tot adviseur

    benoemde erelid. De commissie heeft overigens tussentijds overleg gepleegd met haar

    opdrachtgever, de verenigingen, om haar mandaatstelling te verifieren. In de ogen van de

    verenigingen was de stelling juist!

    Feit: de 5 stelden een ultimatum, op een bijzondere ALV een keus maken tussen 5 of 2. De

    vergadering heeft het bestuur opgedragen gezamenlijk de tijd tot november uit te zitten

    gezien een aantal lopende zaken. Dit werd door de 5 als onwenselijk gezien waarna zij uit

    eigen beweging zijn opgestapt. Ja! Er is toen gevraagd aan de 2 anderen of zij zouden

    willen blijven i.v.m. overdracht van een aantal zaken en assistentie bij het uitvoeren

    van de lopende competitie, het was overduidelijk dat dat niet kon worden verwacht van de

    andere 5…

    Als de leden van een vereniging iets anders willen dan het bestuur zijn er 2

    mogelijkheden: het bestuur doet dat wat de leden haar vragen of het bestuur geeft de

    opdracht terug…

    Feit: in het vervolg van de vergadering is een interim-bestuur gekozen. Dit bestuur heeft

    aangegeven zich zelf te zien functioneren als een commissie, maar ze zijn wel degelijk

    (zelfs in functies) gekozen als bestuursleden en hebben zich de anderhalve week erna ook

    ingeschreven bij de KvK.

    Feit: er is afgesproken dat een werkgroep aan de slag zou gaan met de herstructurering

    van een aanatal zaken binnen de bond (een onvindbaar beleidsplan is bijvoorbeeld boven

    water gekomen, de stemkracht van het bestuur zal waarschijnlijk gaan worden ingeperkt,

    nieuwe prioriteiten en aandachtspunten zullen moeten worden opgesteld, etc.) terwijl het

    interim-bestuur de lopende zaken zou afhandelen.

    Feit: in de afgelopen 3 voorzittersoverleggen is veel en lang met elkaar gesproken, de

    neuzen staan dezelfde kant uit en prioriteiten worden gesteld. Men is druk bezig

    bestuurskandidaten aan te zoeken en heeft zelfs een belletje gewaagd naar een van de

    oud-bestuursleden om te polsen of er bij de individuele oud-bestuursleden interesse is om

    op een andere wijze toch de sport te blijven behartigen, de sport waarvan zij zelf zeggen

    altijd het beste ermee voor te hebben). Ze zijn immers geen van allen weggestuurd en dus

    geen van allen beschadigd!

    Feit: door laks optreden van een niet nader te noemen bestuurslid (de praeses, oeps, toch

    genoemd…) is er een aanzienlijk (…!) bedrag voor promotiesubsidie verloren gegaan,

    promotie in de ruimste zin van het woord…

    Gaat alles nu perfect? Helemaal niet, er zijn nog steeds zaken die kordater,

    daadkrachtiger, gestroomlijnder kunnen… maar je kunt niet alles tegelijk op orde

    brengen, het huis is een tijd verwaarloosd, kamer voor kamer leegruimen en kamer voor

    kamer op orde brengen is het devies, daarna bijhouden…

    I put my money where my mouth is (…), ik was erbij, dit zijn de (door mij als mens

    ongetwijfeld subjectief weergegeven) feiten. Waar zijn de feiten van de heer of mevrouw

    Murk?

      /   Beantwoorden  / 
  46. A. Murk

    Mensen,

    Het zal niet meevallen als je bij de personen hoort die nu zorg dragen voor een enorme rommel.
    Maar als het goed gaat behoef je natuurlijk geen uitleg te geven. Ook niet telefonisch! Maar wat gebeurd er hier dan?

    Struisvogel praktijken en …zoals ik al schreef > het zal altijd bij de anderen liggen!
    Schoon schip? We gaan het nog wel langer aanzien! Inmiddels is het een soap aan het worden!

      /   Beantwoorden  / 
  47. B. Murk

    domme zielige murk. hou nou toch eens op met die oproertactieken van je…. iedereen word een beetje strontziek van je gezwets, een hoop woorden die om helemaal niets gaan, met nul inhoud… Als je iets te zeggen hebt doe het dan, ipv je achter al je rare taal te verstoppen. Laat anders lekker iedereen met rust, en ga een andere hobby zoeken…

      /   Beantwoorden  / 
  48. A. Murk

    Meneer / mevrouw M.E.E.R.,

    Ik raad u aan gewoon door te gaan met uw mening en uw werk en de visie vooral hoog te houden! Het zal het enige zijn waarmee uw wat kunt doen.

    De AFBN (zoals deze nu is), de zogeheten bestuursleden (niet gekozen), het maar uitstellen van de ALV, het (ook openbaar) wijzen naar anderen (zucht), het gebrek aan ervaring inclusief visie (vooralsnog), het ontkennen van (nu al) “bestuurlijke” en financiële flaters (waaronder subsidies) wie is uw financiële voormalig bestuurslid? ), het gebrek aan communicatie naar DIE vrijwilligers (ook deze groep), het plegen van een “coup” en een bestuur naar huis sturen / laten gaan … kortom; ook u wens ik veel succes!

    Wij kijken mee en zullen stoppen hier met persoonlijke discussie en doen wat we willen doen; informatie verstrekking zoals deze op ons pad komt.
    Ongeacht wat een (niet gekozen) groep mensen vindt.

      /   Beantwoorden  / 
  49. JB

    Heer, dame Murk,

    “Ik raad u aan”, “wij kijken mee”… Ik of wij? De 5?

    De groetjes en alvast goeiemoggel…
    ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  50. A.Murk

    En het is nog steeds wachten! Wachten op de zo goed functionerende mensen welke zich nu AFBN noemen.

    Was het al zo dat mijn kinderen wellicht naar een AF team zouden gaan om te sporten. Nu is het dan zo dat ze (en ook ik dus) nog niets weten over de competitie!

    Hé, dat is vreemd! Had ik niet ergens lang geleden gelezen in de info dat juist deze mensen zo veel commentaar hadden op het verloop van de competitie? Waren zij niet diegenen met grote monden en negatieve uitlatingen over het toenmalige AFBN bestuur over dit en andere onderwerpen?

    In mijn aantekeningen worden ook wat namen genoemd aan wie toen de competitie te danken was. De grote monden echter van welleer zijn nu dezelfde die de AFBN gebruiken als scherm!

    “Het is altijd makkelijk de AFBN de schuld te geven”. Maar wie zijn dat nu dan eigenlijk?
    Ja wie zijn nu de personen die dit alles op hun schouders nemen. Hé, (weer)vreemd. Bijna allemaal dezelfde die toen juist zo`n grote mond hadden over de competitie!

    Nog beter (of juist niet). Kijk naar de mensen die nu zichzelf AFBN noemen. Vergelijk het met hun kunnen en enige statistieken die er zijn.
    Conclusie zou kunnen zijn dat dit precies dezelfde personen zijn die nog nauwelijks iets hebben gepresteerd binnen het AF en ook nog eens de mensen waren die altijd afgaven op het vroegere bestuur van de AFBN terwijl ze momenteel niets goeds hebben staan, verschillende zaken al hebben vergooid en er financieel slechter voor staan dan ooit hier voor.

    De zo goed bedoelde woorden blijken toch niet zo goed te zijn (!)
    Ze zullen het AF wel even groter, beter en duidelijker maken. Vooral promoten!

    Internationaal hebben ze direct al flaters geslagen met vreemde mailtjes en het terug trekken van nationale betekenisvolle initiatieven. Nee, de man van de “internationale betrekkingen” doet het goed hoor! Not.

    Nationaal zouden er toch meer spelers moeten komen om het allemaal sterker te maken maar een nieuw team wordt niet toegelaten terwijl deze mensen niet eens weten dat dit wettelijk niets eens is toegestaan binnen de huidige statuten van diezelfde “redders van de AFBN”.

    Maar wonder boven wonder wordt er door degene die de competitie moet organiseren een aanvraag neergelegd om niet in de Nederlandse competitie te gaan spelen maar in de Duitse!
    Een geheel team wat zou moeten worden weggetrokken uit de Nederlandse en hun “eigen” opgezette competitie!
    Dat is nog eens een promotie van je sport!
    Nee, het gaat allemaal heel goed en het zijn de juiste mensen op de juiste plaats!
    Ga zo door!

    Zijn er nu werkelijk geen (goed functionerende) mensen die zich willen aanmelden voor een bestuursfunctie? Voor straks, als de ALV er komt!
    NL wordt wakker!

    Ondertussen weet ik nog steeds niet wanneer en waar ik een AF wedstrijd in NL kan gaan zien!
    Have a nive Christmas!

      /   Beantwoorden  / 
  51. M.E.E. Lezer

    Blijkbaar is de rust op het, zogenaamde NAF Forum, een gebrek aan informatie voor u mijnheer/mevrouw/groep Murk, want een bericht van u heeft lang op zich laten wachten. Ik kijk regelmatig op deze pagina en heb dat de afgelopen weken bijna dagelijks voor niets gedaan. Ook nu, nu er wel een bericht van u is, staat er niet veel nieuws in dan verwijzingen naar uw eerdere berichten. Persoonlijk hoop ik steeds dat u bericht meer zicht geeft in de zaken waar het oude bestuur voor stond en die nu, dat ze er niet meer zijn, opeens aan het licht komen. Ik moet zeggen dat u uitlatingen steeds meer lijken op een persoonlijke vete dan op een kruistocht om Nederland wakker te schudden en het american football hier te behouden en te behoeden voor de raddraaiers die er nu aan het roer staan.
    Wat ik begrepen heb staat het één ieder vrij zich als kandidaat aan te melden voor een functie binnen een nieuw te kiezen bestuur. Dat lijkt mij voor de vrijwillig vertrokken ex-bestuurders de kans om als goed functionerende personen zich beschikbaar te stellen voor (her) verkiezing. Zoals ik begrepen heb hebben de heren Bogaard en Loman zich al herkiesbaar gesteld. In uw ogen behoren deze twee niet tot de “goed functionerende” mensen maar daar beslist de ALV over op het moment van stemming. Waarom niet de leden laten kiezen en de juist wel goed functionerende mensen als tegenkandidaat opstellen ? (hiermee bedoel ik de overige ex-bestuursleden) Gezien hun staat van dienst moeten ze toch elk individueel een goede kans maken om (her)kozen te worden. Ieder van hen heeft zijn sporen in het american football toch al ruimschoots verdiend de afgelopen jaren.
    Persoonlijk ben ik benieuwd wat er nog meer in uw aantekeningen staat en of dat met ons gedeeld gaat worden.
    Ik kijk uit naar uw volgende bericht, maar meer kijk ik toch eigenlijk uit naar de inhoud en hoop dat er volgende keer ook daadwerkelijk inhoud in zit.

    Met sportieve groet een goed uiteinde gewenst,

    M.E.E. Lezer

      /   Beantwoorden  / 
  52. A. Murk

    Wat kan ik zeggen.

    Ik hoop dat deze blog wat meer gelezen wordt dan alleen maar de vaak “blinde” steunders van een groep mensen die zich nu AFBN noemen.

    Ik hoop van harte dat hier bijvoorbeeld ouders aanwezig zijn om eens een oogje naar de juiste richting te nemen, het onttrekken van al de troep en de mening van die “gevestigde orde” ( die als zo veel heeft gedaan en hun sporen hebben verdiend, ahum).

    Zolang er personen zijn die zich alsmaar blind staren op mooie praatjes en zogeheten “vriendschappen”binnen dit wereldje, alsmaar blijven ontkennen, niet willen zien, geloven dat er maar één visie is ( die van hun zelf), nooit kunnen / willen toegeven en geen flauw benul hebben wat er zich allemaal heeft afgespeeld en nog, binnen dit onprofessionele wereldje waarin nationaal en internationaal de het AF in NL te kijken gezet is, zal er ook hier niets veranderen.

    Zoals eerder gezegd! Het is momenteel allemaal “prut”. Ik heb gisteren nog een leuk gesprek mogen hebben met een Duitse collega. Verassend dat deze weet te beamen dat het een rotzooitje is en dat men niet gecharmeerd is van dit ( en ik citeer) groepje “bla,bla onvermogen”! Hij betreurde het echter wel zeer!
    Voor mij persoonlijk is het niet van belang wat “men” hier vindt. Wat me meer naar het hart gaat is dat ouders, begeleiders, spelers goed weten wat er gaande is. Wat er gebeurd en juist eens niet van de kant van een stel die denken de sport te kunnen vertegenwoordigen / uitdragen! Dit is geboren uit enorme verbazing dat een sport zo makkelijk te gronde kan gaan!

    Ik ben gegrepen door de sport, mede door de heer B. Andrus en zijn visie op de sport in zijn algemeen.
    Dat niveau van zien, denken, uitvoeren, visie, zullen wij niet snel halen hier maar een groep hebben die doet alsof ze de sport hebben uitgevonden en welke de hand hebben gehad in een onbeschofte en respectloze manier van handelen kunnen rekenen op mijn en enkele collega`s wakende ogen en oren!

    Geen vriendjes politiek, geen rem op bevindingen, geen verdraaien van waarheden, geen bang zijn omdat, geen stoppen omdat anderen het niet goed vinden wat jij vindt, …

    Als anderen blind willen zijn omdat ze niet zien, horen of een verkeerd beeld word voorgehouden of omdat ze zo graag AFBN willen zijn, dan zullen wij hier daar iets aan doen! En dat is de waarheid.

    Spelers, ouders, begeleiders, verenigingen, jullie zelf zullen aan het werk moeten!

    Zoals het nu is zal er puur door gebrek aan kandidaten een in mijn ogen een onwaardig bestuur gekozen kunnen worden.
    Hoewel deze mensen velen hebben aangeschreven en zelfs ex-bestuursleden, (welke zij eerst hebben beledigd en zelfs onkundig vonden) hebben gevraagd, zijn de personen welke werkelijk een goede bijdrage zouden kunnen leveren aan een AFBN, direct afgehaakt!

    Het meest frappante hierin is dan weer dat er enige tijd geleden een lijst is uitgegaan waarin men vol trost personen presenteerde als zijnde kandidaten voor een functie binnen de AFBN.
    Echter hebben de meeste “kopstukken” op deze lijst zichzelf nooit opgegeven en hebben enkelen zelfs met afschuw in hun beleving met enige drang gevraagd om zo snel als mogelijk van deze lijst te kunnen worden verwijderd daar zij niets met deze mensen te maken willen hebben! Hoe onbeschoft kun je zijn?

    Waar het op neer komt is het volgende: leden, verdiep je in elk persoon wat zichzelf geschikt vindt een bestuursfunctie aan te gaan. Ga zaken optellen, zet alles op een rij.
    Er is al een tijdje zand in de ogen gestrooid, leugens verteld, geld “verloren”, …

    Vraag u eens af waarom de meeste professionele bestuurders welke zijn aangeschreven zich verre van deze groep houden!
    Oh ja hoor! Ook hier zijn natuurlijk verklaringen voor, verklaringen vanuit de hoek die er nu zitten. Vraag de lijst op en vraag de personen, die hiermee niets te maken willen hebben, zelf eens wat ze er van vinden!

    Ik wens jullie veel, heel veel wijsheid toe en heel veel succes.
    “Tot op de ALV”, of niet?

      /   Beantwoorden  / 
  53. M.E.E. Lezer

    Als ik je bericht lees lijkt dit mij een omschrijving van het afgetreden bestuur.

    “mooie praatjes en zogeheten “vriendschappen” binnen dit wereldje, alsmaar blijven ontkennen, niet willen zien, geloven dat er maar één visie is ( die van hun zelf), nooit kunnen / willen toegeven en geen flauw benul hebben wat er zich allemaal heeft afgespeeld en nog, binnen dit onprofessionele wereldje waarin nationaal en internationaal de het AF in NL te kijken gezet is, zal er ook hier niets veranderen.”

    En dit waar de verenigingen nu naar toe willen:

    “Geen vriendjes politiek, geen rem op bevindingen, geen verdraaien van waarheden, geen bang zijn omdat, geen stoppen omdat anderen het niet goed vinden wat jij vindt, …”

    Ik kan het natuurlijk ook verkeerd zien, maar als alles goed was waarom is er dan een verandering ingang gezet ?
    Het ging allemaal goed dus het was allemaal goed! Of toch niet?

    “Waar het op neer komt is het volgende: leden, verdiep je in elk persoon wat zichzelf geschikt vindt een bestuursfunctie aan te gaan. Ga zaken optellen, zet alles op een rij.”

    Nadat de verenigingen voor het blok zijn gezet met het voordragen van dhr van Brussel (slikken of stikken) Zal je advies zeker worden gebruikt. Hoewel deze meneer slechts een korte tijd in functie is geweest heeft hij denk ik genoeg bewezen.

    Aangaande de verklaringen van “de meeste professionele bestuurders welke zijn aangeschreven zich verre van deze groep houden” ben ik benieuwd wat deze zijn. Misschien kan jij ze vragen hier hun verklaring/visie te geven. Ik ga er van uit dat je hen op dit blog geattendeerd hebt, zijnde ziels verwanten.

    “Tot op de ALV”, of niet?
    Stond je ook op de lijst, of juist niet ?

      /   Beantwoorden  / 
  54. A. Murk

    Voor diegenen bij wie het er echt toe doet:

    Dit blog en dit onderwerp bevindt zich op een niveau welke erg laag is.
    Dit wordt bepaald door helaas alleen mensen welke zich bevinden binnen de groep die zich nu AFBN noemen.

    Waar u ook zult lezen. Zij zijn het die willen bepalen en dus ook van alles schrijven om hun gelijk te halen.
    Wees hierop bedacht.

    Geachte medelezer, het juiste verhaal is dat wat u kiest. Dit is vaak niet wat u hier leest.

    Persoonlijk heb ik geen binding met een nieuw of oud bestuur maar wel met de sport.

    Laat u niet van de wijs brengen door niveau verlagend gepraat en verwijzingen in schuld naar een vroeger bestuur. Bij ons op de kantoor ligt een compleet ander beeld dan wat hier wordt geschetst door verschillende personen.

    Is dit het juiste? Ja, zo ver ik kan zien (en dat is steeds verder) kloppen de zaken zoals ik omschrijf helaas maar al te goed! Met betrekking tot een opdracht voor mijn werk ben ik diep in de stof gedoken en heb ( helaas) nogal wat gevonden.

    Toch zal de ontkenning en schuld op andere hun schouders leggen nog heel lang gaan duren.

    De rest zal zich uitwijzen.

    Ik wens alle mensen die goed doen, een fantastisch nieuw jaar!

      /   Beantwoorden  / 
  55. chris

    Maaruhhhhh, is de hele bende nou opgeheven of niet ?

      /   Beantwoorden  / 
  56. Dan

    Pfff, Murk, ga een echte hobby zoeken. Advies aan de rest: laat hem/haar lekker in zijn/haar sop gaar koken. De helft begrijp ik niet door de taalfouten en wat ik wel begrijp is niets meer dan een herhaling van een herhaling van een herhaling enz..

    Al het beste voor het nieuwe jaar allemaal!

      /   Beantwoorden  / 
  57. JB

    Aangezien hij toch al zoveel onderzoek heeft gedaan (was de bond doel van een onderzoek: FIOD, AIVD, FBI, CIA, NSA, NWO…?) dus al veel over de bond weet en blijkbaar tijd over heeft (of blijkbaar in de baas z’n tijd dit soort dingen kan, mag en zelfs moet doen), misschien een idee om A. Murk te vragen de bond in de goede richting te leiden…?
    (@ A. Murk: ik zou dit heel serieus aan je willen voorstellen als je niet al 2 eerdere uitdagingen rucksichtlos had afgeslagen danwel genegeerd…)

    Inderdaad wel jammer van de grammaticale en schrijffoutjes, maakt ‘t allemaal net iets minder makkelijk leesbaar. Misschien dat ik daarom de essentie van z’n stukjes over ‘t hoofd zie?
    (@ A. Murk: dit is gewoon een onschuldig grapje, niet weer beginnen over laag niveau of gebrek aan respect… ;-p )

    Verder vind ik het advies van Dan wel een aardige…

      /   Beantwoorden  / 
  58. A. Murk

    Namens ( bijna) alle medewerkers op de redactie, nationaal en internationaal:
    wij blijven hier aan die andere kant staan en zullen u proberen te voorzien van de ontwikkelingen. Dit doen wij ook binnen andere kringen.

    Wie weet zien wij u als ouder / begeleider of als speler eens op de buitenlandse velden.

      /   Beantwoorden  / 
  59. M.E.E. Lezer

    Beste A.Murk,

    Graag zou ik het beeld wat bij u op kantoor ligt en wat blijkbaar ook in andere kringen kenbaar word gemaakt horen/zien. Vooralsnog lees ik uit uw berichten dat alle informatie die werd/word gebruikt ter vorming van dit beeld, puur éénzijdig is en tevens bijzonder getint is door het reeds eerder door mij, in dit blog, gemelde rancune.
    Met uw uitspraak aangaande het niveau van dit blog en dat het alleen bepaald word door mensen vanuit de AFBN-groep waardoor het niveau erg laag is doet u u zelf geen eer aan. Tenslotte bent u hier de toon aangevende schrijver en behoort u, zoals ik al u teksten lees, absoluut niet tot diezelfde AFBN-groep.
    Ik geef dan ook inderdaad u uitspraak mee aan alle bezoekers van deze pagina dat “het juiste verhaal is dat wat u kiest. Dit is vaak niet wat u hier leest.” Met daar aan de toevoeging dat de informatie die u van eerste hand heeft vaak beter is dan van een blog met informatie van “horen zeggen”.

    Schuld is voor diegene die schuld voelt en ook daadwerkelijk heeft, of bewust zich zelf schuldig maakt. Hij die zich van geen kwaad bewust is kan hoogstens onkunde en gebrek aan kennis ten laste worden gelegd. Of dit nu een oud of nieuw bestuur is maakt niet uit.

    Indien u, zoals u zegt voor u werk, diep in de stof bent gedoken zal u zeker veel zaken tegenkomen die niet kloppen. Het lijkt mij dat u dan ook zaken tegenkomt uit een verleden dat verder terug gaat dan het huidige interim bestuur en dat u ook die zaken hier met ons zal delen. Gezien u journalistieke achtergrond lijkt mij dit een correcte gang van zaken.

    Ik moet zeggen dat als ouder/begeleider ik er steeds meer naar uitkijk om u op de binnenlandse of buitenlandse velden tegen te komen en met u van gedachten te wisselen. U kennis van zaken zal voor veel mensen een heleboel zaken misschien wel duidelijker maken.

    Ik wens u allen een goed uiteinde !

      /   Beantwoorden  / 
  60. JB

    Iedereen vanavond voorzichtig met vuurwerk anders kunnen we volgend jaar geen berichten meer tikken in dit blog…

    Iedereen alvast de beste wensen voor 2008!

      /   Beantwoorden  / 
  61. A. Murk

    Ik wens een ieder de beste wensen voor dit aan komend jaar, heel veel wijheid, inzicht een een geweldige groei van het AF in NL. Waar we hopelijk tussen nu en een zeer lange tijd een serieus, sportief en volwassen AF kunnen gaan beleven! I wish!

      /   Beantwoorden  / 
  62. L. Indy

    murkie, kijk je uit met oversteken??

      /   Beantwoorden  / 
  63. JB

    @ L. Indy: Da’s misschien iets te persoonlijk… De persoon doet een beetje geheimzinnig en soms (…) een beetje eenzijdig verslag, maar verdient hij/zij dit?

    @ A. Murk: Ik blijf optimistisch en hoop dat je ooit een keer op objectieve wijze ook de andere kant bekijkt en daar de geschiedenis van schrijft, evt. na gesprekken met deze mensen (brononderzoek, niet afgaan op hear-say…)? Ook voor jou een goed 2008, de droom (bespeurde ik wat cynisme/sarcasme/ironie in die laatste uitspraak?) deel ik met je…!

      /   Beantwoorden  / 
  64. A. Murk

    Als het zo door gaat zal de AFBN officieel een zelfde staaltje onvermogen presenteren als Italie.

    Ik hoop van harte dat er teams op zullen staan en het AF gaan redden. Want dit gaat vrees ik niet gebeuren door personnen van het NU (of morgen , of …ja maar ik zit officieel niet in het bestuur, en van dat soort zaken).

    Ik vroeg me af wanneer ik de eerste competitie wedstrijd kan gaan zien in Amsterdam! NOG STEEDS NIETS!
    Het schema is vast al klaar maar er moet natuurlijk eerst een bestuur gekozen worden,…toch?

    Goh! Dit is al later dan alle andere “besturen” hiervoor!

    Wakker blijven en afwachten en dan al het andere nog!

      /   Beantwoorden  / 
  65. JB

    In ieder geval al een stuk minder negatief dan de vorige stukjes, ik blijf hoop houden en hoop ook zeker nog een keer tete-a-tete met je van gedachten te mogen wisselen, want geloof me, niet alles zal direct perfect zijn straks, daar zijn de mensen zich van bewust en dat zullen ze ook nooit ontkennen…

      /   Beantwoorden  / 
  66. A. Murk

    Ik hoop dat er binnenkort nieuws naar buiten komt over de “Bom” die is gelegd door de personen over wie het AF nu gaat in NL(!)

    Het zou een heel goed iets zijn als deze zogehete “kenners” ter verantwoording geroepen zouden worden.
    Het heeft namelijk heel veel gekost, organisatorisch, nationaal, internationaal en financieel, e.m.

    Nog steeds hoop ik dat deze blog wordt gelezen door meer dan alleen de veroorzakers van de rommel welke zij hebben veroorzaakt en … wat nog gaat komen omdat de verwaandheid en ego`s van die mensen het AF in NL 10 jaar hebben teruggezet ten koste van de (betalende) leden, familie`s, vrienden en fans.

    Ik wacht af.

      /   Beantwoorden  / 
  67. A. Murk

    En dan dit nog even!

    Voor allen die echt geinteresseerd zijn in “ons” AF:
    Tijd verstreken. Geen ALV binnen de termijn.
    Geen AFBN meer?

    In ieder geval wordt het internationaal al wel zo gezien door enkele landen! Dara zijn we dan! Geweldig! Goed gedaan!

      /   Beantwoorden  / 
  68. JB

    “Namens ( bijna) alle medewerkers op de redactie, nationaal en internationaal:
    wij blijven hier aan die andere kant staan en zullen u proberen te voorzien van de ontwikkelingen. Dit doen wij ook binnen andere kringen.”

    Ik maak hier zomaar uit op dat je journalist bent… Een journalist doet toch aan hoor en wederhoor…?

      /   Beantwoorden  / 
  69. W. Ruska

    Beste mensen, aankomende zondag is er een ALV, DE ALV. Met als enige agendapunt: bestuursverkiezingen.
    Zeer vreemd en verontrusstend! Temeer daar er zaken niet zijn afgerond en daardoor eventuele “nieuwe” mensen direct verantwoordelijk worden gesteld voor alle onkunde die er nu heerst cq is neergezet.

    Deze ALV zal wellicht bepalend zijn voor de toekomst (of geen toekoomst) van het AF in NL tussen nu en een zeer lange tijd.

    Hebben jullie goede mensen die zich eventueel willen inzetten, laat ze meedingen naar een bestuursfunctie.
    Let wel! Doe dit met totale inzage van alle stukken aangaande de AFBN.

    Zoals het er nu uit gaat zien zullen enkele “coupplegers” zichzelf kandidaat kunnen gaan stellen en daardoor de verantwoordelijkheid op zich nemen van alles wat de AFBN omvat.
    Een voorzitter zal er ook moeten komen maar of er iemand opstaat en de eindverantwoordelijkheid (en daardoor persoonlijk aansprakelijk te stellen is)op zich / haar wil nemen zal wellicht twijfelachtig zijn.

    Bepaalde zaken kloppen namelijk niet binnen de ad-int. groep die (mede)verantwoordelijk zijn voor het aftreden van een oud bestuur en zich bestuurlijk hebben bezig gehouden met de gang van zaken sinds dien. Zich niet aan statuten en wettelijke regels hebben gehouden.

    Dingt u mee voor een bestuursfunctie weet dan dat u verantwoordelijk en persoonlijk aansprakelijk bent, ook over de zaken die door dit groepje mensen zijn “behandeld”.

    Wellicht zal er een voorstel komen van de ex penninmeester om als betaalde persoon leiding te gaan geven aan de AFBN.
    Dit voorstel is al eens gedaan door hem en werdt gezien als zelfvereiking over de hoofden van de leden, spelers, ouders, verenigingen, fans en de andere bestuursleden.

    Vertrouwen is een zeer belangrijk ding.
    Denk goed na voordat u gaat kiezen!

    Succes!

      /   Beantwoorden  / 
  70. JB

    “zelfvereiking”…? dat betekent dat ‘ie zichzelf in een eik verandert…?

    W. Ruska, originele naam…
    Typisch dat mensen niet onder hun echte naam of eigen initialen reageren hier…

    Groet,
    Joost van den Bogert
    [email protected]
    06 47 111 209

    (inderdaad: ik heb me kandidaat gesteld…)

    UITDAGING (pt.3 ofzo)

    W. Ruska, A. Murk, oordeel pas als je beide kanten hebt gehoord, hoor-wederhoor toepassen, daarna mag je van alles vinden…!

      /   Beantwoorden  / 
  71. W. Ruska

    Zooo…. je bent nogal een opgewonden persoon! Dan nu ik even.
    Wie ben jij eigenlijk. Het zou wel mooi zijn voor je wellicht als jou wil wet zou zijn!
    Nee dus!

    Jij bent één van de personen die de boel heeft besodemietert heb ik hier eerder gelezen.
    En van wat ik hoor uit R/dam is dat ook zo. En je bent er nog trots op ook!

    Jij bent juist één van de personen die in mijn ogen niet te vertrouwen is. Ik heb eens zitten lezen hier en kan stellen dat je jezelf ten allen tijde ontrekt aan enige verantwoording dan ook in de teksten die hier van je staan.
    Jij bent gewoon één van de personen die een status wel oké zouden vinden.
    Daar waar het als coach of medewerker niet lukte. Ook niet in Amsterdam.

    Jij bent mede debet aan dat het nationaal team niet is en kan doen wat zou horen!
    En dit allemaal omdat je zo enorm veel van AF houdt? Laat me niet lachen!

    Bij enig tegengas van wie dan ook, denk je een druk te kunnen veroorzaken dat mensen jou gaan bellen om met jou te mogen praten.
    Je wilt de wijze meneer uithangen maar ondertussen wordt het AF in NL door mede jou toedoen internationaal niet meer als vol gezien, lopen er broodnodige subsidies mis, zijn sponsoren nog verder weg dan voorheen, moet je gaan samenwerken met personen die je voorheen sukkels noemde en ga je hier nog prat op ook!

    Ik zit gelukkig op een andere sport. Waar er mensen in een bestuur en bond zitten die te vertrouwen zijn en die de woorden “ik doe het voor de sport” uit hun hart menen en niet omdat ze een aanzien willen verkrijgen omdat het elders nooit lukte.
    Niet achterbaks, achter de schermen mensen beliegen en de zaken verdraaien omdat je als persoon je zin niet kreeg.

    Je kleineert mensen om je heen (bestuursleden, spelers en andere coaches) terwijl ik begrijp dat je zelf eigenlijk nog niets echt bereikt heb met en in AF.
    Je probeert een voorbeeld te zijn maar na alles wat ik hier lees en van spelers gehoord heb ben jij dat juist niet!

    Het feit dat je hier en elders nog serieus wordt genomen in je woorden zegt genoeg over het inzicht van de mensen om je heen en / of de uitdaging die ze (niet) zien om hun mening eens te verkondigen.

    Het feit dat je ook hier weer zo psychologisch / sociaal aanwezig wil zijn als zijnde een “leermeester” getuigt behoorlijk van je drang je te doen laten geleden zodat anderen die nieuw zijn al snel afhaken!

    Geef wat aankomende spelers de kans om met jou te praten als ze willen spelen en ze verhuizen hun wens te willen spelen direct naar een ander team, zoals ook ik hier niet zo snel meer zal komen omdat ik er niet goed wordt van al die leugens, verdraaiingen en vingers naar altijd maar een ander. Ik wens DE SPORT veel succes.

    Dit zou ook maar eens gezegd zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  72. JB

    @ W. Ruska

    Het zou je sieren als je gewoon onder eigen naam reageert en een mening vormt over iemand door die persoon te leren kennen i.p.v. af te gaan op wat je van anderen hoort.

    Zo’n 15 jaar geleden hoorde ik alleen maar negatieve verhalen over iemand. Er kwam een moment dat ik met de beste man een gesprek aan moest gaan en ik besloot om te proberen hem zonder vooroordelen te leren kennen. In de afgelopen 12 jaar heb hem redelijk goed leren kennen en ik mag ‘m graag. Het eerste wat ik van ‘m leerde was dat niets persoonlijk is maar altijd zakelijk, zelfs al is het wel persoonlijk… Dat laatste gaat misschien erg ver, maar het punt is duidelijk. Ik vind het zeer jammer dat juist hij nu een verschil van zakelijk (Football)inzicht als persoonlijk aantrekt waardoor de vriendschap nu nog slechts eenzijdig is…

    Verder ben ik redelijk rustig, heb m’n momenten, maar ik probeer van m’n ervaringen en fouten te leren… Ik ben niet perfect maar probeer een onderdeel van de oplossing te zijn en niet vanaf de zijlijn te roepen dat ‘t anders moet zonder actie te ondernemen.

    Mensen die ergens aan werken maken fouten, hoe harder en meer je werkt hoe groter de kans op fouten… Er zijn mensen die geen fouten maken…

      /   Beantwoorden  / 
  73. W. Ruska

    Jij hebt de boel mede besodemieterd.

    Vaarwel!

      /   Beantwoorden  / 
  74. H. Kouwenhoven

    Die JB. Was dat ook niet diegene die wilde dat er maar een zes tal grote verenigingen / clubs zouden moeten zijn in NL???

    Straks een wedstrijdschema welke van zijn hand komt zeker?

    Hij had toch ook verkondigd op een forum dat een extra team in NL niet kon omdat het te druk was. Te weinig scheidsrechters!
    Leve de groei en populariteit van het AF in Nederland!
    Hij ziet het niet maar moet zich echt kapot schamen! Geen wonder dat ze bij de Trojans een andere hoofdcoach wilde en hij eruit moest!

      /   Beantwoorden  / 
  75. W. Ruska

    Met ongeloof heb ik een voorstel voor de competitie zitten lezen!
    What the f ….!

    Worden de verenigingen nu een beetje wakker of gaan ze gewoon met hun hoofd onder het zand zitten?
    Als je goed lees zit er een optie bij waarin er twee teams gewoonweg aan de kant kunnen worden gezet!! Eindhoven en Alphen naast Spijkenisse zijn de lul!

    Ohh er zal wel weer een pracht van een verklaring komen maar die JB, J.looman (ook zo`n persoon die de boel heeft mede besodemietert) en de lei(d)er achter de schermen H. v/d B. met zijn andere aanhang zijn nu duidelijk op weg naar een visie die dodelijk is voor het AF zoals het nu bestaat!
    Wat een zeer onkundige, zelfs a-sociale mensen!! Hier worden rechten tot sporten ontnomen!!

      /   Beantwoorden  / 
  76. H. Kouwenhoven

    Met pijn in m`n hart heb ik het aangehoord!

    Onder de noemer “forfait” vinden ze dat ze het recht hebben om spelers te doen eindigen bij de vuilnis!

    Die JB vergeet echter wel dat als je terug gaat in de geschiedenis dat Rotterdam en zijn team (ja hoor) deze forfaits in het leven hebben moeten roepen en dat ze tot nu toe ook nog eens het records forfaits op hun naam hebben staan!

    Neemt natuurlijk niet weg dat dit een wel heel smerig spel is. Langzaam kun je toch een beeld gaan zien wat de mevrouw (!) A. Murk al een tijdje aan het verkondigen is, waar is!

    Die JB is vroeger door en zeer goed bedoeld en zeer sociaal persoon met een grote kennis over AF binnen dit wereldje gehaalt. Hij heeft veel mogen meemaken dankzij de vriendelijkheid en openheid van een eerlik persoon. Hij heeft reisjes mogen meemaken waar hij niets hoefde te betalen. Heeft zelf een kans gekregen bij de NFL europe om iets te kunnen doen. Daar is hij snel weer uit
    “geworpen”, door, laten we zeggen enige houding, inzet en ego problemen.

    Nu jaren later heeft hij diezelfde persoon, die het zo goed bedoelde met hem, een mes in de rug geduwd en achter die persoon zijn rug een coup gepleegd!
    Alsof dat nog niet genoeg is vindt hij ook nog eens dat zijn visie de beste is en wil dit dus nu door drukken!
    Gaan we dit zooitje steunen en nog meer …gaan we verder nog luisteren naar deze misselijke maakende personen!!

      /   Beantwoorden  / 
  77. justaplayer

    wel interessant dat jullie (murk, ruska, kouwenhoven) wel de namen van de ene partij volledig open en blood gooien, maar niet de namen van de andere partij…. En daarbij ook nog onder pseudoniemen posten… Wie zijn hier eigenlijk de zielige types??

    Gewoon een observatie…

      /   Beantwoorden  / 
  78. Ralph

    1 ding is zeker… na morgen kunnen ze niet meer zeggen….`Ja maar het vorige´ bestuur!

      /   Beantwoorden  / 
  79. H. Kouwenhoven

    Typisch weer een geval van zaniken en … niet over wat er aan de hand is. Niets zeggen…. vriendje van die JB?

    Hou toch op man! Ik ken de rest niet maar het zou me een zorg zijn wie ze zijn. Wat telt is dat hier eindelijk eens een waarheid verteld wordt!
    Who the fuck are you than? Maar oeps, dat interesseert me niet! Wel wat je te zeggen hebt over je vrienden. En voor mij, is er geen andere partij. De enige partij voor mij zijn jeugdigen die door jullie sukkels en zeer zielige ego trippers niet kunnen spelen!

    We zullen eens afwachten wat jullie gaan doen. Eens kijken hoe lang jullie dit volhouden; sport mannen en vrouwen (ha,ha,ha)

    Wat betreft mijn naam! Henk , Henk Kouwenhoven

      /   Beantwoorden  / 
  80. Ralph

    ehh als dat slaat op mijn post… was juist in positieve zin… ik heb de afgelopen tijd alleen maar gehoord, `ja maar het vorige bestuur´. Nu er een soort van alv komt kunnen ze eindelijk stoppen met dat zeggen, anders zou het huidige interim bestuur over 28 jaar nog zeggen… ja maar het vorige bestuur.

      /   Beantwoorden  / 
  81. H. Kouwenhoven

    Nee Ralph,

    Sloeg niet op jou.
    Zag op een forum dat jij ook 1 van de mensen bent die zodra er tegengas wordt gegeven, direct hard wordt aangepakt door de zelfde dommerikken die het AF in NL wel even willen bepalen.
    Als ik me niet vergis ben jij van Alphen?

      /   Beantwoorden  / 
  82. H. Kouwenhoven

    Wat we dachten gebeurd dus!

    Ohh mijn hemel!
    De verenigingen hebben gekozen. Ze moesten wel. Het nieuwe bestuur kan aan de gang.
    Heel veel succes gewenst.

    Maar nu even dit:
    Één van de voorzitters van de verenigingen heeft me laten weten wie er in het bestuur plaatsnemen. En nu komt het:

    Hoe kan het en waarom is die Harry van de Boogaard niet tot voorzitter gekozen??? Waarom heeft hij zich niet kandidaat gesteld??
    Het hele gezeik over het oude bestuur en dat H v/d B zelf voorzitter wilde worden is dus niet nodig geweest!
    Wat een farce!
    Het is dus gewoon waar.
    Een aantal mensen wilde persoonlijk dat het bestuur aftrad en de verenigingen en een belachelijke commissie hebben dit allemaal ondersteund.
    Verenigingen: kijk dan nu maar eens wat je nu hebt en wat jullie hadden!

    Marco Visser van Groningen- voorzitter (tot juni dan hè)
    Peter Monnich van AFON en Hoorn – secretaris (tja)
    Peter van Wageningen van Troyans – penningmeester (diepe zucht)
    Joost van den Bogaart van Troyans.- wedstrijd en technische zaken (heel diepe zucht)
    Jeanette van Hoorn begeleiding van nieuwe clubs (whaaaaaa, wat een presentatie zal dit worden)!

    Al met al, er is niets beters! Geen enkele echt professioneel persoon er bij maar nog veel erger nog enkelen denken dat ze dit wel zijn.

    Dan heb je de consultensie nog. Enkele mensen die hun “kennis” verkopen aan de AFBN. Jullie/ ons geld dus! Weet waar je geld naar toe gaat!

    Je kunt je afvragen wie dat dan zijn en wat voor ervaring ze hebben of, nog sterker, wat ze ooit hebben bereikt in het AF / de sportwereld! Ga dit ook nog maar eens controleren want er zijn er die zullen liegen!
    Nee, we kunnen echt blij zijn in Nederland sportland! Niet dus!

    En deze “beste stuurlui” gaat lekker verder in zijn bestuur, in zijn huis van de sport. Mensen laat je niet van de wijs brengen als ZE zeggen, doe het zelf dan. Want dat willen ze toch niet!
    Het AF in NL is weer een stapje naar beneden gezet!
    Conclusie: lachwekkend bestuur?

      /   Beantwoorden  / 
  83. Dan

    Op basis van de spelling van de naam Trojans weet ik in ieder geval uit welke hoek dit komt. Ik heb namelijk tot nu toe maar één persoon op zo’n stomme manier de naam zien spellen. Veel plezier ermee, Joop!

      /   Beantwoorden  / 
  84. W. Ruska

    Nee hoor, daar komen de schutters!

    Als er een paar regels geschreven moeten worden en dit is het resultaat zegt dat weer lekker veel over het niveau van jou opmerking.

    Mochten er sukkels zijn in deze dan geloof ik wel dat je een persoonlijke rancune kan hebben tegen iemand maar zo ver ik diegene ken is het volgens mij wel de enige die internationaal als vol wordt gezien binnen het American Football en daarbuiten en als persoon door velen zeer gewaardeerd wordt. Kunnen we van jou niet zeggen.

    Deze persoon heeft heel wat meer bereikt dan jou en dat hele zooitje wat nu het AF naar de afvalemmer gaan brengen onder het kopje > wij zijn de ervaren mensen, wij hebben heel veel bereikt in AF en onze mening is dat wat goed is.

    De Wereld Football bond zal jou of één van jullie stumpers nooit binnen zijn gelederen halen. Thats a fact! Daar zijn jullie te stom voor!
    Nee, met je grote mond naar het NOC/NSF gaan en daar te proberen enige vuile was te verzinnen als zijnde informatie die er toe doet! Ha,ha,ha …. wat ben je een enorme sukkel! We hebber er bij onze bond behoorlijk om moeten lachen. Dan ben je echt bezig het AF goed te doen! Niet dus!

    Maar we zijn er allemaal heel blij mee dat jij je ook zo druk maakt om het AF in NL.

    Op basis van mijn informatie van spelers en coaches zou ik willen eindigen hier met:

    1). Probeer je spelers maar eens in Rotterdam te houden, omdat jullie zo goed zijn.
    2). Ga maar lekker veel zaken op je hals nemen (het haalt toch niet uit met zo`n karakter en visie)
    3). Pak wat boeken en ga nu eindelijk eens leren wat sport is.
    4). Doe daar een cursus sociale vaardigheden bij.
    5). Neem vooral geen vakantie want zonder jou / jullie bestaat het AF in de wereld niet en zullen er velen met tranen in hun ogen zitten!

      /   Beantwoorden  / 
  85. Jan

    Ik heb zelden zo gelachen als om alle reacties op dit topic…keep ‘m coming!

      /   Beantwoorden  / 
  86. Dan

    roflmao

      /   Beantwoorden  / 
  87. W. Ruska

    Ik doe m`n best maar als het even kan toch wel over die AFBN en de niet zo (zeg maar heel erg niet) professionele gasten die hier en op andere “forums” en daardoor heeft het wel een serieuze kant ook! aankl ….met de sport die door spelers gedragen wordt.

    We gaan het allemaal wel zien.

      /   Beantwoorden  / 
  88. W. Ruska

    Het gaat lekker zo, de aankomende competitie.

    Goed in de gaten houden mensen. Er zijn een paar teams welke in de toekomst altijd hun voordeel zullen hebben ivm wedstrijden, schema`s, locaties, etc. Let maar op!

    Als de mensen eens zouden zoeken en alles bij elkaar zouden leggen dan zul je kunnen bedenken dat er veel niet klopt. Dat begon al vorig jaar.
    Je zult dan zien dat de eikeltjes die hun zin wilde hebben binnen de “organisatie” gewoon doen wat ze willen.
    Wat een stel AF liefhebbers hebben we in de “leidinggevende” zeg!

    Als er ook maar iemand het niet eens met die eikeltjes dan wordt deze geweldig in de grond getrapt! En ze blijven dit maar doen! Geweldige sportieve gasten zeg!

    He, wel stil houden want anders komen mensen er achter dat: ………….. er achter de schermen afspraken worden gemaakt die anderen benadelen!
    Heb vaag het vermoeden dat ook de Cru aardig hebben lopen slijmen (en nog) en hun stem hebben gegeven voor “de Bom” (weten jullie nog wie die personen waren??) te plaatsen in ruil voor bepaalde voordelen!

    Nog even den is Alphen weg, speelt Spijkenisse in België, zal Eindhoven niet meer mee tellen en de Panters in Duitsland spelen!
    Weet je wat, laten we doen alsof heel sportief bezig zijn, met sport bezig zijn maar ondertussen een dictatuur vormen! Ohhh, ha,ha,haaaaa…. dat is er al!
    Mooi man, macht!
    Mag ik ook iemand straffen? Een heel team, een hele vereniging, mooi man!

      /   Beantwoorden  / 
  89. Marco Visser

    @ Henk Kouwenhouven.
    Met veel interesse heb ik alle berichten gelezen. Ik zal er niet inhoudelijk op in gaan, iedereen mag een mening hebben en het is altijd goed dat er personen zijn die de AFBN en hele AF wereld scherp houden (het kan er zorg voor dragen dat fouten eerder gesignaleerd worden).

    De situatie in de afgelopen periode is inderdaad niet ideaal geweest maar we hebben er alles aan gedaan om het beste er van te maken. Nu als gekozen bestuur heb ik er het volste vertrouwen in dat we een stijgende lijn in kunnen zetten!

    Het wedstrijdschema is klaar en de jeugd zal ook op het normale tijdstip kunnen beginnen. Er is een Scheidsrechterscursus ingepland waar een groot aantal mensen de cursus zullen volgen.

    Ik zou wel iedereen hier willen vragen om het niet op de man te spelen. Zwartmaken van personen is nodig, het gaat hier om de AF mening en acties van personen.

    Voor de mening van sommige mensen over het nieuwe, gekozen bestuur zou ik willen vragen om ons een kans te geven om ons te kunnen bewijzen. De mening dat wij onervaren mensen zijn is volgens mij lastig om aan te tonen. Als iemand mij persoonlijk als onervaren beschouwt dan ben ik bereid om, in een persoonlijk gesprek, mijn ervaring en visiemet ze te delen. Mijn emailadres: [email protected] of [email protected]

    We hebben positieve houding van iedereen nodig om AF succesvol te maken in Nederland.

    Met vriendelijke groet,

    Marco Visser

      /   Beantwoorden  / 
  90. Ralph

    “Ik zou wel iedereen hier willen vragen om het niet op de man te spelen. Zwartmaken van personen is nodig, het gaat hier om de AF mening en acties van personen.”

    :S een goede basis:s

    Misschien is het voor de webmaster van de afbn site leuk als er daar nieuws op wordt geplaatst ipv alles via via via gaat…. staat ook niet erg professioneel… maar ja das mijn zwart witte mening.

      /   Beantwoorden  / 
  91. H. Kouwenhoven

    Beste mensen,

    Ik geloof dat we hier een beetje achter de feiten aan lopen.
    “Vergeven en vergeten” is er nog even niet bij.
    De achterbakse manier van hoe alles is ontstaan, het “stiekem met elkaar” gehalte is nogal heel hoog geweest en is dat wellicht nog, daarnaast is het vooral de zaak van dit nieuw gekozen bestuur om zich heel hard te gaan bewijzen en niet te moeten vragen een kans te krijgen! Die is is al gepakt op een zeer oneervolle manier.
    De kans voor deze mensen is al 6 maanden geleden begonnen, ook voor de heer Visser zelf.

    Laten we even niet vergeten dat er al heel veel mis is gegaan en dat dit nog steeds verder gaat. Lees maar verder terug wat dit dan allemaal is. De heer Visser kan zich wel gaan inzetten maar ook hij is verantwoordelijke geweest voor dit alles, …de rommel die ontstaan is nadat “jullie” het oude bestuur zo hebben laten gaan. En niet anders!

    Er is in mijn ogen geen “verdiensten” waarop je kunt bouwen. Er is gekozen toen en nu en inclusief al shit die nu over American Football in Nederland heen komt en gaat komen.

    Wat ze er ook mee gaan doen, wat ze ook zullen proberen er zijn heel veel zaken uit ego en stommiteit (ook onkunde)weggevallen!

    En dan wordt er hier nog geschreven over jeugd!! Laat me niet lachen! Wat een crap! Waar is het nationaal jeugdteam, waar zijn de nationale teams? Hoe zit het met verplichtingen tegen over deze spelers, hun ouder, supporters, sponsoren??

    De heer Visser kan lekker schrijven hier maar ook hij is debet aan afspraken met ene bestuur om de Alphen Eagles niets te laten weten over het willen spelen in de 2e divisie in plaats van de 1e van de Panters.
    Achterbaks.

    Wat zouden de spelers hebben gedacht als ze dit wisten van te voren? Maar ja …die zijn nu gestraft en daar gaat het vooral om!

    Nee, het bestuur gaat zich maar inzetten maar een kans “krijgen” is iets heel anders!
    Een kans krijg je omdat je die verdient. Als je die zelf toeeigent ( ook nog eens op een smerige manier) moet je niet komen met vragen over steun!

      /   Beantwoorden  / 
  92. A.Murk

    Tijd geleden. Veel gebeurt. Ook hier lees ik.

    met mijn “ogen” momenteel gefocust op de AFC en NFC games en de Superbowl kon ik het niet laten om na mijn terugkomst direct hier even te gaan lezen.
    Er zijn dus meer wakkere mensen! Des al niet te min is het jammer dat de AFBN en daarmee American Football in Nederland naar een zeer laag niveau gezakt is wat betreft leiding, inzichten en bestuurlijk vermogen en dat dit (zoals ook al door iemand anders is “ontdekt”)nog niet zal stoppen. Er is veel verloren gegaan door de groep die zo graag wilde, nog meer zal wellicht volgen.

    Ik heb inmiddels besloten dat mijn kids niet op de sport gaan. Helaas zitten we te ver want anders had de keus eenvoudig geweest: ik had ze graag naar de Scouts gestuurd.

    En niet alleen om ze te steunen vanwege de stommiteit van een AFBN bestuur (en als ik me goed heb laten informeren blijkt ook hier o.m. weer die JB achter te zitten) zeker niet alleen omdat het daar het Mekka is.

    Even ter zijde. Waar zijn nu die meningen, verenigingen die dit allemaal zomaar over zich heen laten gaan? Als je een eigen menig hebt, uit die dan ook! Ik weet dat ze er wel zijn maar alleen tegen collega`s en “buitenstaanders” zeggen dat je dit allemaal niet oké vindt is niet genoeg!
    Het doen woord is hier aan de orde! Ook al ben je met weinigen. Mochten jullie dit lezen; ruggengraat, het gaat niet alleen om jou / jullie maar om de gehele sport!

    Weet dat het beste wat we in American Football hebben in ons land, voor het grootse gedeelte vertegenwoordigd is in Spijkenisse.
    Dit zal waarschijnlijk ook de (persoonlijke ) reden zijn om ze buiten alles te laten!

    Dit zijn de sportmensen hoor! En ze hebben weer een reden gevonden om dit allemaal tegen te houden!

    Blijf vooral doorgaan! Geweldig! Niet dus!
    Verenigingen / spelers, het is jullie sport! Zijn jullie blind?

    Dat ik enkele telefoontjes krijg over dit onderwerp is oké hoor maar sta zelf ook op en doe er wat aan!
    Of het zin heeft hoor ik hier ….ha,ha,ha! ja , klopt ook! Het zijn niet de meest … “ervaren” (laten we dat woord maar gebruiken) personen.

      /   Beantwoorden  / 
  93. W. Ruska

    Wat lees ik nu weer op het forum!

    Let op mensen. Zo doen ze dat dus en ze blijven de zaken verdraaien en in een mooier daglicht zetten dan dat het is. Dat noemt men ook gewoon “leugenaars”!

    De JB is door de spelers van R/dam naar de “zijlijn” gezet. Dit naar teverdenheid van enige ouders van nogal jongespelers. Ze wilde hem niet meer als coach!!! Wat durven ze op het forum te zetten: dat hij, JB (1 van achterbakse coup mannetjes) is gekozen door de verenigingen en daardoor geen tijd meer heeft voor zijn club! Bwhaaaaaa!

    Wat dacht je van: zichzelf opgedwongen met behulp van twee vorige ex bestuursleden op een manier waarin leugens, afluisteren van vergaderingen, geslijm bij anderen, leugens en dubbele agenda`s, verkeerde beelden van zichzelf en anderen voorhouden en achter de rug van zowel zijn “eigen” vereniging als enkele anderen zaken neerzetten / beinvloeden.

    Die JB heeft het nu zooooo druk! Wat een kanjer zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  94. H. Kouwenhoven

    Ik dacht al: volgens mij was er een geheel andere reden waarom hij stopte met cochen.
    En nu houden de andere bestuursleden van R/dam hem nog de handen boven het hoofd omdat ….hij in het bestuur van de bond zit! ha,haaa!
    Oohhh, dit gaat nog echt wat moois worden!

    Weet je wie de eerste was die op dat forum leit weten Spijkenisse er niet in wilde hebben, koste wat het kost? Juist!!! Tja …die JB gaat voor het AF hoor!

      /   Beantwoorden  / 
  95. A. Murk

    Tja, ik zou zeggen laten we even afwachten. Er komt ondertussen wel meer informatie binnen. En niet alleen van hem maar van nog een paar snuiters.

    Ik wens de spelers succes en vindt het heel jammer dat de Scouts er door hun “collega verenigingen” zomaar uitgezet zijn.
    Hulde aan de verschillende besturen en de mensen die wel zeggen er tegen te zijn maar niets doen!

    Er zijn mensen die beter weten!

      /   Beantwoorden  / 
  96. Ralph

    even mailtje sturen aan mn bestuur over hoe en wat, ben wel benieuwd naar onze beweegredenen. Scouts, wat my betreft zijn jullie van harte welkom. Jullie nemen een schat aan ervaring mee EN DAAR KUNNEN EEN HOOP MENSEN nog wat van leren.

      /   Beantwoorden  / 
  97. A. Murk

    Heel oké Ralph,

    Het is misschien een goed iets te weten dat naar alle waarschijnlijkheid jullie(!) voorzitter mee heeft gedaan met het “onder de tafel” regelen van de competitie.
    Zoals hij ook zijn ware gezicht heeft laten zien binnen de commissie die er mede heeft toe bijgedragen dat er een bom werd gezet onder de AFBN, door “afspraakjes” te maken met o.a. die JB, Hv/dB en J.L en enkele verenigingen.

    Volgens de gegevens die toen naar mij toe kwamen had hij een dubbele agenda. Leugens en bedrog zijn hem waarschijnlijk dus niet vreemd!

      /   Beantwoorden  / 
  98. perryhendriks

    Heerlijk die stemmingmakerij. Misschien moet ik een prijs weggeven voor degene die hier de 100e reactie plaat.

      /   Beantwoorden  / 
  99. JB

    “vindt het heel jammer dat de Scouts er door hun “collega verenigingen” zomaar uitgezet zijn.”
    Allereerst zijn ze nergens uitgezet want ze zaten nergens in, ten tweede zijn ze gewoon aangenomen als aspirant-lid…

    Goed ingelicht ben je en je bron ook, duss…

    (De 100e reactie mag door een stemmingmaker geplaatst worden… en Perry, wat heeft hij/zij gewonnen…? Een kaartje voor SuperBowl XLII? Kom maar een reactie plaatsen en sla je slag…)

      /   Beantwoorden  / 
  100. Chris van Hattem

    Tromgeroffel………………………….. Typisch Hollands dit, een hoop geouwehoer, teveel Verlossers en geen van allen heeft echt de macht iets te veranderen.
    Zo goed?!

      /   Beantwoorden  / 
  101. Chris van Hattem

    Allee wil ik er aan toevoegen dat het gewwon freakin’ jammer is dat het football in NL niet echt uit de grond wordt getrokken. Allen al als je naar onze anatomie kijkt weet ik zeker dat NL meer kan. De mensen van het basketball in NL beginnen het een beetje te begrijpen al valt daar ook weer op af te dingen…maar iedere POSITIEVE stap voorwaarts is er een.

      /   Beantwoorden  / 
  102. A. Murk

    De stemmingmakerij, als dat zo wordt gezien dan is dat er, alleen dit gebeurd wel nog steeds met feiten, en steeds meer. En we zijn er nog lang niet heb ik zo het vermoeden.
    Ik hoor steeds meer mensen die willen vertellen! Helaas zouden ze dit ook zelf kunnen doen maar dat is nog niet, dat dan weer wel.
    Maar het zegt genoeg over het vertrouwen wat ze hebben in dit alles als ze hun mond zouden open doen! Naar ik begrijp is dat niet van de laatste tijd maar is dit wel heel veel meer sterker geworden.

    En onze “held” JB (ahum) kan van alles proberen om zijn leugenachtige en nauw betrokken zaken bij dit onderwerp (“Bom onder AFBN”) af te zwakken maar dat zal niet lukken. Zeker niet als er meer en meer bekend wordt over zijn rol in dit geheel en zijn persoonlijke negatieve invloed om Spijkenisse niet toe te laten in de competitie!
    Het ontkennen van zijn eigen uitlatingen, welke zelfs geschreven staan, zegt genoeg over de persoon zelf.
    Ik heb geen flauw benul wie het is maar wat op me af komt is niet mis. Maar goed, dat en over hem is niet het enige en ik wil daar niet te veel woorden aan vuil maken. Dat doen anderen wellicht wel.

    Nee, het is geweldig en het komt altijd door anderen!
    De “nieuwe” competitie blijkt een oude te zijn! We moeten daarvoor wel even terug naar een tijd waarin enkelen van nu, dezelfde mensen waren die toen ook deel uit maakte van een bondsbestuur of ermee verbonden waren. Welke later bleek, behoorlijk in de schulden zaten en het American Football bijna de nek hadden omgedaan!

    Bij een oneven aantal teams de lastigste oplossing voorstellen omdat “ze” vinden dat er een team gestraft moet worden en de andere geen deel mag uitmaken van de AFBN comp.
    Afstappen van kruiswedstrijden omdat dit altijd al werd gedaan in plaats van welke reden dan ook! Ego`s noemt men dat!
    Ik vindt het ook nog steeds zeer vreemd dat een persoon die hier in Nederland een competitie mee mag helpen opzetten, daarnaast “zijn” team niet in de nationale competitie mee wilde laten spelen maar in Duistland. Ook dat wordt allemaal zomaar gepikt! Geweldig voorbeeld, die man! Ook die is te vertrouwen natuurlijk!

    Men ontneemt mensen het recht van deelname! Ik hoop dat dit snel te niet zal worden gedaan. Desnoods via de rechter!

    Zo zonde dat het maar door blijft gaan!

    Ik hoop van niet maar heeft er ooit iemand wel eens aangedacht dat die “BOM” wellicht nog zou kunnen afgaan?

      /   Beantwoorden  / 
  103. who cares

    No facts just a bunch of fluff,opinions and supposed truths (because others told me so HAHAHAHAHA). I guess it is easier to accuse others when you never put anything forth that has real substance.
    To me it only forms a picture in my mind of a group of little kids that got their favourite toy taken away (even though they left it in the dumpster on their own accord) and now it is everybody elses fault except their own….

    Oh and the “journalistic qualtiy” really points at the National Enquirer, something that should make the profession really proud HAHAHAHAHAHA

      /   Beantwoorden  / 
  104. H. Kouwenhoven

    Niets zeggen; een struisvogel hier!
    Zeg Mister, pas op hoor het is niet overal zand hier in NL!

      /   Beantwoorden  / 
  105. W. Ruska

    Jaaa…mooi gezegd. Who cares!
    Dat is precies waar het allemaal direct en / of indirect ook over gaat! Die sukkels hebben totaal niet gegeven om de sport American Football.
    Ze geven er vooral veel om om hun ego op te krikken. Ik doel hier op het rommel bestuur van nu.
    Mensen, hoe en waarom zou het allemaal zo gegaan zijn? Voor de lol?
    Alles wat hier geschreven is en wordt 1 grote leugen zeker!
    Ja, werk daar maar lekker aan mee!
    Lachen man.

      /   Beantwoorden  / 
  106. who cares

    true,
    some people pay attention. Actually from all the whining it seems to me that maybe they did pay attention before and thats why the old bestuur decided to go.
    Maybe you should ask yourself the question how “the bom” happened. After all the clubs decide who they want to be led by and if what is being voiced here is true then the people that left the AFBN on their own accord only ment well for Football and have only been selfless.
    So it would seem to me that there should have been no reason why the old members of the AFBN management were no longer receiving the support from their members.
    From the whining that I have read here it seems pretty clear to me that they still do not have a clue that it might be their own actions and unwillingness to listen to the clubs, which were supposed to represent. No they tried to put their visions through by using their voting power (btw, the current management has abstained from any votes during the ALV instead of acting like they should have the same voting power as the clubs they are supposed to represent).

    But of course it is easier to blame a different group for their own demise. Now taking the actions personal and even going so far as doing harm to the AFBN internationally by presenting their biased opinions to their international contacts (Oh and my SOURCES tell me that the current management has had contact with any international organisations, in which 2 former members still have functions) and try to discredit people which they think are responsible.

    Every statement by the supposed “neutral party” is a subjective attack and full of personal issues and lacks any substance.

    Then again a wise man once said that people always judge others by their own morals and opinions, by how they would act in that positions. To me your statements ring loud an true about what type of persons you are.

      /   Beantwoorden  / 
  107. who cares

    W. Ruska,

    maybe you should reread the statements, the ones that spread the most fluff and opinions in this thread aren’t the ones that are associating themselves with the current AFBN, but rather with the former management. Oh that would include yourself now wouldn’t it…..so I am not surprised you did not get it

      /   Beantwoorden  / 
  108. W. Ruska

    Die gasten doen ook alles om de ware zaken uit het daglicht te krijgen zeg!

    Ik kan niets anders zeggen dan dat die gast hierboven ook 1 van die sukkels is die zichzelf nogal heel erg goed vinden dat er een ander bestuur is! Geweldig dat ze zich gewoon hier melden!
    Maar mijn engels is dan ook niet zo goed. Misschien kan het ook in het Nederlands. Goed excuus is NATUURLIJK dat het hier gaat om een sport waarin engels gesproken wordt! Moeten jullie opletten wat er hierna geschreven gaat worden.

    Ik heb even terug gekeken en wat terug gehaald. Maar ik ben ook van mening dat er nog veel meer gaat komen, in het daglicht!
    Onder tussen even wat zogenaamde fluff:

    - Er is geen serieus nat. team programma meer
    - Ze hebben zich te kijken gezet internationaal
    - Er is veel geldt verloren gegaan door geen subsidie, door dit stel onzinnige ego`s
    - Goed mensen stoppen bij hun club of helemaal met de sport of gaan zelf iets ondernemen
    - Er zijn teams die mogen door gaan en teams die ze liever weg willen hebben
    - Er zijn (aankomende) sponsoren opgestapt
    - Onderhandelingen met TV stopgezet
    - Kansen met een degelijke opleiding niet ingezien
    - Er is inmiddels wel bekend dat er dubbele agenda`s met bepaalde personen / besturen zijn
    geweest
    - Er is geldt van de verenigingen uitgegeven aan bijzaken die op persoonlijke titel zijn
    bepaald
    - Er zit aan die sukkels een vent gebonden die met leugens over gestolen middelen zijn
    gezicht heeft proberen te redden. Bij navraag bij Politie blijkt dat dit is gewoon een leugen
    geweest! Dat is ook de persoon welke nu als adviseur geldt wegtrekt van de AFBN.
    - Dat die persoon ook nog eens een voorstel voor € 21.000,- ( later meer) indiende om zelf
    voorzitter / directeur te worden van de AFBN want anders ….
    - Diezelfde persoon de boel heeft doen laten barsten omdat hij voorzitter wilde worden maar
    nu zichzelf niet eens heeft verkiesbaar gesteld omdat het nog te heet onder z`n voeten is.
    Heel vreemd!
    - Dat er achter de schermen nog meer van dat soort figuren rond lopen.
    - Een persoon n die gemoeid zijn met de competitie in NL is zo schijnheilig dat hij met zijn
    team in Duistland wilde spelen ( wat een vertrouwen, wij noemen dat hier verraad!)
    - De persoon met het grootste “fluff” gehalte, heeft zelf naar buiten gebracht dat hij 6 grote
    teams zou willen in NL
    - Die zelfde persoon heeft geschreven dat Spijkenisse in zijn ogen niet kan en mag meedoen.
    - Beweert dan nog stellig dat het niet zo is terwijl heel NL het kan lezen. Een leugenaar dus!
    - Even verder terug zijn deze sukkels wel diegene die stiekeme zaken achter de rug van velen
    hebben “verkocht”/ besproken om zichzelf een “macht” toe te eigenen.

    En zo mensen: kunnen we nog wel even doorgaan!

    Nee, ze hebben zich al lang allemaal bewezen! Ze zijn ook allemaal te vertrouwen en hun geloof in de jeugd straalt van hun uit! De sport hebben ze in regelgeving wel begrepen maar van sportiviteit gebonden aan eer hebben ze nog nooit gehoord. Daarnaast nog maar te zwijgen over het sociale niveau van deze roedel! Wat mij betreft , ik zie steeds meer licht in wat enkele anderen hier hebben geschreven! Maar dat is natuurlijk allemaal niet waar en de rest wel!

      /   Beantwoorden  / 
  109. (n)iemand

    jeetje, wat een moddergooierij hier zeg, 6 pagina’s vol nog wel!

    zoals ik het lees (2,5 uur bezig geweest om alles een beetje helder op het netvlies te krijgen) zijn er 2 kanten aan het verhaal met 2 partijen die beiden claimen het beste met de sport voor te hebben?
    de ene partij begint met een aanval op de andere partij waarop de andere partij vraagt om of uitdaagt tot een dialoog en krijgt vervolgens nog meer modder over zich heen?

    ik weet niet precies waar het allemaal over gaat anders dan blijkbaar een verschil van mening over het besturen van de nationale bond maar is dit wel de plek hiervoor? en ligt de waarheid niet ergens in het midden? noem me dom of wat dan ook maar dit is geen reclame voor jullie sport, en die sport claimen jullie allemaal het beste mee voor te hebben…

    doe jullie sport een plezier en zoek met z’n allen professionele hulp, of verkoop je verhaal aan een commercieel netwerk voor een reallife serie, heb je in ieder geval je publiciteit?

      /   Beantwoorden  / 
  110. who cares

    Mr. W. Ruska,

    So now that I point out that I was criticizing you, I become a “sukkel”. How more obvious can you make it that it is purely personal for you? What does the language to do with anything or are you scared that your non Dutch friends might read your statements and see that you are person that is full of spite?

    On to your points:

    - serieus Nat. team programma

    Could it be that the way that the program was handled by the old bestuur was one of the problems? I believe that someone stated that he hopes that what happened to the Italian organisation will not happen to the AFBN, now from what I understand the reason why the AFBN decided against taking part in the Youth European championship was a monetary decision. At the same time the old bestuur felt it was ok to spend 60-70% of the AFBNs money on a C-championship, while neglecting the Dutch competition (as can be seen by the multiple forfeits in 2007), even though the NOC/NOSF as well as the clubs requested a focus on the national competitions. So who wasn’t doing their job? Then again I am sure you are one of the people that formed the old bestuur and self critcisim has never been your strong point right? Now it couldn’t be that the reason for not taking part in the Youth EC is directly a result of the mismanagement by the prior members?

    - internationaal point of view

    as stated before, the main representation international or lack thereof is still done by 2 former members. I have received emails from my sources that clearly show that former members are representing the AFBN in a negative light, purely out of personal spite. Again I don’t doubt that the AFBN is not viewed that well, but one has to wonder why that is. Obviously a certain person balmes all on how he himself was treated in his mind. Again we are back on the self criticism

    - subsidies

    hmm, from what my sources tell me the 2007 budget was already fighting with a lack of subsidation and that was passed in 2006 under the old bestuur, which led to an unrealistic try to qualify for a B-group in Europe by winning the C-championship. Now if one looks at the oppoenents then to me it raises a question how much football knowledge was in the old bestuur and how much it was mainly to represent themselves on a European level…

    - goede mensen stoppen by hun club

    People come and go, I fail to see what that got to do with the AFBN situation. The majority of the club members don’t know and don’t care about the AFBN. Now of course ot is different for the people that were involved with the old bestuur, who seem to try to get back at clubs and people they hold responsible for their own demise. They might not have anything to do with creating conflicts in secret right????

    - er zijn ankommende sponsoren opgestapt

    good that you added the future to the article, fact was that the old bestuur had a fag world cup and a C- Europen cup to attract sponsors. They even went so far as employing a dedicated person for PR and sponsoring 12 months earlier then they decided to leave. YET they failed to get 1 single sponsor, even though that was one fo the reasons for focusing the AFBN on the championships……talking about future sponsors is like complaining that one lost a salary that one never received….
    of course it is easy to do since one doesn’t have to ever name one of the supposed sponsors…HAHAHAHAHAHA,

    - onderhandelingen met TV stopgezet

    OH? now funny that the those talks were never ever mentioned by the old bestuur. Guess one could put that off as more fluff. Besides, TV only makes sense with a stable competition nationally, the one thing that the people like you had neglected.

    - opleiding kanzen

    hmm, ones development. Another nice fluff piece. no statement what type or in what direction. My guess this is refering to coaching. My sources tell me that this had been requested for years prior to this. Fact is that the old bestuur never did present any development or even a plan, even though according to themselves they have been busy in the AFBN for decades. But suddenly it is not happening because they left???? Again, there was nothing that had been developed by the old bestuur. The only development possibility for coaches came from the NFLE and had nothing to do with the old bestuurs efforts. Then again one thing certain members always have been doing is trying to take the credit for other people work, right? (I know of at least one situation in the last couple fo weeks where a former member is trying to take credit for a player possibly going to the US even though that player has done everything on his own, but I am sure that you know about that right?)

    - Er zijn teams die mogen door gaan en teams die ze liever weg willen hebben

    What a baseless accusation. There are firm rules that teams have to abide by. It is not the current peoples fault that the old bestuur made promises to teams like the Scouts that they would be allowed to bypass the Aspirantie Lid status, even though they could not make such a promise unless they were planning on using their voting power in the ALV to push their wishes through, funnily enough this seems to be coinciding with the fact that a certain ex AFBN member left a club close to the Scouts….Now to me that raises the question of how much that person might have tried to use the scouts for his own personal agenda to harm a club that he felt sleighted by. As to other clubs there are firm requirement rules for clubs. Rules that have been ignored for the 2007 season by the old members and that ignorance lead to teams forfeiting up to half their games and leaving their opponents in the cold. Following the rules got nothing to do with your statement, but I guess from the approach that you handled in the past it looks like it

    - dubbel agenda

    which people, which agenda? The question can be raised about your own actions as well. Another FLUFF piece without any background. Again it seems like you and your brethren are judging people according to your own behaviour, clearly demonstrating that you acted or would act if in the position you so obviously envy

    - Er is geldt van de verenigingen uitgegeven aan bijzaken die op persoonlijke titel zijn bepaald

    Hmm, one could say the same over the whole ACADEMY/ National team 2007 episode…..unless you show proof and be more concrete this is just another baseless attack, while hiding behind a synonym (I got a pretty good idea who you are though)

    - Er zit aan die sukkels een vent gebonden die met leugens over gestolen middelen zijn gezicht heeft proberen te redden.

    No wonder you dare not to use your real name. Showing your personal and emotional contempt with regards to the person you are attacking. Again no facts just talk. I do find it funny that the supposed LEADER of the uprising now is only associated with the “sukkels”.

    - Dat die persoon ook nog eens een voorstel voor € 21.000,- ( later meer) indiende om zelf voorzitter / directeur te worden van de AFBN want anders ….

    Again what does this have to do with anything? He doesn’t seem to be in the bestuur……so in what way does this shed any negative light?? Other then you trying to discredit the person, again anonymous, again without proof….to me it still sounds a lot like envy

    - Diezelfde persoon de boel heeft doen laten barsten omdat hij voorzitter wilde worden maar nu zichzelf niet eens heeft verkiesbaar gesteld omdat het nog te heet onder z`n voeten is. Heel vreemd!

    Hmm, did you ever even entertain the idea that he was not wanted? Then again that is a concept that seems to be alien to you, since you seem to support a bestuur that tried to force a vorzitter on the clubs, who the clubs did not want. But I guess that way of thinking would be counterproductive to the opinion that he was the driving factor behind everything. Again a little self criticism would help. Fact is that the clubs did no longer felt that the old bestuur represented their interests, otherwise why did they not vote for the “GREAT VISION” of the other members? Oh and again, opiniated fluff, this time you not even trying to hide it that your main goal is to create unrest.

    - Dat er achter de schermen nog meer van dat soort figuren rond lopen.
    MUAHAHAHAHAHA, how more obvious can you demonstrate that the only problem you really got is that you have a personal issue with the people in question. what a general comment

    - Een persoon n die gemoeid zijn met de competitie in NL is zo schijnheilig dat hij met zijn team in Duistland wilde spelen
    Man, no wonder that the old bestuur lost any contact with the clubs. Since when does a single person tell a club what to do? It couldn’t be that a club wants to play in a different competition? Funnily enough, my sources tell me that the Ex AFBN member that was in charge of international contacts had been requested by 2 Dutch clubs to help them play in Germany. I know from a club official that his club wants to play in the GFL in 2009 and that the mentioned ex member has already managed the talks with the president of the AFVD. Now from what I understand that club is not associated with the person you are refering to in your attack. So in my mind the more important question should be why clubs are looking for a different venue, could it be that they find the local competition in such shambles that they do not see a possibility to play locally and develop further, because of lack of games and opponents, because of the format being played? Who was in charge of the competition in the last 15 years? Oh that might be the bestuur that stepped down…..At the same time suddenly the former member that made empty promises before (after all he could not deliver), is trying to now block any such move. To me that raises the question what is true goals are, the advance of Dutch football or just building his own myth as being the only one that can do anything internationally and might that be the real reason why he is so personal mad at no longer being part of the AFBN? In light of the other statements on this blog, to me it starts to show a very selfish person, who mainly has himself at heart and who does not shy away from harming the sport he supposedly loves for personal gain and revenge. Oh and on a side the competition is handled by the WCie, which consists of 6 people as far as I know. If that one person is really that powerful then I really would like to meet him.

    - De persoon met het grootste “fluff” gehalte, heeft zelf naar buiten gebracht dat hij 6 grote teams zou willen in NL

    Never heard that statement unless you named it, then again he isn’t the one on this blog that spews out baseless accusations, that would be you and your comrades. He only offers to represent his point of view. I would be impressed if you actually were willing to find the truth, which can only be found in the middle between 2 representations of different point of views. Then again it is obvious that TRUTH isn’t what you are looking for

    - Die zelfde persoon heeft geschreven dat Spijkenisse in zijn ogen niet kan en mag meedoen
    So? It is his personal opinion, if your statement indeed is true. He probably has his reasons. However unlike in the past he did not abuse his position as a member of the AFBN management and voted on it, but rather let the clubs decide. The same cannot be said of the old bestuur. Last time I checked of the teams that were emitted to the 2007 Senior competition by the old bestuur, 5 could not fullfill their responsibilities to their fellow clubs. It even went so far that teams were favoured by the old bestuur in being allowed to participate in a competition even though they were in violation of the rules, as long as the team was “friends” with the majority of the old management. At the same time they did use their voting power to push through watered down requirements, which might have been able to limit the numbers of forfeits.

    - Een leugenaar dus!

    Of course you are neutral right? You are only interested in objective truths and not in trying to discredit people that you hold responsible for your own demise, even though you yourself created the bed you are lying in now……just a hint, calling others names really demonstarets ones goals

    - Even verder terug zijn deze sukkels wel diegene die stiekeme zaken achter de rug van velen hebben “verkocht”/ besproken om zichzelf een “macht” toe te eigenen.

    BLABLABLA, again baseless and general accusations without any facts. You only come accross like an envious little kid who wants the toy that someone else got. As someone who cannot stand that he was finally found out for what he was and now does not want to live with the consequences.

    -En zo mensen: kunnen we nog wel even doorgaan!

    I am still waiting for one actual fact in any of your statements. Again fluff and biased opinions to promote their own vengful agenda. Only thing you are doing is, how do they say in Dutch? MODDER ROIJEN

      /   Beantwoorden  / 
  111. W. Ruska

    @ who cares,

    Man je hebt me er helemaal uitgeluld. Ik heb alles nog een keer doorgelezen, maar je hebt groot gelijk. Ik kan niets anders concluderen dat ik de grootste sukkel ben….

      /   Beantwoorden  / 
  112. A. Murk

    Dit is wel heel interessant!

    Het komt er gewoon op neer dat het allemaal niet klopte in een vorig bestuur en dat dit de reden is van een “bom plaatsen”. Mooi excuus!

    Wat wel leuk is hier nu, is dat er mensen zijn die denken dat al het werk wat het vroegere bestuur deed ook naar buiten is gekomen. Niet dus.
    Uit journalistieke kringen weet ik dat er onderhandelingen waren ingezet met een TV maatschappij, voor het eventueel kunnen uitzenden van 1e divisie wedstrijden en 2 nationale team wedstrijden.
    Daarvoor was een sponsor nodig en daarmee waren achter de schermen de eerste contacten gelegd en als positief ervaren.
    Diegene die dat deed had het al goed begrepen waarschijnlijk want die hield zich bezig met wat hij moest doen en niet met “andere zaken”.
    Dit kan ook gezegd worden van de overige 5 bestuursleden welke tijdens toen laatste ALV een presentatie hadden willen en kunnen geven waarin een behoorlijke omslag van het hele AF zou hebben kunnen betekend, en dit bedoel ik in de positieve zin!

    Maar … dezelfde mensen die hier zo graag van de negatieve kanten van dit alles niets willen weten en alles maar blijven ontkennen hebben er zelf toe bijgedragen dat die presentatie en de keuzes welke gewoon door de verenigingen hadden gemaakt kunnen worden, niet is door gegaan!

    Met die presentatie en het laten weggaan van dat bestuur hebben zij alles wat in stilte was overlegd en voorbereid en aan de leden zou worden aangeboden, in de prullenbak gegooid!
    Afspraken konden niet langer gegarandeerd worden, op geen enkel vlak!
    En mensen weet wel, dat het niet om zomaar een plan ging.
    Laten we zeggen dat het te vergelijken was met de manier waarop het in Oostenrijk gaat! Daarmee is alles gezegd voor de personen die echt weten hoe het daar werkt!

    Ik heb het genoegen gehad een gedeelte van de opleidingsmogelijkheden te mogen inzien. Naar mijn mening als algemeen sportfan en trainer / coach op een andere sportgebied, zag dit er heel goed uit en zeer professioneel van opzet.
    Ook hierin hadden de initiatiefnemers hulp vanuit het buitenland en had het kans om zelfs internationaal tot één opleiding te komen.
    Een wel heel interessant iets ivm bijvoorbeeld de financiële middelen die dan vrij kwamen de mogelijkheden van coachen in / met “heel” Europa.

    Dit alles ( en meer) wisten die twee ex bestuursleden niet, daar zij toen al hadden bewezen dat ze een bom aan het plaatsen waren en dus niet meer vertrouwd konden worden.
    De verenigingen konden niets weten daar het alles nog in onderhandeling was.
    Heb wel begrepen (en gelezen) dat een nationale nieuwsbrief al was opgezet om stuk bij stuk de verenigingen op de hoogte te brengen.

    Komt bij mij direct weer de vraag op: wat hebben “jullie” in hemelsnaam gedaan?
    De mensen die ook hier schrijven hebben allen hun mening, zoals ik dat ook heb. Best, maar gaan zitten discussiëren vanuit meningen die alleen maar wijzen naar een oud bestuur en vooral alle excuses en zaken als “redelijk” aan te dragen is het zelfde als ontkennen dat er een milieuprobleem is.
    Waarom denk je dat er een keer tegengas is gekomen?
    Eerder al is er geschreven dat er berichten waren onderschept in die tijd, die dit aantonen.
    Maar hé, als het op papier staat en er woorden zijn die vastgelegd zijn, hoeft het nog niet waar te zijn omdat dit hier wordt geschreven. Wel typisch dat het schijnbaar toch veel doet hier! Hoe zou dat komen als dit van mij en enkele anderen allemaal niet waar is.
    Of toch wel?

    Ik kan mij dan ook niet van de gedachten ontrekken dat dit mensen zijn die gemoeid zijn bij de leugen die “American Football in Nederland” heet en baat hebben bij het volhouden er van. Al is het maar voor en door hun Ego!
    Wat een mooie sportwereld hebben jullie geschapen, wees er trots op! Let wel voordat dit schrijven allemaal begon, waren de zaken al aardig aan het rond gaan op verschillende forums. Door dezelfde personen die het nu moeten gaan doen!
    Gefeliciteerd!

      /   Beantwoorden  / 
  113. W. Ruska

    Over het vorige stukje,

    Het valt wel op dat “die sukkels”, (want he, hoe moet je ze andere noemen?)zich behoorlijk bedreigt voelen nu er eindelijk eens tegengas wordt gegeven!
    Waarom? Het is toch allemaal niet waar en uit de lucht gegrepen?
    Waarom zou men zich dan druk maken?

    Maar we weten ondertussen toch wel dat ze zullen blijven ontkennen (ze kunnen natuurlijk letterlijk niet anders) en dat het vermogen dit te doen altijd maar weer naar de anderen wordt gewezen.

    Stel dat ze de feiten echt zouden geloven omdat ze voor zich hebben, wat zal dan blijken?

      /   Beantwoorden  / 
  114. W. Ruska

    … dat ze het toch zullen ontkennen en als “onecht” zullen bestempelen!

      /   Beantwoorden  / 
  115. W. Ruska

    ben je klaar willem? we houen niet zo van nerds die elke keer 1 of 2 zinnen toevoegen in een aparte post…

    je bent wel samen met je 2 vrienden heel serieus bezig… alleen jammer dat je niet zo serieus genomen word hier…. maar ja dit is daar natuurlijk de plaats niet voor….. misschien een bestuurs vergadering???

      /   Beantwoorden  / 
  116. who cares

    Dear A. Murks
    You, yourself state that it is just your opinion. You adding another fluff piece and at the same time you give proof that the former members did not have the interest of the sport in mind but their own.

    It is always nice and shiny to talk about things that were supposed to happen, if the clubs just had voted for them. I can state all I want that we were on the way to reach the Austrian level, talking about it doesn’t make it true. Now if they had such grand plans then why didn’t they present it when it was the time to proof they had the right vision? They were asked to stay, but they didn’t want to unless they could get rid of 2 of their colleagues. Shows how really smart they are. If they had provided what you are stating I doubt the clubs would have voted against them. They could have done it behind the screens to present it on the next ALV. Show up as a team with all the “great” plans done and a statement that it would happen if the clubs voted for them…..what did they do instead??? Being little vengeful kids….

    You always state that the former bestuur only had the sport at heart, then why all the personal attacks. After all the sport cannot be personal can it?

    Besides the point that to even start to compare the Austrian league with the Dutch shows just how unrealistic you are yourself. I wonder how long a sponsor would have stayed in a league as stable as ours….and sorry that one is on the old AFBN bestuurs plate and no one elses. As much as you want it to be otherwise, it is not….

    PS: Another interesting tidbit is this. According to you the old bestuur only did a great job, then how come they did not want to listen to the clubs wishes? The bestuur isn’t the AFBN, the CLUBS are. Too bad for you and your comrades that there aren’t as many mushrooms (they are kept in the dark and fed lots of shit) leading the clubs anymore eh?

      /   Beantwoorden  / 
  117. who cares

    W. Ruska

    the people that picked up the pieces that were left behind feel threatened? HAHAHAHAHAHA, maybe they were just bored at work….again I am still waiting for a single piece of fact and not just BLABLABLA,

    You are unable to win the argument, maybe it is because you got no ground to stand on except the statements that have no substance when looked upon. Every mail just demonstrates clearer and clearer that you are just a group of little spiteful kids that is unable to sit back and take a look at the full picture (I am not even expecting a look in the mirror). Heck Murks even goes so far that he has no interest in another point of view. So who is in denial and threatened? HAHAHAHAHAHAHAHA no wonder that you managed to put yourself in a position where the only way out was to step down.

    Ever thought about that you people created your so called BOM yourself? If you cannot take the heat you should get out of the kitchen. Oh wait you did as cowardly as I had expected.

      /   Beantwoorden  / 
  118. H. Kouwenhoven

    Ik geloof dat er weer 1 van die gasten hier z`n punt probeert te maken!
    Wat een “Crap” zeg!

    Het punt is gemaakt door de heer / mevrouw Murk. Je kunt lullen als brugman en alsmaar Bal,bla,bla en ha,ha,ha inbrengen maar het is te laat!
    Ze zullen in de gaten worden gehouden en daar waar nodig worden aangepakt met woorden in ieder geval, zodat ieder die het wil weten dat het hier gaat om een stel amateuristtische sukkels die de sport niet echt goed hebben gedaan en dat ook nu nog steeds niet doen.
    Het zegt inderdaad wel heel veel over die gasten als ze zo reageren hier!

    Ze bewijzen zichzelf en het American Football in NL geen goede dienst. Maar daar waren we al achter natuurlijk!
    Zielig hoor!

    De punten zijn gemaakt en ik geloof in het feit dat er behoorlijk wat smerigheden zijn uitgehaald omwille van Ego`s! Gelukkig zijn er steeds meer die dat zien. Ook in R/dam
    En die gast van hierboven … ook een ex speler / coach van R/dam zeker!
    Wat een NUL! Is ie bang dat er zaken uit gaan komen?

    De sukkel wil bewijzen zien! Wat denk je?

    Niets doet er toe wat jij / jullie willen maar vooral wat anderen hier mogen vinden!
    Dat is het mooie van een blog zoals dit!

    Blijf vooral geloven in jezelf! Wij zullen op de huid zitten!

      /   Beantwoorden  / 
  119. A. Murk

    De zaken nemen geen keer. Hoe ze ook proberen dingen te ontkrachten, het is daar.

    Mensen, maak je niet te druk over wat ze hierdoor willen bewerkstelligen.
    Hoe meer mensen dit lezen hoe beter het is! Hoewel ik me geen illusie maak. Het American Football in Nederland is heel klein. Velen volgen het geenszins.

    Het niveau van reageren en het ontkennen van alles (ja alles)is behoorlijk lachwekkend.
    Het mooie is echter dat hoe meer ze schrijven hier, hoe meer ik er uit haal wat zeer triest is.

    Het feit dat “ze” zich hier uiten zegt genoeg, de manier waarop misschien wel alles.

      /   Beantwoorden  / 
  120. A. Murk

    Even adem halen en weer verder!
    Wat een geweldige SB hebben we gehad!

    Dan is het tijd voor Nederland en het AF hier.
    Mooi he, dat de Scouts hun aspirantstatus hebben gekregen (als ik het goed heb begrepen).
    Wat heel triest is en zo veel zegt is dat ondermeer het bestuur van de Trojans er alles aan heeft gedaan om het nieuw op te zetten team, tegen te houden.

    Een stapel A4tjes met alleen maar hun eenzijdige visie over eigenlijk hun mening over American Football. Triest, heel triest!

    Of de Scouts nu een hele grote vereniging worden of niet het gebeuren en de protesten en de “onderbouwing” binnen de protesten zegt zo veel over waar het AF in Nederland zich nu bevindt.

    Ze hebben geprobeerd het “recht tot sporten binnen een vereniging” te ontnemen. Is niet gelukt! Ondanks de ook hier zo stoere taal van de tegenstanders, het ontkennen en tal van andere zaken!

    Helaas ben ik bang dat als je zo American Football moet proberen op te zetten, met dit soort mensen in een “bond”, je niet veel goeds en sportieve zaken hoeft te verwachten. Tegenwerking dus!
    Wie had het ook al weer over Ego`s een tijd terug?

    Ik wens de Scouts heel veel succes en steun om te laten zien dat er toch nog mensen zijn die het AF in een ander licht zien!

      /   Beantwoorden  / 
  121. H. Kouwenhoven

    Het seizoen gaat beginnen! En als ik het zo allemaal lees kan ik niet anders zeggen dan dat die gasten van de “coup”, met hun zo grote monden dat ze het allemaal wel even beter kunnen dan alle besturen hiervoor, crap zijn!

    Alle zaken welke met de competitie te maken hebben, en dan hebben we het nog maar niet over de andere zaken nu, lijken voort te komen uit “anders willen doen want we moeten toch iets”!
    Van “verbetering” is totaal geen sprake! Alleen maar “egotrippers” om vroegere ervaringen
    (let op, leren > ontwikkelingen volgen . etc.) te negeren! Jaaa, want “zij” weten het allemaal al lang en beter! NOT!!
    Dat gaat wat worden in de toekomst! Oeiiiii!

      /   Beantwoorden  / 
  122. DrAtomic

    Zeg met alle respect enzo…. Maar dit bericht is van 31 Juli 2007 de discussie er over is klaar, finito enzo… Heeft de AFBN niet een website met een forum waar jullie deze gedachten en meningen kunnen bespreken?

    En als de moderators daar dat niet toestaan, dan begin je toch zelf een website met een forum (www.php.net heb je gratis een kant en klaar forum).

    Persoonlijk als neutrale buitenstaander vindt ik het allemaal maar merkwaardig hoe jullie in zo’n klein sport wereldje met elkaar om gaan en het stimuleerd me nou niet bepaald om eens leuk naar een wedstrijd te komen kijken, integendeel. Ik krijg zwaar het voetbal gevoel bij het lezen van deze posts.

      /   Beantwoorden  / 
  123. Chris van Hattem

    @ Doc

    Kom eens hier, dat ik je afklop…je zit onder de modder. Ga er dan ook niet tussen staan!

      /   Beantwoorden  / 
  124. H. Kouwenhoven

    Ha,ha,ha,….. als je goed lees kun je toch wel het een en andere uit de informatie van dit blog en onderwerp halen.

    DE AFBN is vriendjes politiek geworden en zeker geen sportbond vol met professionele mensen.
    De reden dat er hier zo heel veel over is geschreven is omdat het schijnbaar erg leeft en omdat “de site van de afbn” (nou ja, site) wordt beheerd door mensen die beslissen wie er op komt en wat er op geschreven mag worden. Inclusief laster door diezelfde personen aan het adres van iemand anders!

    Heck … de site wordt gedaan door iemand die in zijn vorige “bestuursfunctie” stiekem achter een AF site zijn hobby / werk als “erotische masseur” promootte.
    Buiten het feit dat die gast dat stiekem en zeker zonder toestemming deed was het ook nog eens dat JA ..ook kids dat hebben gelezen! Toen die gast werd weggestemd had ie ook nog het lef om iedereen voor te liegen!
    Ja hoor ..en daar moeten we dan vertrouwen in hebben.

    Dus ja … we doen het dus ook hier!
    En ook hier proberen enkelen gewoon het recht toe te eigenen dat ZIJ hier mogen schrijven en allen die met hun “meepraten” / denken. Anderen moeten maar snel weggaan/ophouden.
    Niet dus!

      /   Beantwoorden  / 
  125. Chris van Hattem

    Van mij mag overal iedereen zeggen wat ‘ie wil. Het is aan mij of ik wil luisteren of niet.

    Toch een tippie dan:

    Forget about the past, kick IEDEREEN (maar dan ook iedereen, ook JUIST dan de mensen die gaan lopen jamaren, juist die)uit het bestuur and start the whole freakin’ thing over again.

      /   Beantwoorden  / 
  126. H. Kouwenhoven

    Beste mensen,

    Ik geloof dat hier juist de gehele strekking van het onderwerp word vergeten.

    Geen “forgive and forget”.
    Het AF is (weer eens) en mag ik even “Verd…….”, door een stel ego`s 10 jaar terug gezet!!!!
    Juist door de sukkels van nu, juist door die ego`s! En sorry als dat dan “rot” overkomt voor anderen maar dit slaat en sloeg totaal nergens op! Behalve als je mee wilt doen met personen te strelen en vriendjes wil volgen!

    Het heeft de sport totaal niets gebracht! Niets, niets, niets!
    Nogmaals, het is minsten 10 jaar terug gezet! Gtvr……… (zeer boos)
    En dat gezeur van “dan moet je zelf of je mond houden…..” daar gaat het juist om!!!
    Die waren er en zijn er maar passen niet bij dat groepje sukkels die onderling de boel (achter rug de rug van anderen) besodemieteren!!! Die AFBN leden ( dus ook de verenigingen) zullen daar iedere keer weer mee komen! Alleen die “vriendjes”willen nog met elkaar werken ….alle andere eventuele gegadigden hadden laten weten niet met deze sukkels in zee te willen!!! Hoe komt dat denken jullie???

    Opnieuw beginnen ja en die gasten van nu er totaal buiten zetten Ja maar dan nog …. wederom de sport naar de kl …… en zitten een stel sukkels aan het wiel!

    En nu even wat te lachen (eigenlijk huilen)! Je moet eens gaan kijken naar wie er in de AFBN en commissies zitten! Zonder dollen, gewoon eens doen. Ha,ha,haaaaa. Dit is echt heel triest!

    Je hebt het hier over een landelijk orgaan.

      /   Beantwoorden  / 
  127. A. Murk

    En wat hoor ik vandaag.
    Het AFBN panel (ahum)gaat zich hard inzetten om een medisch verantwoordelijke keuring te kunnen volgen! En wat moet daar dan nog net even geschreven worden; ja dat ligt aan de vorige uitvoerders, want de ” overdracht is een rommeltje geweest.
    Nu, hier wat nieuws voor “de sukkels” zoals ook wel genoemd.

    Er is verschillende malen door het oude bestuur gewezen op de juiste overdracht van alles. Afspraken waren gemaakt, alle gegevens verzamelt en … wat denk je! Men is niet komen opdagen, bellen niet terug, halen zaken te laat op, etc. Het ergste is dat die mensen werkelijk geen flauw benul hebben wat er allemaal afgehandeld moet worden volgens de statuten en de wet!

    En dan nog dit.
    De medische keuring stond zo goed als op de rit.
    Een solide keuring door aardig wat vakmensen binnen vakorganisaties zou ook op DIE dag (de dag waarin de personen waarover het hier vak over gaat. Waar bleek dat er al plannen waren om de ego`s te doen laten spreken) worden gepresenteerd.
    Tja …daar ging het om hè! Een presentatie voor de aankomende 10 jaar VOOR het American Football en niet voor ego`s!
    Maar dat is natuurlijk allemaal NIET waar.
    Ja,ja!

    Dom, heel dom want zeker het medische gedeelte is wel heel belangrijk voor de sporters! Ook dat hebben ze naar de prullenbak verwezen.
    En nu schrijft een bestuurslid dat er heel hard aan gewerkt wordt. Mag ik even weten op welk niveau? Nee, laat maar!
    Precies zoals hierboven geschreven! 10 jaar terug!

      /   Beantwoorden  / 
  128. Chris van Hattem

    Ik reageerde alleen maar omdat ik mijn blogfriend DrAtomic een goede opmerking zag maken. En dat moeten jullie je ook aantrekken. Wij zijn jullie potentiele fans (zeker nu de NFLE weer in de kast staat). Spelers, bestuur, allemaal leuk en aardig, maar zonder fans geen shizzle!
    Als ik het allemaal goed heb kunnen begrijpen hebben jullie nu een GEKOZEN bestuur. Hopelijk democraties gekozen anders kan ik niet zeggen: Deal with it!!
    Je kan het met een hoop dingen niet eens zijn, maar hun zijn de dudes/dudettes die het doen.
    Elkaar dan op een blog (!), stoer achter toetsenbord dan uitmaken voor sukkel en eikel is zinloos. Koppen bij elkaar (net als in the line of scrimmage), flinke fles wijn erbij werkt beter. De hele wereld kan beter.
    Als dit het niveau is van football loving holland dan…ach. Jullie moeten niet zeggen dat jullie het football gaan redden, jullie MOETEN het football bovenwaterhouden..das een heel ander point of view, he. En aangezien ik met kleine flarden toch enige intelligentie zag bovendrijven in jullie comments moet dat, zij het met een andere insteek, best wel lukken. En, eeej, de beste stuurlui staan aan wal en lopen ALTIJD te mauwen, als bestuurder negeer je die gewoon. Als bestuurder moet je arrogant kunnen zijn om aan het grote belang te kunnen werken.

    Als footballfan zeg ik: Laat het football niet kapotgaan aan ego’s!!

    En nu rap pleite uit deze slangenkuil…

      /   Beantwoorden  / 
  129. A. Murk

    Beste mensen,

    Dat is nu precies waar het weer omgaat.
    Het gaat niet goed, kan ook niet zonder kennis en ervaring, zonder dat mensen geschikt zijn voor de JOB.
    Je zelf toe eigenen dat je de juiste man / vrouw op de juiste plaats bent en dan hopen is JUIST NIET het goede in mijn ogen!
    En ook nu weer het eeuwige “de beste stuurlui”. Ja precies . Die staan buiten aan de kant!
    Dus inderdaad! Zo snel als mogelijk al die mensen die zogenaamd het AF dragen in NL weg halen van welke positie dan ook en mensen neer zetten die de kunnen hebben. Hoe lastig dit ook is.
    Betekend dat je dat aantrekkelijk moet maken en ruimte moet creëren. En dat gebeurd niet zolang dit soort “kinderen” hun kunnen (ahum) ten toon kunnen en willen spreiden!

    Hier is precies waar het om gaat!
    Vrijwillig of niet! Je kunt geen goede mensen aantrekken als deze niet willen samenwerken met een stel achterbakse ego`s en coupplegers! Wie zou dat wel willen? Voordat je het weet kun je van alles verwachten omdat er één een andere mening heeft die visie genoemd wordt en zich achter de schermen met z`n vriendjes gaat beraadslagen. Voor het geval dat iemand het vergeten is; dat zijn de mensen die er nu zitten.

    Ik hoop voor velen dat het nu duidelijk is.
    Het AF is 10 jaar terug gezet, door diezelfde personen die het NU zouden moeten doen!
    Misschien is het voor velen duidelijker als je stelt: als een dictator aan de leiding komt door een staatsgreep en daardoor het land 10 jaar achteruitzet ten koste van de mensen en alles erom heen. Dan hoop ik dat er mensen op staan en durven te beweren dat dit niet deugd. En zeker niet zullen zeggen …ach geeft ze een kans want zij zitten nu toch daar!

    Er zijn genoeg mogelijkheden geweest voor een ECHT bestuur. Persoonlijk heb ik lang geleden namen en cv`s mogen zien van mogelijke, latere bestuursleden die altijd al in gesprek geweest zijn bij het vorige bestuur. Al deze (in mijn ogen) geschikte mensen hebben nu afgehaakt! En nog eens: omdat ze niets van doen willen hebben met deze ego`s!
    Sommigen zijn gevraagd en zelfs ongevraagd op een lijst gezet van mogelijke bestuurskandidaten ( door:.ja wel de huidige personen binnen de AFBN). Geen van die personen heeft ja gezegd met als reden geen interesse te hebben in deze “coupplegers”.

    Waarom ik dit schrijf, telkens weer is voor de waarheid, voor een sport, voor het tegengaan van valse praktijken, voor de jeugd en de toekomst van het AF en daarbuiten. Er zijn er al te weinig die alert ( willen) zijn en daar waar geschreven kan worden dat ook daadwerkelijk doen! Meer dan schrijven kan niet want wil jij met mensen werken die ieder moment “een mes in je rug” kunnen duwen?
    Nee, het AF in ons land is niet gebaat bij 10 jaar achteruit gang. Nog sterker. Bij de bond waar ik lid van ben zouden deze mensen zich voor een commissie moeten hebben verantwoorden. En wellicht ook voor een rechtbank!

    Ik sluit nu af totdat er wellicht zaken moeten worden aangepakt.

      /   Beantwoorden  / 
  130. W. Ruska

    Je zou alles eens moeten lezen op de forums.
    Het is triest, zeer triest!

    Het klopt als je kijkt wat voor personen HET moeten gaan doen!
    Als je nu toch weer kijkt hoe triest het gesteld is met de kennis en ervaring op het gebied van “medische verklaringen”!
    Wat is dit erg!
    Je kunt lezen hoe dat het ene mens uit de bond de andere een steuntje in de rug geeft maar totaal geen antwoorden hebben en …dat nogal dikke en onverzorgde persoon min of meer een hint naar een “niet zo goede overdracht” van het oude bestuur verwijst!

    Ja sorry maar dat mag ook wel eens gezegd worden van een AFBN lid die zelf de vinger al jaren naar anderen wijst!
    Pffft dat is een vertegenwoordiger van onze sport!

    Het zegt weer genoeg over de sukkels die daar nu zitten. Precies zoals hier al eerder geschreven: er is nooit een goede overdracht geweest van hun kant omdat ze niet eens weten hoe dat moet!

    Nu gaat het over de gezondheid van spelers en weer staan ze met hun bek vol tanden! Voorlopig gaan de wedstrijden komen en is er gewoon geen duidelijkheid op vele vlakken maar dit is wel heel belangrijk!
    Of niet ..net zoals de jeugd en nationale teams!

    En dan zit die duitser ook nog te prutsen met competitie zaken die hij vindt en zodra je commentaar geeft heeft die zool het over “onze Nederlandse mentaliteit”! En niemand die daar opstaat en zegt, nu nog 1x en je kunt vertrekken. Vreemd.

    Vergeet niet dat die persoon de boel behoorlijk heeft veraden afgelopen halfjaar en ook deel uit maakte van achterkamer politiek! Vergeet die gast niet mensen!

      /   Beantwoorden  / 
  131. W. Ruska

    En dan lees ik net nog iets!

    Die Markus verwijt het NOC/NSF het feit dat er geen subisidie is gegeven omdat ….bla,bla,bla!
    Nou wordt ie heel mooi ….er is geen subsidie meer omdat ze er de ballen verstand van hebben. De hele group coup plegers zijn er verantwoordelijk voor dat er geen subisidie is.
    Wat ik begreep uit schrijven ver hiervoor is dat het oude bestuur wel degelijk alles op rit had staan! En weet je wat, ik geloof het ook want als je een beetje informeert over hoe en wat, dan heeft het NOC/NSF geen aanvraag ontvangen en was wellicht al op de hoogte van deze manier van handelen door onze nu zo geweldige AFBN.
    Dus die Markus zit gewoonweg te liegen als vertegenwoordiger van het AF in ons land!

      /   Beantwoorden  / 
  132. A. Murk

    Wellicht is dit niet onder het goede hoofdstuk maar het heeft wel te maken met de AFBN.

    Ik kreeg gisteren binnen dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er te weinig scheidsrechters zijn! En oeiiii wat is dit niet goed zeg!
    De AFBN wist dit al, zeker de ex bestuursleden welke nu in commissies zitten! Wat is hier aan de hand!
    Ze kenden zelfs het plan over hoe en hoeveel scheidsrechters te gaan werven. Er is niets meer meegedaan blijkt.
    Mensen dit is heel vreemd! te meer daar er veel tijd gestoken was in een eerste stap van het plan!
    Waarom hebben de twee ex bestuursleden niet laten zien / horen wat er moest gebeuren???
    De ex penningmeester noemt zich consultant en de andere zit in de wedstrijdcommissie of geeft ook advies!
    Zit hier wederom een adder onder het gras?
    Hoe het ook is!

    Er lag een goed en gedegen plan bij de oude bestuursleden. Maar zoals u weet, de presentatie van ook dit deel wilde men niet zien!

    Met meer verbazing dan ik had verwacht lees is de stukken die tot mij komen en schrik van de stompzinnigheid van dit bestuur/commissieleden!

    De teksten zijn in en in triest en getuigen over struisvogelpolitiek!
    Nu is het wachten en zien of dit bewust is gebeurd!
    Waarom is er niet gewerkt aan de gedegen plan na het vallen van dat bestuur wat het zo erg slecht deed? Wat is er gebeurd met de kennis van te weinig scheidsrechters? Dit klopt niet mensen!

    Uiteindelijk gevolg: de spelers zijn de dupe, jeugd als ook senioren. De Uitleg van een bestuurslid: we kunnen er ook niets aan doen, hadden het niet kunnen weten!

      /   Beantwoorden  / 
  133. H. Kouwenhoven

    Ik heb het ook gelezen!
    En nu …
    de zelfde mensen die er zo prat op gingen om in het bestuur te gaan zitten of in een commissie zie je en hoor je nu bijna niet!

    Die J. van de Boogaart, J. Looman en H. v/d Boogaart wisten dit allemaal beter! Waarom toch deze problemen? Op weg naar maar 6 verenigingen?
    Een bestuurslid van de AFBN weet zelfs te schrijven dat de AFBN niet verantwoordelijk is voor de wedstrijden / scheidsrechters!

    Hoe kunnen ze dan in hemelsnaam weten hoe de competitie in elkaar zal zitten??
    Hoe dom moet je zijn om je zo te ontrekken van je verantwoordelijkheden?

      /   Beantwoorden  / 
  134. H. Kouwenhoven

    Nou, ze hebben het dan toch voor elkaar! En er zijn al “helden” uitgeroepen hoor!
    1 van de 4 afgelaste games gaat niet door!

    Toch zeer jammer en vreemd dat ze deze problemen hebben genegeerd! Waarom zou dat zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  135. A. Murk

    Hier zijn we weer.

    En wellicht is het u al opgevallen maar de aanhef zoals genoemd bij dit onderwerp is nog steeds niet afgesloten!

    Wederom zijn er mensen welke tegen een vorig bestuur was die hebben geuit dat dat bestuur “te veel” geld uitgaf aan zichzelf en suggereren zelfs zaken waarvan juist het tegendeel waar is.
    Zoals de oplettende lezer hier en elders al weten zijn er in de afloop van het oude bestuur naar het nieuwe, nogal wat zaken behoorlijk verkeerd gegaan met vooral de “nieuwe afbn” mensen die de ene fout na de andere begaan en bewijzen met vele zaken geen idee te hebben van waar ze mee bezig zijn.

    Er loopt inmiddels een kort geding van smaad tegen enkele “mede coupplegers” en nog steeds brengen zij berichten naar buiten die mensen kunnen interpreteren als zijnde laster en smaad.

    Nog steeds schijnt het beeld te zijn dat er mensen in het vorige bestuur zaten die ten onrechte geld spendeerden uit eigenbelang! Het gekke is dat de enige die dat zou hebben kunnen doen, diegene is die momenteel een adviserende rol heeft binnen het nieuw AFBN bestuur, de ex penningmeester. Het zou niet anders kunnen dan dat het over hem zou moeten gaan.
    Mede en vooral door hem is het oude bestuur opgestapt na een zeer vreemd gebaar van niet de boekhouding willen overleggen waarneer dat gevraagd werd.

    Hoe het ook is, spelers hebben informatie ontvangen waarin het oude bestuur beschuldigd wordt. Ook de toenmalige voorzitter, welke nota bene degene is geweest die zijn eigen geld heeft ingebracht om de situatie welke toen heerste te doen redden. Mede daardoor heeft het AF in Nederland nu nog bestaansrecht. Onderschat dit niet!

    Het trieste van dit alles is, en daar kan AF Nederland zich diep, heel diep voor schamen, dat er al enige tijd een American Football speler (ex Den Haag Raiders) levensgevaarlijk gewond is geraakt en vecht voor zijn leven. Dat dit de zoon is van diezelfde ex voorzitter.
    Dat men aandacht heeft voor natrappen maar totaal geen aandacht heeft voor een (ex) mede speler!
    Zo zit het American Football in Nederland in elkaar en naar wat mijn mening is, is dat precies één van de zaken die zou moeten veranderen. Geven om elkaar, zeker als je dit verdien.

    Deze jongen ligt als een lang tijd in coma, te vechten voor zijn leven. Niets officieels uit de afbn en verenigingen is zijn kant op gekomen. Uit bronnen weet ik echter wel dat er aardig wat mensen zijn die dit weten. Incl. mensen binnen het afbn bestuur!
    Wat is er nog meer mis?

      /   Beantwoorden  / 
  136. DrAtomic

    Wat er mis is is dat jullie je druk maken om een bestuur en niet lekker met de sport zelf bezig zijn. Laat die prutsers prutsen. Vergeet die zooi en hou je bezig met waarom je passie hebt voor AMF.

      /   Beantwoorden  / 
  137. Oldtackle

    Sorry maar ex Den Haag Raiders en wie zal dit dan moeten zijn ben namelijk al lid sinds 1999 en weet niets over een jongen van een ex voorzitter van Den Haag en ook bij navraag bij de raiders daar weet men van niets

      /   Beantwoorden  / 
  138. A. Murk

    Ik weet het ook niet precies, het is wat ik per schrijven door kreeg zoals ook wel eens van andere sporten. Ben gaan zoeken en kwam zijn naam inderdaad tegen zij het lang geleden.
    Ik stuitte ook op de naam Cardkeys Raiders. Zijn naam is Oscar. Het gaat niet over een jongen van de ex voorzitter van Den Haag maar ex voorzitter van de AFBN.
    Hoe dan ook. Al met al altijd nooit fijn om te horen / lezen.

    Ik wens hem en zijn familie alle sterkte en kracht die hij en zij nodig hebben om gezond (!) te worden.

      /   Beantwoorden  / 
  139. Oldtackle

    Idd is dit nooit leuk om te horen of te lezen het gebeurd de laatste tijd te veel dit soort berichten in onze sport

    ik zelf heb de tijd van de carkey raiders en eigenlijk niemand van de huidige raiders niet mee gemaakt maar ondanks dat willen wij deze oud raider speler en zijn famillie heel veel sterkte toe wensen namens de gehele Den Haag Raiders 99

      /   Beantwoorden  / 
  140. JB

    Ik vind het een vervelend bericht om te lezen en ook ik wens hem al het beste!

    @ A. Murk
    Ik vind het jammer dat hier 2 berichten met elkaar gemengd zijn, ik denk namelijk dat (bijna) niemand in de huidige footballgemeenschap hier iets van weet, inclusief het huidige bestuur… En als het gaat om een oud-speler van de Card-Key Raiders kan het zelfs zijn dat ik met Oscar heb samengespeeld, hij zou dan mijn center zijn geweest begin jaren 90, dus dat maakt het extra zuur.

    Jij (en anderen) en ik mogen van mening verschillen over de huidige gang van zaken op bondsniveau (en dat moet dan maar zo blijven, prima) maar laten we deze jongen – die zeker niet de zoon zal zijn van de laatste ex-voorzitter – hier buiten laten…

    Oscar, al het beste!

      /   Beantwoorden  / 
  141. Ralph

    Met dit weekend weer een hoop games… In leiden, amsterdam, maastricht… football around the Netherlands! Geniet er van…. zolang..

      /   Beantwoorden  / 
  142. Ralph

    Met dit weekend weer een hoop games… In leiden, amsterdam, maastricht… football around the Netherlands! Geniet er van…. zolang..

      /   Beantwoorden  / 
  143. H. Kouwenhoven

    Niet oke! En ja ik wist het ook! We steunen hem en zijn familie.

    En die JB vertrouw ik voor geen cent meer. Die weet donders goed over wie het gaat, als couppleger!
    Het gehele AFBN bestuur weet het en zo niet dan zouden ze het moeten weten maar hee, het zegt weer genoeg over de mentaliteit en het functioneren! Waar zijn ze tenslotte wel goed in?

    Dit weekend gaat seizoen van start. Met een zieke AFBN, een zeer zware griep waarvan we mogen hopen dat deze ziekte snel zal over gaan! Lastig!

    Ik denk maar eens een jeugd wedstrijd te gaan zien. Ooh .. even goed zien want deze worden nogal snel aan de kant geschoven voor andere wedstrijden vanwege te weinig geregelde refs! Hoe zou dat nu komen!
    Ergens ben ik een beetje misselijk!

      /   Beantwoorden  / 
  144. Ralph

    Herstel…. aantal games gaan niet door…
    misschien volgend weekend..

      /   Beantwoorden  / 
  145. H. Kouwenhoven

    Komt dit door de staat van de velden of ….?

      /   Beantwoorden  / 
  146. W. Ruska

    Nog eens iets wat me opviel op een forum.

    Ze beschuldigen inderdaad ex bestuursleden van geld “weghalen”!
    Maar hoe komen ze aan die informatie?
    Er zal iemand van het hedendaagse AFBN bestuur hebben gepraat want hoe anders …? En die gast die dan op een forum schrijft dat het bezewezen is na controle van de stukken die moet eens echt gaan verder kijken want … de smaad die er gepleegd is over dit onderwerp is ondertussen wel veroordeeld door de rechter! Er is notebene een uitspraak die de “initiatiefnemers” van dit zooitje bestuurders hen in het ongelijk steld. Zij hadden ook van die uitlatingen!

    Die gasten die even de bond hebben bestuurd moeten voor uitlatingen naar het adres van het oude bestuur een geld bedrag betalen en openbaar hun excuus aanbieden!

    Dus ik zou zeggen, ga nog maar even door met beschuldigingen uiten die juist bij het bestuur en hun adviseurs van nu zouden liggen!
    Hoe denk je dat de situatie ontstaan is?
    Die penningmeester van toen wilde zijn boekhouding niet laten inzien. Liegt over gestolen gegevens door inbraak, etc. Jaaa, goeie vent die gast! Not!

    Dat is de reden waarom het allemaal zo is gelopen.

    Dus mensen van het AF in NL. Ga maar eens goed op julie geld letten met deze mensen aan het “bewind” en denk maar een goed na voordat je over geld praat en mensen beschuldigd.

    Achteraf blijkt dat die ex penninmeester zieltjes heeft zitten winnen om het bestuur te laten ploffen. De JB hier en nog wat anderen maakte daar ook deel van uit.

      /   Beantwoorden  / 
  147. Ralph

    Nee, staat van de velden is goed volgens my…. helaas scheidsrechterstekort… hopen dat de jeugd volgende week wel kan

      /   Beantwoorden  / 
  148. Dany

    De wedstrijden in maastricht en Hilversum die niet doorgingen waren doordat de velden daar werden afgekeurd.

    Heeft niets met scheidsrechters tekort te maken….

    Over het gelul over oude bestuur/ nieuwe bestuur hou ik me lekker afzijdig…..

    Wat ik wel zie is dat mensen als JB zeer hard inzet tonen om AF in Nederland (weer) naar een hoger niveau te tillen….mijn respect hebben de stuurlui die achter de stuur zitten…niet diegenen aan wal!!!

      /   Beantwoorden  / 
  149. A. Murk

    Het is inmiddels al een aardig tijdje geleden dat er een groep mensen bezig was om het Nederlandse American Football hun wil op te leggen.

    Nu, na het begin van de competitie was het eens tijd om eens te gaan zien wat er dan zo beter is geworden en wie daar verantwoordelijk voor zou zijn geweest.

    De conclusie valt tegen en is zelfs triest te noemen.
    Een beleid wat HET zou moeten worden en doen is er nog steeds niet. Op een amateurachtige manier spelen mensen een “prof” rol.

    Zaken zijn: kapot gemaakt, op de lange baan geschoven, op de persoon gespeeld, op achterbakse manier geregeld, …..etc. En uiteindelijk waarvoor? Wie weet mag het zeggen.
    Voor mij als sportfan valt dit niet echt tegen gezien de bezetting en visie van de AFBN.
    Het is een speeltje geworden van diegenen die het allemaal zo heel erg veel beter zouden kunnen. Tja … helaas.

    Spelers / leden en fans zijn de dupe geworden. Natuurlijk zal dit niet worden beaamt maar wat mij betreft is de sport inderdaad zoals voorspeld; achteruit gegaan!

    AFBN ; veel speelplezier.

      /   Beantwoorden  / 
  150. H. Kouwenhoven

    Ik ben een paar wedstrijden wezen kijken. Heb wat mensen gesproken.

    Er is niets ten goed veranderd.
    Het enige wat je hoort dat het allemaal tijd kost.
    Waar heb ik dat eerder gehoord?
    Volgens mij zit dit bestuur er al weer een poosje en er is nog niets werkelijks aan positieve verandering geweest.

    Die Duister (tja) schrijft en praat ook alleen maar wat. Dat die er nog mee wegkomt begrijp ik niet. De gast heeft zo`n grote mond maar er is niets wezenlijks van hem en anderen wat een toegevoegde waarde heeft in het hedendaagse Nederlandes American Football.

    Wat een kul om voor deze “ontwikkeling” enkele mensen uit het American Football te hebben gezet! Wat een farce!

      /   Beantwoorden  / 
  151. Grey Poupon

    Lekker rustig de laatste maanden, zou die ouwe boeven bende eindelijk
    hun lot hebben geaccepteerd: eeuwige vergetelheid….

    Wat ik me nu afvraag is wie van de
    bovenstaande AFBN bashers (Murk, Ruska, Kouwenhoven etc)
    gelinkt kunnen worden aan bv:

    Joop Woudenberg
    Harry van den Boogaard
    Vittorio De Marchi

    Tja gelukkig is de rust weer gekeert,
    (Tevens het gelijk van het nieuwe bestuur)

    Alhoewel ik heb gehoord dat die Joop W
    met zijn schoonzoon loopt te leuren
    bij een aantal ere-divisie teams….

      /   Beantwoorden  / 
  152. Steve

    Perry, why all the negative, personal stuff and articles involving near-naked women with the most tenuous links with American Football, yet no article about the Tulip Bowl – the Dutch national championship, taking place in Arnhem this Sunday ?

    @ everyone else, great of you to post your rumours and thrust your chests but if, as you claim, you are not involved yourselves please first get involved and then pass judgement. There are many bad things about the AFBN, especially since it is an amateur organisation run by volunteers, but the amount of blood, sweat and tears poured into this sport by the vast majority who not only do not get paid, but pay a significant amount of money for the privilege, should get some respect. That goes for the previous bestuur, but also the current one, and certainly the large numbers of club members, including Joost v/d Bogert who is one of the group of people without whom we would have no league.

    Apologies for the English, but I’m afraid I cannot express myself as well in Dutch.

    Steve Sheppard
    Defensive Co-ordinator
    Amsterdam Crusaders

      /   Beantwoorden  / 
  153. perryhendriks

    Hey Steve, wait your turn! It’s not Sunday yet.

      /   Beantwoorden  / 
  154. W.Ruska

    Wa, wa! Tijdje niets gelezen hier maar goede woorden van Steve. Gedeeltelijk!

    Je kunt niet eerst mensen in hun rug steken en dan verwachten dat ze door “inzet” Voor geen mes in iemand z`n rug hebben gestoken. Dat litteken maar vooral dat ze het geprobeerd hebben is onvergefelijk.

    Weet iemadn nog wie de aanzet had gegeven van dit alles? JUist H. v/d Boogaard en die Joost. Pfft laat me niet lachen om dan naar anderen te wijzen!

    Ohh ja! Wie staat er nu achter de schermen de boel te “coordineren”? Geloof me, gaat hem echt niet om de sport hoor!
    Sommigen vinden iets anders veel fijner! Erkenning en respect voor die vroeger penninmeester geldt ook voor hem; je moet het kunnen verdienen. Vooral door eerlijk te zijn en geen messen in iemands rug te steken!

    Het mooie is dat de mensen van het NOC het ook weten en ik heb mogen genieten van een heerlijk toneelspel naar hem toe. Beleefd zijn maar ondertussen achter de schermen weten wat zij ware aard is!

      /   Beantwoorden  / 
  155. DrAtomic

    Welkom in 2007 W.Ruska. Gelukkig Nieuwjaar!

      /   Beantwoorden  / 
  156. W. Ruska

    Kop in het zand heet dat ook!

    Maar het gaat zoooo goed met het AF in NL. Wat zouden ze ook allemaal weer beter doen?

    Leve de ontwikkeling van deze prachtige sport in NL.
    Blijft de andere kant op kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  157. Phil McCrackin

    Deze lange post nog eens te hebben nagelezen wordt het wel heel duidelijk dat de toenmalige
    rotte appel in het AFBN bestuur de heer Harry van den Boogaard er nog steeds zit.
    Het huidige AFBN bestuur is met verve het beroerdste bonds bestuur uit de geschiedenis van deze 25 jaar oude sport. De gebreken die hier boven worden beschreven vallen in het niet bij het huidige corrupte bestuur. Malversaties met het competitie schema om bevriende verengingen naar
    de play offs te brengen. Het consequent niet uitvoeren van de in de ALV bepaalde richtlijnen.
    Diverse belangenverenigingen (AFCON, AFON) dwarsbomen omdat de vertegenwoordigers van deze
    belangenverenigingen de AFBN niet aanstaat. Interne belangenverstrengelingen zoals de bonds secretaris die tevens arbiter is in onder andere de hoogste divisie. Bonds statuten die bewust terzijde worden geschoven omdat het de AFBN beter uitkomt. Een benoeming op technische zaken die hoogst werkwaardig is verlopen waardoor er een heel discutabele coachings staff voor de Nationale
    jeugd selectie kon worden geïnstalleerd. En dit alles is slechts een kleine bloemlezing
    uit het voorhanden zijnde repertoire Werkelijk het loopt de spuigaten uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.