Quarterback Speelde Kampioenschap Zonder Knieband

ACLWie weet wat de Nederlandse vertaling is van een ACL? Bastiaan Heere misschien een idee? Uiteindelijk maakt het ook niet zoveel uit, want het blijkt dat je prima zonder kunt. Zeker als je startende quarterback in de Championship Game van de National Football League bent.

Lees ook:Professionale Atleet Kan London Niet Aanwijzen
Lees ook:Verveling? Doe Mee Aan Baardgroei Wedstrijd!
Lees ook:Homo’s Nog Immer Geweerd In NFL
Lees ook:De Ultieme Fantasy Football Hoofdprijs
Lees ook:Admirals 2008: Toepassingen Logo

3 reacties op “Quarterback Speelde Kampioenschap Zonder Knieband

  1. w. ikipedia

    acl – voorste kruisband

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chris van Hattem

    Met je ACL totally gone kan je volgens mij niet eens lopen, maar het is ontegenzeggelijk dat Rivers z’n hele carriere op het spel had gezet. San Diego: better love this guy!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bastiaan Heere

    Sorry Perry voor mij late reactie:

    Inderdaad ACL is de voorste kruisband. ACL staat voor Anterior Cruciate Ligament.

    De voorste kruisband is een essentieel onderdeel van je knie en mag gezien worden als het hart van je knie. De knie is verder nog opgebouwd uit een achterste kruisband (PCL) binnenste knieband (MCL) en buitenste knieband (LCL).

    Dat de ACL het hart van je knie is betekent echter niet dat je niet zonder kunt. Wanneer iemand zijn voorste kruisband afscheurd kan dat voor instabiliteit in je knie zorgen. Echter het afscheuren van de voorste kruisband is niet per definitie een operatie indicatie.
    Een goed spierkorset van je bovenbeenspieren, lees een getraind bovenbeen kan soms al een groot deel van die instabiliteit oplossen.

    Atleten daarentegen eisen vaak zoveel van hun knie dat deze verkregen extra stabiliteit onvoldoende is. Een brace kan dan soelaas bieden. Voor atleten is dit vaak ook onvoldoende en de keuze voor een operatie is dan de enige juiste.

    Het afscheuren van je ACL heeft grote consequenties en is niet iets waar je licht over mag denken. Een herstel operatie overigens ook niet. Ook bij non-atleten is er vaak noodzaak tot opereren ivm instabiliteitsklachten.

    Bij zo`n herstel operatie wordt vaak lichaamseigen weefsel, bv knieschijfpees of een aanhechting van de hamstring gebruikt.
    De kans op het opnieuw scheuren van je ACL is mogelijk, ondanks deze herstel operatie.

    Zodoende wordt bij NFL spelers vaak gekozen voor het gebruik van niet lichaamseigen materiaal, dus van een donor.
    Wanneer de carriere van de desbetreffende speler over is en een nieuwe operatie noodzakelijk mocht zijn, dan wordt gekozen voor het lichaamseigen materiaal. Lichaamseigen materiaal heeft een beter resultaat dan donormateriaal.

    Het herstel van een voorste kruisband operatie is een langdurig traject en vergt motivatie. Een kort jaar voor volledige terug keer naar oude niveau is geen uitzondering. Atleten hebben vaak 6 tot 9 maanden nodig.

    Nog andere vragen Perry?!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.