Alphen Is Admirals In Het Klein

Tom-Tom Foul

Tom-Tom Foul

Als Roy Smith bij AFBN hetzelfde weet neer te zetten als bij de Alphen Eagles, dan is American football in Nederland in goede handen. De club uit de Zuid-Hollandse polder doet er alles aan om de sport uit het verdomhoekje te halen en slaagt er wonderwel in. Op een zonovergoten sportpark (enige smet op het blazoen: niet te vinden met de Tom-Tom) was er publiek, was er een stadionspeaker en was er een klankende overwinning. Eagles – Eindhoven Raptors: 69-00.

Natuurlijk waren de Eindhoven Raptors gewillige slachtoffers. De ploeg probeert een dikke huid te kweken in de tweede divisie, maar krijgt dankzij de schare rookies grote nederlagen te verwerken. Toch hielp ook deze ploeg aan de mooie American football dag. Door te bikkelen en het hoofd niet te laten zakken. De enige dissonant kwam eigenlijk van een persoon die beter had moeten weten. Alphen uitblinker Gloudemans (ooit in de schijnwerpers bij de Admirals) ging iets te uitbundig over de eindstreep en kreeg daarvoor een penalty voor ‘excessive celebration’.

De misstap deed niets af aan het spektakel dat de Eagles verder wisten te brengen. De formatie heeft het goed voor elkaar. Als ik een Michelin-ster zou mogen weggeven voor football-experience, dan was ik mijn eerste ster vandaag kwijtgeraakt.

PS: Dit artikel is niet geschreven uit wraak voor sommige mensen die mijn onpartijdigheid in twijfel brengen. Laat dat even gezegd zijn.

Lees ook:Raptors Afgeslacht, Commanders Voorop
Lees ook:Tulip Bowl XXVII Voor Wildcats
Lees ook:Voetballer Verscheurt Gele Kaart
Lees ook:Oren Gewassen Na Spectaculaire Score
Lees ook:Alphen Beschadigt Maastricht In Thriller

4 reacties op “Alphen Is Admirals In Het Klein

  1. Danny

    Ik vond Eindhoven toch nog leuk spelen, toonde heel veel hart door gewoon lekker door te ballen!
    Vandaag niet al teveel toeschouwers in Alphen, maar de zon en muziek maakte alles goed.
    Leuk stukje!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ralph

    Was een mooie football dag..
    Perry als je mailtje stuurt, stuur ik je dvd met gamefilm van vandaag.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Carel

    Beste Perry,

    Erg leuk om je reactie te lezen. Wat we in Alphen proberen te doen is op kleine schaal kopieren wat de Admirals ons jarenlang hebben laten zien, hoe je met in-game entertainment de wedstrijd aantrekkelijker kan maken voor het publiek. Leuk om te horen dat het goed overkomt. Gelukkig zat het weer mee :)

    Wat de Raptors betreft, met deze instelling en mentaliteit (never die easy) komt de ploeg er wel, dit zal slechts een kwestie van tijd en ervaring zijn.

    Mvg,

    Carel

      /   Beantwoorden  / 
  4. Fred

    Ooh nee he!

    Gaan we nu de serieuze zaken vergeten en deze blog gebruiken voor een “reclame boodschap” voor personen die zogenaamd iets goeds hebben neergezet. Niet weer he! Alsjeblieft.

    Alphen Eagles bestaan echt niet omdat de huidige bestuursbezetting dit op haar conto kan schrijven.
    Wie dat denkt heeft het behoorlijk mis.

    De brutaliteit van alleen al de gedachte.
    Nog even en dan wordt er hier geschreven door de personnen zelf, hoe geweldig ze waren toen ze nog coach waren en dat alles wat er speelt aanwezig is omdat diegene daarvoor gezorgd heeft.

    Gatverdamme.

    Een geweldige dag yes! Jammer voor diegenen die het anders zouden willen zien maar dit heeft niets te maken met de mensen welke momenteel met de eer willen gaan strijken des te meer met de vrijwilligers, vorige bestuursleden, fans en de spelers. Mag dat ook even gezegd worden?

    Deze bestuursleden hebben wel wat andere ideeen.

    Moet je als journalist eens gaan rondvragen wat die voorzitter van nu, met enkele anderen, doen om mensen hun wil op te leggen. Onder het moto; bestuur bepaald alles.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.