Kommer en Kwel in het Westen

West Coast, BabyEen korte analyse van de NFL-stand: in het Westen moet je tegenwoordig niet zijn wil je sprankelend American football zien. De West divisies van zowel de AFC en NFC hebben de lachers op hun hand. In de AFC leidt het belachelijk slechte Kansas City Chiefs een groep van onbekwame sportteams met een 4-4 record, terwijl in de NFC het incompetente Seattle Seahawks (eveneens 4-4) aan de leiding gaat. Kun je je voorstellen dat een van deze formaties daadwerkelijk de playoffs haalt?

Evenwel is dit goed nieuws voor mijn favoriete team, de San Francisco 49ers. De ploeg, die nog maar twee wedstrijden dit seizoen heeft gewonnen, bevindt zich in de gelukkige omstandigheid dat de koppositie binnen handbereik is. En eigenlijk is dat afgrijselijk. Gezamenlijk hebben de teams in de NFC West 9 van de 23 mogelijke wedstrijden gewonnen.

In de AFC is de spreiding iets beter. Daar werden 13 duels met winst afgesloten. Het is echter ongekend dat een noodlijdend team als de Kansas City Chiefs de divisie leidt, nog voor de San Diego Chargers (4-4) en de Denver Broncos (3-5).

Een ander saillant detail uit mijn NFL stand analyse. De teams die we vijf weken geleden nog uitlachten, hebben orde op zaken gesteld. Buffalo Bills won vier van de laatste vijf duels, net zoals Cleveland Browns, Tennessee Titans, Detroit Lions en New Orleans Saints. De kans dat het playoff-deelnemersveld in januari weer is bezaaid met teams, die daar vorig jaar dus niets te zoeken hadden, is dus groot.

Lees ook:Alles Nog Mogelijk In NFL
Lees ook:Brett Favre Houdt Niet van Indianen
Lees ook:Kansas Ruilt Pick Niet – Pakt Safety
Lees ook:KC Stuntelt Tegen Baltimore
Lees ook:In Kansas Wordt De Vis Duur Betaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.