Radio 538 Maakt Rugbyer van Reggie Bush

Henk BlokHet balletje kan raar rollen. Acht jaar lang was ik de Communicatie Manager van de Admirals en waren interviews rondom mijn persoon schaars. En nu is de club opgedoekt en komt de Telegraaf opeens aankloppen. Een erg leuk en verhelderend gesprek, dat ongetwijfeld de krant haalt als de voetballers met de handen in het jaar zitten, omdat de aflastingen hoogtij vieren.

Nu we het toch over de Nederlandse media hebben: Heb je ook gehoord wat Radio 538 gisterenochtend live op de radio flikte?

Radio 538 had dit verhaal over de Forbes lijst in de uitzending. Beetje gedateerd, want het stamt al van26 oktober, maar goed… laten we dat vooral de pret niet drukken. Waar mijn broek echter wel van afzakte was dat de radiozender Reggie Bush betitelde als rugbyer.

"Heb je niks beters te doen?", zul je je afvragen. Niet echt. Ik kan bij dit soort zaken gewoon niet rijmen hoe het redactielid in kwestie aan de informatie is gekomen. Wil je me vertellen dat iemand in het oorspronkelijke Engelse persbericht de fout heeft gemaakt om de term "American Football player" te vertalen naar rugbyer? Of heeft de oorspronkelijke tekst alleen maar melding gemaakt over "running back" Reggie Bush en heeft de Nederlandse redactie er toen een passend verhaal bij verzonnen.

Barbaars.

Lees ook:Fantasy Q: Reggie Bush weer Single!
Lees ook:Nieuwe Aanvalskern Miami Dolphins
Lees ook:Bush Wilde Eigenlijk Autowasser Worden
Lees ook:Bush Brekebeentje Van De Bay
Lees ook:Reggie Bush Klaar Voor Primetime?

5 reacties op “Radio 538 Maakt Rugbyer van Reggie Bush

  1. Leontine

    Ik dacht dat het aan mij lag!! Ik had heel sterk de neiging om Henk Blok / Radio 538 te sms’en / mailen….. Zouden mensen met andere minderheidshobby’s in Nederland hetzelfde probleem hebben, dat ze het gevoel hebben nooit serieus behandeld te worden?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Stoffel

    Ja! Ik heb zo iets een keer bij de hand gehad met Darts en een keer na de World Bowl in 2005. Heb notabene de studio nog aan de lijn gehad, maar rectificeren was er niet bij.

    Jammer dat presentatoren en side-kicks zo veel macht hebben, en het daarmee voor elkaar krijgen om onwaarheden tot waarheid te verheffen. Als dit soort mensen ook maar klein beetje moeite zouden doen om zich te verdiepen in materie waar ze wel hun(ongezouten) mening over geven. Dan zou ik al heel blij zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  3. perryhendriks

    Hi Leontine,
    Sterker nog: ik heb meteen gesmst. Maar geen correctie inderdaad in het volgende nieuwsblok.
    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  4. Pim

    We moeten eigelijk even Rick van Velthuysen
    mailen en vragen of hij zijn colega’s even een les wil lezen over AF,
    ze zijn note bene nog sponser geweest van Admirals
    Groet Pim

      /   Beantwoorden  / 
  5. JB

    Moet je niet door Rick laten doen, hij werd gesouffleerd en presteerde het om zelfs met een voorzegger dingen te verknallen… Wel een goeie DJ verder, dus, schoenmaker…!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.