Boekpresentatie Van Damme Met Een Traan

Amsterdam Arena

Ze waren er allemaal. Aan de Sarpathistraat in Amsterdam. Stefaan Eskes, Ashley Orman, hoofdsponsor Multicards en teamfotografen Jasper Ruhe en Hans de Wolff. Zelfs John Mahnen en Wouter Steiner (volgens de overlevering de lobbyisten van NFL in Nederland) maakten de gang naar drukkerij Carrera om de boekpresentatie van Mike van Damme mee te maken. Een licht nerveuse auteur overhandigde zijn eerste druk aan Stefaan Eskes, die in het boek een grote onthulling doet (maar daarover veel later veel meer).

Komen we bij het boek. Wat kunnen we zeggen dat nog niet is gezegd. Uiteraard las ik het manuscript al in Curacao, maar het eindresultaat heeft zeker indruk op mij gemaakt.

Het lezen van dit boek was pijnlijk, omdat ik eigenlijk nooit bewust heb nagedacht over wat er de laatste jaren allemaal is voorgevallen. Ik heb daar ook nooit echt de tijd voor genomen. Daags na het ontslag trok ik met mijn mooie vrouw in ons nieuwe huis nabij Schiphol en iets meer dan een maand later liet mijn tweede dochter in een ziekenhuis in Haarlem van zich horen. Ondertussen vond ik ook al een goede baan. Ik had er dus niet zo'n trek in… in hartzeer.

Maar het boek deed me meer dan ik kon bevroeden. Het is 1 jaar na dato bijzonder zuur om mijn eigen conclusie op papier terug te moeten lezen. Dat een argeloze Duitser in een vlaag van ‘proper leiderschap’ heeft besloten NFL Europa met het waswater weg te spoelen.

Als je mij dan ook vraagt hoe ik het boek van Mike van Damme heb ervaren, dan zeg ik je eerlijk dat ik niet in een ruk heb uitgelezen. Niet omdat het slecht is geschreven. Integendeel. Het raakte me te veel om de pagina’s achter elkaar weg te vreten. Het is dan ook een aanrader voor iedereen met een oranje hart. Al is het alleen maar vanwege de schokkende ontknoping.

Lees ook:Amsterdam Sjanst Opnieuw met NFLE
Lees ook:Oud Admirals GM Wordt Een Paarse Koe
Lees ook:Admirals GM Wist Het Al In Mei
Lees ook:“De Nachtwacht” Gekocht Door NFL Eigenaar
Lees ook:Blanke Kicker Opeens Neger

21 reacties op “Boekpresentatie Van Damme Met Een Traan

  1. Chris van Hattem

    Ik ga het boek zeker nog een keer aanschaffen en lezen. Maar ik heb ook geen zin in hartzeer en het heeft zeker voor mij geen zin om over dingen te blijven denken die niet meer zijn…op jonge leeftijd een hoop verloren dus niemand hoeft me iets anders wijs te maken..
    Voor mannen als jij en Maarten ligt het nog anders dan voor ons fans. Het team was jullie daily life en snap je frustratie dus volkomen. Hey!! Je team kwijt maar een heel leven ervoor in de plaats :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chris van Hattem

    Laatst liep ik samen met mij gurrly te cityslacken..word ik ineens aangevallen van achter door een voor mij volkomen onbekende gast met een Admiraljas die roept VRIEND!!!
    haha fuck..dat is de fam!!! De Cosa Orange!
    M’n Heat Dolphin en Admiraljas zijn mijn favorieten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. bart

    Ja Chris, ik herken dat meteen.
    Ik loop elk jaar de laatste dag en de intocht van de Vierdaagse in Nijmegen in mijn Admirals-shirt. En elke keer weer hoor je fans roepen

      /   Beantwoorden  / 
  4. Chris van Hattem

    Klasse Bart! Dit is de helaas enige manier dat we het enigszins in leven kunnen houden..
    De sfeer in de Arena was vaak waanzinnig. En juist bij die enkele busreisjes die ik heb gemaakt kwam de famfeeling echt naar boven! Admiral 4 life!!

    Naar mijn mening heeft de NFL een developmentleague NODIG..hoe ze dat ook willen invullen. Kijk wat er nu zit weg te rotten vaak bij de teams 2nd of 3rd string. Kan niet, bij sommige zie je het talent gewoon verdwijnen. Hoe houdt zo’n klasbak als Hamdan zich in hemelsnaam op gamelevel?
    Trainen leuk en aardig maar football is een ervaringssport..net als bij golf word je beter naar vanloop van tijd, game experience is alles.
    Sorry, beetje lang..ging even los ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bart

    Laat je maar gaan Chris….ik begrijp het wel ;-)

    Maar je hebt gelijk. De sfeer bij de Admirals was altijd geweldig. Heb het grootste deel dan vanaf de perstribune meegemaakt, maar ook op die lege ring kwam die sfeer nog goed over.

    Mag ook wel eens gezegd worden dat oa Perry daar ontzettend goed werk heeft gedaan. Hij heeft me in elk geval altijd heel goed geholpen bij mijn ‘missie’ om het football ook bij anderen onder de aandacht te brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Chris van Hattem

    Bart,

    ben alleen maar op dit blog omdat ik Perry (..strik je veters goed vast Perry) zie als de huidige en enige respectabele footballGuru van NL. Hij dwingt me op microschaal om mee te denken over een respectabele league in NL/Europa haha Terwijl ik me daar eigenlijk al van gedistancieerd had en alweer zit te staren naar mijn geliefde US…
    Heb een beetje gesnuffeld op het net en precies als wat G. de Graaf zegt elders, frankrijk bijv. is goed bezig..NL is blijkbaar een zooitje maar de fundamentals liggen pangaar klaar….
    Hey Sport1-man, jij hebt ook vast wel een beetje invloed ergens…;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. JB

    En wanneer krijgen de mensen in de straat die hun exemplaar vooraf hadden besteld bericht dat ze ‘t kunnen ophalen danwel thuisbezorgd krijgen…?

      /   Beantwoorden  / 
  8. Bodeca

    ja ik ben ook nieuwsgierig naar het tijdstip dat ik het boek zal ontvangen. Wel al besteld!

    Greetz

      /   Beantwoorden  / 
  9. DrAtomic

    Idem hier, kan niet wachten tot ik hem in huis heb… Moet wel voor vrijdag want dan ga ik op vakantie… Desnoods koop ik een tweede in de boekhandel als ie maar mee kan op vakantie.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Bodeca

    Ik heb even gebeld met Carrera en die vertelde mij dat de boeken vandaag de deur uitgaan ( voor diegenen die vooraf hebben ingeschreven/betaald )

    Greetz

      /   Beantwoorden  / 
  11. ChembrO

    Klopt het overigens dat je GEEN bevestigingsmail van Carrera ofzo krijgt als je via die site vooringeschreven hebt?
    Want hoe weet je nu wat je moet overmaken ofzo? Of is het met acceptgiro?

      /   Beantwoorden  / 
  12. Bart

    @Chris
    Ik heb in elk geval geen invloed bij Sport1. Sterker nog, ik stop daar (zeer waarschijnlijk). Meer tijd steken in werk voor regionaal dagblad. Dus football-nieuws mag je altijd bij mij droppen :-) (Perry weet me te vinden)

    Ben benieuwd wat er allemaal nog van de grond komt in Europa. Het is toch belachelijk dat basketbal en ijshockey wel een poot aan de grond krijgen in Europa, maar dat dat met football maar zo moeilijk gaat.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Chris van Hattem

    Met die regionale kranten is het makkelijker om de people te bereiken denk ik..Cool man, keep up the good job.

    Krijg de laatste dagen het idee dat het iets Nederlands is…correct me if i’m wrong.
    Duitsland doet het pretty goed!! Het heeft, wat andere vaak zeggen, nix te maken met de vibe van het spel..voetbal can be the biggest bore on earth terwijl het balletje rondgaat op z’n lamlendigst, honkbal ripped
    ook in NL!
    Als iedereen z’n schouders er onder zet wordt het nog wel eens iets.
    En ik moet tot m’n schande bekennen dat ik de NL teams moet opzoeken..Ik heb de Raptors ‘om de hoek’.

      /   Beantwoorden  / 
  14. perryhendriks

    Ja, Chris… je moet zeker eens komen kijken. Alleen krijg je dan met een hele vervelende offensive coordinator te maken, :) . We’ll meet on Raptors’ Field. Zullen we 24 augustus afspreken? Dan organiseren we tevens een BBQ voor rookies!

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  15. Chris van Hattem

    Yep kickass Perry..en laat me raden wie die o-lineco. is!

    24 augustus is set! BBQ?! great, ik steek toch het liefst een vuurtje onder een lekker ribbetje ;)

    Contact Barbara en het is inplaats van 90% 100% ;)

      /   Beantwoorden  / 
  16. Chris van Hattem

    Sorry o-co

      /   Beantwoorden  / 
  17. JB

    —–
    Geplaatst door Bodeca: Antwoord
    07/07/2008, 16:09

    Ik heb even gebeld met Carrera en die vertelde mij dat de boeken vandaag de deur uitgaan ( voor diegenen die vooraf hebben ingeschreven/betaald )

    Greetz
    —–

    Iemand al iets gehoord/gezien? Ik heb me netjes aangemeld, geen bevestigingsmail, nakko/nada/rien/noppes en ook nog niets in den brievenbus…

      /   Beantwoorden  / 
  18. ChembrO

    @JB, zelfde hier…. nog niet(s)…

      /   Beantwoorden  / 
  19. In$@ne

    @Chembro: Misschien kunnen ze dat dorp van ons niet vinden… ;)

      /   Beantwoorden  / 
  20. Liesbeth uit Hoofddorp

    Hi allemaal,

    Zelfde hier. NIETS gehoord, 2 boeken besteld. Maar niets noppes nada! Hoofddorp weten ze denk ik ook niet te vinden.
    Perry, kun jij achterhalen, wanneer wij allemaal iets gaan ontvangen?

    groetjs uit het mooie Hoofddorp,

    Liesbeth

      /   Beantwoorden  / 
  21. Liesbeth uit Hoofddorp

    Bob,

    Betaald?? Zelfs daar niets van vernomen. Wel toen direct ingeschreven!
    1 boek voor mijzelf en 1 voor Debster.

    Zucht…..

    Liesbeth

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.