Doe De Wonderlic Test!

Wonderlic

Wonderlic

De Wonderlic test is een kleine IQ-test om te kijken hoe slim een quarterback eigenlijk is. De NFL neemt de Wonderlic test af bij draft prospects, zodat de potentiele teams enig inzicht hebben hoe slim hun nieuwe franchise-speler is. De test zorgt voor regelmatig voor opschudding. Zo scoorde Vince Young een aantal seizoenen geleden 15 punten. Da’s best weinig voor een intelligentietest, die een topscore van 43 (Jason Maas, 1999) kent. Een volledig overzicht van quarterback through the ages zie je hier.

De op een na hoogste score ooit werd gemeten bij Rhein Fire quarterback Drew Henson. Het geeft hierbij dus tevens aan dat intelligentie geen voorwaarde is om te slagen in de NFL. Dat is maar goed ook, want anders hadden NFL-teams waarschijnlijk nooit de gok genomen met Jim Kelly (15), Dan Marino (15) en Terry Bradshaw (15).

Een paar aardige Admirals spelers: zowel Shaun Hill als Spergon Wynn zag een 25 op het scorebord verschijnen. World Bowl MVP Kurt Kittner plakte een score van 31 achter de naam.

Doe zelf ook een Wonderlic en laat weten hoe je scoort!

Lees ook:Pryor Zo Dom Als Een Ezel
Lees ook:Rookie QBs Zijn Hersenloos
Lees ook:Bradshaw Vindt Big Ben Niet Knap
Lees ook:Kiezen voor Hall of Fame spleetjes
Lees ook:Young Genaaid door Curfew Coach?

8 reacties op “Doe De Wonderlic Test!

  1. Wilco

    deze test had ik eerder vandaag al gedaan…dik binnen de tijd en een score van 39. En dan snapte ik z’n spelling/gramatica vraag niet eens.

      /   Beantwoorden  / 
  2. thomas

    39

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rutger

    Tja, dat is wel heel makkelijk. Is dat echt het niveau van de test die de qb’s moeten maken?

    Score : 50

      /   Beantwoorden  / 
  4. Robert

    Mijn score is ook 50 en binnen de tijd. Maar ja, lekker ontspannen achter mijn schermpje gedaan en geen druk van een eventueel miljoenencontract. Toch blijf ik het een test van laag nivo vinden. De spelers die de test moeten maken zijn toch allemaal ex-college spelers die toch ook streng worden gecontroleerd op hun studieresulaten door de NCAA? Hoe vaak worden spelers geschorst omdat ze niet de benodigde studieresultaten hebben gehaald? Haal je een college diploma, moet deze test toch ook wel makkelijk kunnen lijkt me. Ook al ben je de meeste tijd bezig met je sport in plaats van in de schoolbanken door te brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Perry Hendriks

    Studie-uitslagen zijn uiteraard hoogst bewerkelijk. Ik denk dat het aantal scholen dat onterechte diploma’s heeft uitgereikt legio is. Scholen willen naam en faam maken met goede NFL-recruits. Studieresultaten zijn in de harde vercommercialisering van de sportwereld slechts bijzaak.

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robert

    Dank voor je goed onderbouwde reactie Perry. Ik ga er ook van uit dat je gelijk hebt. Toch vraag ik me af waarom er dan spelers worden geschorst voor bijvoorbeeld Bowl Games vanwege de studieresultaten. Soms gaat het niet om de minste spelers. Aan de andere kant gaat het nooit om de allerbelangrijkste spelers. Is het een kwestie van schone schijn, zijn er ook nog hele eerlijke scholen of coaches bij of zijn die studieresultaten dan echt zo belabberd?

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Ten eerste zijn dit sample vragen van een test die steeds moeilijker wordt, hoe verder je komt. De wunderlic test is geen grap, zeker niet als je hem maakt op je pro day/ combine, oftewel de meest belangrijke dag voor een 22 jarige man in zijn leven tot dat moment. Je maakt deze test in een kamer vol met scouts en mede concurrenten nadat je een speech hebt gehad over hoe belangrijk deze test is voor het vervolg van je football carierre. Maar goed, zelfs dan zouden we deze test vlekkeloos maken toch?

    Ten tweede is de tijd van college spelers die door hun college tijd heen fietsen allang voorbij. Er wordt steeds meer gecontroleerd op spelers in de schoolbanken.

    Het is trouwens tegenwoordig een belangrijk deel van het recruiten om te kunnen zeggen dat bv. 80% van de college spelers hun diploma haalt…..

      /   Beantwoorden  / 
  8. cart24

    39

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.