Overtime Coin Flip Is Doorgestoken Kaart

Heads or tails

Heads or tails

De overtime-regels in de National Football League maken het erg belangrijk om de cointoss te winnen, die voorafgaand aan de extra periode wordt opgegooid. 66% van de cointoss-winnaars winnen namelijk ook de wedstrijd — omdat de NFL-regels bepalen dat het eerste team dat scoort ook daadwerkelijk wint. Hoe kunnen we dus zo goed mogelijk de uitkomst van de cointoss bepalen?

Wetenschappers hebben een handje geholpen. Het helpt om de scheidsrechter voorafgaand aan de cointoss goed in de gaten te houden. Het blijkt namelijk in 51% van de gevallen dat de kant die bovenop ligt als het muntje de lucht in gaat, ook de kant is die naar boven valt op het speelveld. En dat percentage wordt groter hoe groter de munt is die wordt gebruikt.

51% is niet veel, maar dat het ‘percentage groter wordt als de munt groter is’ zet wel aan het denken. In de NFL-playoffs en in de Super Bowl worden namelijk commemorative coins (herdenkingsmunten) gebruikt, die aanzienlijk groter zijn dan de dimes in your pocket.

Sta dus niet verbaast te kijken als spelers voorafgaand aan de cointoss van de volgende playoff wedstrijden eerst de white cap grondig inspecteren.

Lees ook:NFL Wil Overtime Veranderen
Lees ook:Alles Nog Mogelijk In NFL
Lees ook:Weinig Pro In Pro Bowl
Lees ook:Jessica Simpson Heeft Plankenkoorts
Lees ook:Vier Ton Nodig Voor ArenA Exhibition Game

Eén reactie op “Overtime Coin Flip Is Doorgestoken Kaart

  1. Dennis

    Tails never fails!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.