Jimmy Clausen Niet Naar Draft

Vreselijk

Vreselijk

Notre Dame quarterback Jimmy Clausen heeft een uitnodiging afgeslagen om de NFL Draft in hoogst eigen persoon bij te wonen. De keuze van Clausen is opmerkelijk, omdat wordt verwacht dat de speler in de Top 14 wordt verkozen.

Kennelijk is de quarterback zelf er een stuk minder gerust op dat hij op de eerste dag wordt verkozen. Ongetwijfeld denkt hij hierbij terug aan de Draft van drie jaar geleden – toen teamgenoot Brady Quinn voor het oog van de natie heel ver wegzakte in de Draft. Clausen’s afwezigheid leert ons dat hij in de wandelgangen heeft gehoord dat zijn uitverkiezing helemaal zo zeker nog niet is.

Eerder was dit al de reden voor quarterback Tim Tebow om niet bij de feestelijkheden in New York aanwezig te zijn.

Lees ook:Pijnlijke Val Voor Jimmy Clausen
Lees ook:Jimmy Clausen In Opmars
Lees ook:Clausen Op Goede Voet Met Mr. Smith
Lees ook:Browns ‘benchen’ Brady
Lees ook:Quinn Speelt Vals In Browns QB Competitie

11 reacties op “Jimmy Clausen Niet Naar Draft

  1. Jonathan

    Genoeg mocks die hem diep in de eerste ronde zien gaan. Na de Jaguars komen de Vikings pas in beeld om Favre eventueel op te volgen. Zie hem niet naar de Seahawks gaan als je ziet wat zij hebben opgegeven voor Whitehurst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Agree. En als ik coach Gruden mag geloven heeft Clausen ook wat ‘leadership issues’. Wat hij eigenlijk hiermee wil zeggen, is dat hij het idee heeft dat Clausen een QB is (of zal worden) die altijd met het vingertje naar een ander wijst als het misgaat. Niet bepaald een kwaliteit die je zoekt in de belangrijkste speler van je franchise.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Dennis

        Totally disagree! Als de receiver de verkeerde route loopt en Clausen gooit een interceptie is het de fout van de receiver en niet die van de QB! Commentaar van Gruden sloeg nergens op!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marc

          Beste Dennis/Crazy Raider, Als QB ben je hét gezicht van de franchise. Zeker als je een first rounder bent. Je krijgt de bloemen (en guaranteed money, signing bonus etc.) als het goed gaat, dus vang je ook alle klappen (letterlijk en figuurlijk) op als het slecht gaat. Of iets wel of niet jouw fout is, is niet relevant. Als leider neem je die verantwoordelijkheid op je, zonder dat het je gevraagd wordt. En je valt je ploegmaat nooit, maar dan ook NOOIT publiekelijk af. Daarmee kweek je vertrouwen en dat is heel belangrijk in een teamsport. Coz you ride together or die together! Groet, Marc

            /   Beantwoorden  / 
          1. Dennis

            Marc, ben het me je eens dat de QB het gezicht van het team is, maar omdat hij een keer zegt dat zijn wr een verkeerde route loopt en daardoor een interceptie gooit lijkt me meer jeugdige onbezonnenheid dan dat die leadership issues heeft! Overdrijven is ook een kunst!

              /  
          2. Jonathan

            Dan is dus de vraag of dat iets structureels is of niet. Volgens Gruden wel.

            Maar zelfs dan, als jij QB bent van Notre Dame en een WR loopt een keer een verkeerde route dan vind ik het niet heel stijlvol om te gaan lopen huilen dat hij het verkeerd deed. You threw, your blame. Of het dan al dan niet terecht is doet er niet zo toe.

              /  
          3. Rockmolder

            Volgens Mike Florio van PFT heeft Clausen de uitnodiging niet geaccepteerd omdat hij bij zijn familie wil zijn en zijn opa, wiens vrouw recentelijk is overleden, de reis naar New York niet kan maken.

            Ik ga er maar vanuit dat hij hier de waarheid over spreekt, want liegen over zoiets zou hem alleen nog maar verder laten vallen in de draft (als het uit komt).

              /  
          4. Rockmolder

            En die vorige reactie was totaal verkeerd geplaatst…

            Anyway, zoals gezegd, het probleem is niet dat die receiver een verkeerde route rent. Dat gebeurt ook in de NFL. Kijk maar naar Stafford’s jaar. Northcutt liep vaak genoeg verkeerd. Maar wat je nooit doet is je eigen teamgenoot zo onder de bus gooien.

            Nou heb ik niet zoveel info over verdere leadership incidenten, op zichzelf staand betekent dit niet zoveel, maar als je meerdere kleine incidentjes zoals deze kan vinden, dan kan ik me voorstellen dat dat best een impact kan hebben.

              /  
  2. Dennis

    Denk dat Clausen naar de Bills gaat, sluit de Niners ook niet uit!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dennis

    Steve Wyche van NFL Network, heeft Clausen als 8ste pick richting de Raiders, interessant!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marc

    Mike Florio had die optie ook al besproken. Wie weet is Clausen de uitzondering die de (Raider/Al Davis) regel bevestigt: iemand met een asterisk achter zijn naam, die toch een geweldige speler blijkt te zijn! Zou het kunnen? Hmmmm…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.