Pijnlijke Val Voor Jimmy Clausen

Stekels op

Stekels op

De uitverkiezing van Notre Dame quarterback Jimmy Clausen liet gisternacht zo lang op zich wachten, dat ik maar naar bed ben gegaan. Want geen enkel team wilde er in het begin van de tweede ronde aan om het product van Notre Dame een kans te geven in de NFL. Niet de quarterback-needy Minnesota Vikings en ook niet de Cleveland Browns (die overigens later wel McCoy wisten te strikken).

Zelfs Buffalo -waarvan de GM aangaf dat de formatie wel wat diva’s kon gebruiken- liet Clausen links liggen. Clausen viel -erg pijnlijk- naar spot 48 (!), waar hij uit zijn lijden werd verlost door Carolina. Met zijn vrije val loopt Clausen ettelijke miljoenen mis. Oorspronkelijk geprojecteerd als een Top-10 Draft prospect zou de protegee van Charlie Weiss ergens tussen de 20 en 25 miljoen dollar oprakelen. Door zo ver te vallen kan hij hoogstens nog ergens een miljoentje of 2 claimen.

Het was ergens maar goed dat Clausen ervoor had gekozen om thuis te blijven en zich niet te laten filmen in de Green Room. De gevolgen voor het ego zouden onoverzichtelijk geweest zijn.

De reden waarom veel teams de spelverdeler niet aan durfden te raken? De Notre Dame ster zou volgens insiders over een van de fijnste mechanics in de quarterback class beschikken. Tijdens een onderonsje met TV-analyst Jon Gruden kwam echter de ware aard van Jimmy naar boven — een eigenschap die ook broertje Casey weleens ten toon spreidde. Bij fouten zocht Clausen de fout vooral niet bij zichzelf en dat is in de NFL -zeker als QB- een doodzonde.

Als Carolina Panthers spelverdeler heeft Clausen genoeg tijd om over zijn zonden na te denken. Zijn eerste speelminuten in de NFL zullen ongetwijfeld nog jaren op zich laten wachten.

Lees ook:Jimmy Clausen In Opmars
Lees ook:Jimmy Clausen Niet Naar Draft
Lees ook:Clausen Op Goede Voet Met Mr. Smith
Lees ook:Tim Tebow Is First Rounder Voor Denver
Lees ook:Rookie QBs Zijn Hersenloos

2 reacties op “Pijnlijke Val Voor Jimmy Clausen

  1. Wilco

    Echt gevolgt heb ik het gister niet (af en toe mijn mobiel gechecked), de ‘Skins hadden toch geen selectie en sociale contacten/netwerken is ook belangrijk :P . Maar ik vind dit money wise jammer voor Clausen maar kwa mogelijkheid top…hij hoeft alleen Matt Moore te verslaan om een starting QB te worden van een team met een redelijk solide line, Steve Smith als WR, geweldig runningback duo en een run first off. waardoor de druk op de QB nogal wat minder is. Van de mogelijkheden voor Jimmy was dit de beste.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    als ‘ie bij de top 10 had gezeten, had ‘ie rond de 22 miljoen aan vast salaris gehad (los van de bonussen). Nu rond de 2 miljoen.
    Hij heeft al gezegd dat ‘ie bang is dat het feit dat hij zo laat gedraft is misschien wel bij elke keer dat hij het veld opgaat door zijn kop speelt.

    Zou ik ook hebben…. tientallen miljoenen door mijn neus geboord :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.